En Sıcak Konular

ŞEMDİN SAKIK GİZLİ TANIK MI GİZLİ GÖREVLİ Mİ?

10 Kasım 2012 13:25 tsi
ŞEMDİN SAKIK GİZLİ TANIK MI GİZLİ GÖREVLİ Mİ? Mahkemeye çıkmış bir tanığın gördüklerini, şahit olduklarını anlatması gerekirken yıllardan beri sokakta vatandaşın dahi konuştuğu şeyleri bir kez de “gizli görevli Sakık” olarak tekrarladı.

Şemdin Sakık gizli tanık mı, gizli görevli mi?

Asker katili terörist Şemdin Sakık'ın tanık olarak katıldığı Ergenekon duruşmasında söyledikleri şeyler tam bir "işkembe-i kübradan" atmaya örnek cinsten açıklamalardı. O'nu mahkemede gizli tanık olarak çıkarmaya ikna edenler her nasılsa gizli tanık olarak çıkmasından gerekli sansasyonun elde edilemeyeceğini düşünmüş olmalılar ki "mahkemede gerçek isminin açıklamasını" istediler. 
Yani mahkemede "ben gizli tanık Deniz değil, Şemdin Sakık'ım" diye başlayan sözler kendinin değil, kendisine emredilen sözlerdi. 
Dikkat edin duruşma boyunca yaptığı bütün açıklamaların sonunda ortaya "AKP'nin Ergenekon tezinin ispatlanmasından başka bir şey çıkmıyor." 
Kamuoyunda ilgi trendi hayli azalan Ergenekon iddialarının yeniden dikkat çekmesi ve yeniden "vay be! Ne dehşet verici şeyler yapmış bu Ergenekoncular" diye bir korku oluşturmak için "gizli görevli Sakık, profesyonelce davaya entegre edildi." 
Dava boyunca, "tanık olduğu" olayları anlatması gereken Şemdin Sakık, adeta bir yorumcu olarak konuştu: 
"Apo'nun yazdıklarına konuştuklarına bakınca bu hareketin gerçek bir Kürt hareketi olmadığını yıllar sonra anladım." 
"Öyle sanıyorum ki Gaffar Okan'ı derin devlet öldürdü." 
"Bahtiyar Aydın Paşa'nın öldürülmesinin PKK ile ilgisi yok. Muhtemelen onu da Ergenekon öldürdü. 
"Cem Ersever, Eşref Bitlis, Uğur Mumcu'yu da derin devlet öldürdü." 
"Apo'nun Suriye'den çıkarılması operasyonun mimarı benim." 
"Tansu Çiller'le, Mesut Yılmaz'la, Demirel'le görüştüm." 
"Doğu Perinçek Kandil'de Öcalan'la buluştu, ona çiçek verdi." 
"Bingöl'de eylem yapılacağı biline biline askerler sevk edildi ve 33 askerin şehit edildiği saldırı meydana geldi." 
Mahkemeye çıkmış bir tanığın gördüklerini, şahit olduklarını anlatması gerekirken yıllardan beri sokakta vatandaşın dahi konuştuğu şeyleri bir kez de "gizli görevli Sakık" olarak tekrarladı. 
PKK'nın Apo tarafından kurulan bir örgüt olmadığını herkes biliyor ama perde arkasını bilemiyor, bu konuda Sakık'tan tık yok. Gaffar Okan'ı, Bahtiyar Aydın'ı bir takım karanlık güçlerin öldürdüğünü vatandaş da pek ala biliyor ama bu şer odaklarının kim olduğunu merak ediyor. Cem Ersever'in, Eşref Bitlis'in Uğur Mumcu'nun öldürülmesindeki sır perdesini aralanmasını vatandaş da istiyor ama mahalle dedikodu cinsinden sözlerle değil, somut delillerle. 33 askerin neden tedbirsiz sevk edildiğine dair kuşkuları var ama bunun nedenini bilemiyor, Doğu Perinçek'in APO ile buluşması ve çiçek sunması gizli saklı bir olay değil, zaten fotoğrafları çarşaf çarşaf yayınlandı. 
Yani şemdin Sakık aslında "vatandaşın yıllardan beri sokakta yaptığı konuşmaları" mahkemeye taşıdı ve "bana göre bütün faili meçhul cinayetlerin sorumlusu derin devlettir" diyerek devlete, orduya pislik atarak görevini yerine getirdi. 
Öyle ya, sana yorum sormuyorlar ki. 
Gördüğün ne varsa anlat. Somut olarak hangi cinayetin devletin hangi birimi tarafından planlandığını biliyorsan anlat. Ama biz senin kimler tarafından, hangi "AKP Ergenekonu tarafından kurgulanıp" mahkemeye çıkartıldığını çok iyi tahmin ediyoruz. 
Ne garip değil mi; son zamanlarda Demirel'in açıklamaları hükümeti rahatsız ediyordu Şemdin Sakık "Ben Demirel'le de görüştüm" dedi. "Sen kimsin ki bu ülkenin Cumhurbaşkanı seninle görüşsün?" diyen olmadı. Çiller dönemine ait bazı iddiaların ortaya atılmasıyla paralel olarak "Çiller'e de görüştüm" diyor. 
Savunmak bana kalmaz ama son aylarda başbakanı ağır şekilde eleştiren Ahmet Altan'a gözdağı vermek üzere "Taraf'ın PKK bülteni haline geldiğini" söylüyor. 
Andıç olayını hatırlayalım: Yine bu Şemdin Sakık, 1998 yılında verdiği ifadelerde askerin rahatsızlık duyduğu bazı gazeteciler hakkında (Cengiz Çandar, Mehmet Altan, Mehmet Barlas, Mehmet Ali Birand) PKK'dan para alarak yazı yazdıklarını iddia etmişti. 
Dün Çevik Bir'in talimatıyla bazı gazetecilere andıç hazırlayan gizli görevli Sakık, bugün aynı görevi AKP iktidarı için ifa ediyor ve AKP'nin rahatsız olduğu siyasetçi, asker ve şahsılar için b.k atma görevini icra ediyor. 
Bazıları da bu azılı katilin açıklamalarından "oh oh! Yine askeri perişan etti. Helal olsun!" diye zevk çığlıkları atıyor. 

 

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12003546/semdin-sakik-gizli-tanik-mi-gizli-gorevli-mi/muharrem-bayraktar



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,979 µs