En Sıcak Konular

YİNE 17 ŞEHİT... BU NASIL KAZA?

11 Kasım 2012 13:14 tsi
YİNE 17 ŞEHİT... BU NASIL KAZA? Daha 23 Temmuz’da, 3.5 ay önce yine bir Skorsky S-70, Dağlıca’da düşmüş ve 5 askerimiz şehit olmuştu.. Hepsi de “terör nedeniyle”, terör bölgesinde hayatını kaybediyor bu askerlerin.. Ve ayrıca hepsi de “aynı cins helikopter içinde”..

Yine 17 şehit.. Bu nasıl kaza?

Siirt-Şırnak-Van arasında bulunan bir dağa düşmüş Skorsky S-70 helikopteri.. Dile kolay tam 17 gencecik aslan şehit olmuş. Bir gün önce bütün gençler gelecek ümitleri, hayalleriyle dolu, bir gün sonra yoklar.. Analarının yüreği bu acıya nasıl dayansın?

Daha 23 Temmuz'da, 3.5 ay önce yine bir Skorsky S-70, Dağlıca'da düşmüş ve 5 askerimiz şehit olmuştu.. Hepsi de "terör nedeniyle", terör bölgesinde hayatını kaybediyor bu askerlerin.. Ve ayrıca hepsi de "aynı cins helikopter içinde".. Önce neden bu helikopterler sorusu var; yeteri kadar güvenli değillerse niçin gencecik askerler (aynen korunmasız, desteksiz şekilde terörist dolu yollara çıkarılan askeri araçlarda olduğu gibi) içlerine doldurulup uçuruluyor?

SİS VARSA NEDEN UÇURDUNUZ?

Güvenli oldukları iddia edilerek bindiriliyorlarsa hangi ihmal bu sonu hazırlıyor? Örneğin bu son "kaza" denen olayda "yoğun sis" varken uçtukları bildirilmiş. Gerçi henüz düşme nedeni belli değil, araştırılıyormuş ama madem ki yoğun sis var o gençlere yazık değil mi, bile bile, göre göre uçmalarına izin vermek ihmalin, kendisi değil mi, suç değil mi?

GENELKURMAY BAŞKANI UÇAR MIYDI?

Acaba öyle bir havada, aynı şartlar içinde Genelkurmay Başkanı'nın veya bir siyasetçinin uçmasına izin verilir miydi? Kesinlikle verilmezdi, o zaman neden "askerler için bu kadar kolay"dır karar vermek? Üstelik onlar "genç", daha hayatlarının başındalar, neden düşünülmüyor? Genelkurmay Başkanı Özel (ve aslında Milli Savunma Bakanı da) artık " bir defada 17 şehit" verilen bir ihmalin hesabını vermek, millete açıklama yapmak zorundadır. "Evet, ben de bu havada, aynı helikoptere binerdim" diyorsa bunu açıklasın ve hatta "uygulamalı olarak" göstersin..

Bu "kaza" denen helikopter düşmeleri hep terör saldırılarının yoğun görüldüğü, terörist kaynayan alanlarda olduğu için insanın aklına önce "PKK tarafından düşürüldükleri" geliyor. Zira ardı ardına asker taşıyan ve inip kalktığı bilinen helikopterlere saldırı yapmak, uçaksavarla vurmak pek zor değil PKK için.. Ellerinde her tür silah da mevcut.. Ama sonuç hep "kaza" çıkıyor..

Bütün bu ihtimallerden sonra Suriye konusu geliyor.. Suriye sınırında Esad'ın askerleriyle "muhalif" denilen Özgür Suriye Ordusu resmen savaş yapıyorlar. Bu muhalif ordu Türkiye tarafından destekleniyor, silah ve maddi destek sağlanıyor. Bizim askerlerimiz de "onların Türkiye'den geçip savaşması (gece Türkiye'ye dönüp sabah Suriye'ye geçtiklerini kendileri anlattılar biliyorsunuz), bu nedenle çatışmaların neredeyse bizim topraklarda olması" nedeniyle sınır boyunda pusuda beklemek zorundalar. 

PKK'NIN ORTAĞI ESAD! 

"Türkiye destekli Özgür ordu" Esad askerlerini vurdukça, "Türkiye'ye karşı Esad'ın stratejik ortağı" haline gelen PKK, Türkiye içinde saldırılarını arttırıyor. Böylece zaten mevcut terör saldırılarıyla yeterince şehit verdiğimiz halde bir de "Esad muhaliflerini destekleyeceğiz" diye veriyoruz.

Oysa Özgür Suriye Ordusu bize anlatıldığı gibi "masum halk" filan değil, onlar da "silahsız Esad askerlerine toplu katliam yapan", bu nedenle Birleşmiş Milletler'in tepki gösterdiği acımasız bir ordu halindeler. Uzun lafın kısası yanlış başlatılan ve inatla sürdürülen dış politika ile büyük kayıplar vermekteyiz ve daha "gelecekte neler olacağı" da belli değil.

Hükümet ve TBMM "Başkanlık sistemi" için verdiği uğraşı önce "askerlerimizin hayatını düşünme"ye vermek zorundadır!

Ruhat Mengi - Vatan


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/Haber/492409/1/Gundem#.UJ-C1OQ2b1s


Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,535 µs