En Sıcak Konular

SİİRT'TE HELİKOPTER DÜŞTÜ: 17 ŞEHİT

11 Kasım 2012 10:00 tsi
SİİRT'TE HELİKOPTER DÜŞTÜ: 17 ŞEHİT Siirt'te yoğun sis nedeniyle dağa çarpan helikopterdeki tüm Mehmetçiklerimiz şehit düştü.

Yas gününde acı haber 17 ŞEHİT

Siirt'te yoğun sis nedeniyle dağa çarpan helikopterdeki tüm Mehmetçiklerimiz şehit düştü. Atamızı yitirdiğimiz gün acımız daha da büyüdü.
 
Operasyona katılıyorlardı
Türkiye, 74. ölüm yıl dönümünde Atatürk'ü anarken, acı bir haberle daha sarsıldı. Siirt Valisi Ahmet Aydın, operasyondaki birliklere takviye için giderken Pervari ilçesi kırsalında düşen Sikorsky'de 13'ü jandarma özel harekat, 4'ü de helikopter personeli olmak üzere toplam 17 şehit verdiğimizi açıkladı.
 
Askeri tören düzenlenecek

Askerlerin nakli sırasında hava muhalefeti bulunduğunu ve aşırı yağmur yağdığını belirten Vali Aydın, sisten kaynaklanan olumsuz hava şartları nedeniyle helikopterin dağa çarparak düştüğünü söyledi. Otopsi yapılması için Siirt'e getirilen 17 Mehmetçik buradan törenle memleketlerine gönderilecek. 

İdari ve adli soruşturma
Başbakan Vekili Bekir Bozdağ, "Aldığımız ilk bilgi; yağış ve sis nedeniyle iniş sırasında çarpma sonucu düşme olduğu şeklinde. Fakat konuyla ilgili araştırmalar devam ediyor" derken, Genelkurmay Başkanlığı da kesin nedenin belirlenmesi için adli ve idari soruşturma açıldığını duyurdu. 
 
Uzman Çavuş Dinçer paylaşım sitesine yazmıştı:
"Kaç nefes kaldı ki ölüme" 
Türkİye'yi üzüntüye boğan 17 Mehmetçik, geride acı hikayeler bıraktı. Türkiye'nin dört bir yanındaki baba evlerine ateş düştü. Şehit askerlerden Uzman Çavuş Dinçer Ersoy'un Tekirdağ Çerkezköy'de yaşayan ailesi, acı haberle yıkıldı. Anne Nilüfer ve baba Mustafa Ersoy gözyaşlarına boğulurken, kız arkadaşıyla fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesi Facebook'a koyan Ersoy'dan geriye askeri üniformalı bir fotoğrafının altına yazdığı ve "Kaç nefes kaldı ki ölüme" mısraıyla biten bir şiiri kaldı. 
 
Siirt'te Sikorsky helikopter düştü 17 ŞEHİT
Üç gündür devam eden terör operasyonuna Mehmetçikleri taşıyan Sikorsky helikopter, Pervari'de sis yüzünden kayalara çarparak düştü.
Siirt'in Pervari İlçesi kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu 17 asker şehit oldu. Siirt Valisi Ahmet Aydın, helikopter kazasında, 13'ü jandarma özel harekattan, 4'ü de helikopter personeli olmak üzere 17 şehit olduğunu söyledi. Şehit olan askerlerin 3'ü subay, 4'ü astsubay, 1'i uzman çavuş ve 9'u uzman erbaş olarak açıkladı. Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait ancak jandarma tarafından kullanılan Sikorsky tipi helikopter, sabah saatlerinde görev için havalandı. Helikopter, saat 07.25'te Pervari İlçesi'ne bağlı Köprüçay Köyü'ne inerken sis nedeniyle kayaya çarparak düştü. Helikopterdeki 17 askerin tamamı şehit oldu. Şehit askerlerin 9 Kasım'da başlatılan operasyonda görev yapan birliklere takviye amaçlı olarak bölgeye gittiği öğrenildi. Şehit cenazeleri otopsi işlemi için Siirt'e götürüldü.
 
Saldırı yok
Siirt Valisi Ahmet Aydın, "İçinde 17 subayımız, astsubayımız, uzmanımız vardı. Özellikle nakliye sırasında hava muhalefeti vardı. Çok aşırı yağmur vardı. Sisten kaynaklanan olumsuz hava şartları nedeniyle kayaya çarpan helikopterimiz düştü. Şunu kesinlikle ifade etmek istiyorum. Olay tamamen helikopterimizin düşmesi neticesi şeklinde gerçekleşmiş olup herhangi bir saldırı söz konusu değil" dedi. Vali Aydın, terörle mücadelenin devam edeceğini kaydetti.
 
TSK açıklama
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde de kaza ile ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldığı bildirildi. Açıklamada, "Bu elim kaza sonucunda 17 personelimiz şehit olmuştur. Kaza ile ilgili idari ve adli soruşturma başlatılmıştır. Helikopterin düşüş sebebi soruşturma sonucunda belirlenecektir" denildi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, şehitler için bugün Siirt'te cenaze töreni düzenleneceğini bildirdi.
  
Şehitlerin kimlikleri
Yüzbaşı Anıl Barış Çetin- (pilot) ,
Üsteğmen Yakup Çınar (pilot),
Teknik üsçavuş Vedat Avcı,
Uzman çavuş Mesut Şeker,
Üsteğmen Ertan Yenici,
Kıdemli Üstçavuş Erkan Yalçın,
Uzman Çavuş Hakan Gemici,
Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi,
Uzman Onbaşı Onur Karasungur,
Uzman Çavuş Ömer Büyükköse,
Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy,
Uzman Çavuş Eren Kızılgedik,
Uzman Çavuş İbrahim Çelik,
Uzman Çavuş Murat Yıldızhan,
Uzman Çavuş Kürşat Güneş,
Uzman Çavuş Erdal Tekin,
Uzman Çavuş Serkan Perişan.
 
Geçici görevle gitmişti
Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin'in, Turgutlu ilçesindeki baba evinde yas var. Pilot Yüzbaşı Çetin'in Cumhuriyet Mahallesi Karaca Sokak'taki baba evine giden Kaymakam Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Binbaşı Tarık Ercan ve İlçe Emniyet Müdür Vekili Zafer Mercan acı haberi şehidin anne ve babasına verdi. Acı haberi alınca gözyaşlarına hakim olamayan şehidin annesi Nevin Çetin ve emekli öğretmen olan babası Abdullah Çetin'i Binbaşı Ercan ve Kaymakam Günlü teskin etmeye çalıştı. Lenf kanserini 3 yıl önce yenen baba Abdullah Çetin ile anne Nevin Çetin, sağlık ekiplerinin kendilerine sakinleştirici iğne yapmasına müsaade etmedi. İlçede acı haberinin duyulmasının ardından çok sayıda vatandaş, taziye ziyareti için şehidin baba evine geldi. Şehit baba evinin bulunduğu sokak, Türk bayraklarıyla bezendi. Bu arada, Ankara'da öğretmen olan Çiğdem Çetin ile 3 yıllık evli olduğu öğrenilen Jandarma Pilot Yüzbaşı Çetin'in de Ankara'da görev yaptığı, geçici görevle Siirt'te bulunduğu öğrenildi.
 

Gönüllü uzman olmuş
Helikopter kazasında şehit olan 17 askerden Erzurumlu jandarma uzman çavuş Kürşat Güneş'in baba evine ateş düştü. Şehidin babası Ağa Güneş, "Hep fakirin, garibanın çocuğu ölüyor. Allah'tan korkun" diye tepki gösterdi. Şırnak'ta komando er olarak vatani görevini tamamladıktan sonra uzman çavuş olarak orduda kalan şehit Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş'in yaklaşık bir çubuk yıldır bu görevde bulunduğu belirtildi. Geçen yıl dünya evine giren şehit uzman çavuşun eşinin 2 aylık hamile olduğu bildirildi. Oğlunun şehadet haberi karşısında yıkılan Baba Güneş, "Benim çocuğumun havada ne işi vardı. Zenginin çocuğu neden asker olmuyor, ölmüyor. Hep fakirin, garibanın çocuğu ölüyor. Allah'tan korkun. Çocuklarım hep gönüllü askere gitti. Bu oğlum da komandoydu. Askerlik sonrası uzman çavuş olarak orduda kaldı" dedi. Baba Güneş, oğlunun bir buçuk yıldır uzman çavuş olduğunu söyledi.
 
İkiz kardeşinin şehadetiyle yıkıldı
Askeri sevkiyat sırasında helikopterin düşmesi sonucu şehit olan astsubay kıdemli çavuş Erkan Yalçın'ın, Bartın'ın Ulus ilçesindeki baba ocağında yas var. Çavuş Erkan Yalçın'ın, Ulus'taki baba evine acı haberi Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Alaattin Karsavuran verdi. Haberi alan şehidin babası Ahmet, annesi Zeynep ve evdeki kız kardeşi Feride fenalık geçirdi. Aile bireyleri ambulansla Ulus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlçede taksicilik yapan ve şehidin ikiz kardeşi olduğu öğrenilen Ercan Yalçın da haberi almasının ardından hastaneye geldi. Şehidin Gebze'de polis olduğu öğrenilen ağabeyi Ekrem ile Zonguldak'ın Devrek ilçesinde görevli astsubay olan kardeşi Erdal Yalçın'a da telefonla acı haber bildirildi. Bekar olduğu öğrenilen şehidin evine Türk Bayrağı asıldı.
 
Acı haberi eşine veremediler
Siirt kırsalında askeri sevkıyat sırasında helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen, Jandarma Üsteğmen Ersan Yenici'nin Kırklareli'ndeki baba ocağına büyük hüzün yaşanıyor. Babaeski ilçesine bağlı Kuleli beldesinde oturan şehit Üsteğmen Ersan Yenici'nin babası Ali Yenici'ye acı haberi, Babaeski Kaymakamı Mustafa Asım Alkan verdi. Sağlık ekiplerince ambulansa alınan anne Ayşe Yenici'ye oğlunun şehit olduğu haberini şehidin ağabeyi Ercan Yenici söyledi. Acılı haber üzerine Türk bayraklarıyla donatılan Yenici ailesinin evine, yakınları ve komşuları taziye için gelmeye başladı. Şehit Jandarma Üsteğmen Yenici'nin evli ve 2 kız çocuğu babası olduğu öğrenilirken, şehidin eşine acı haberin henüz verilmediği öğrenildi. 
 
 
Askeri savcı, olay yerinde inceleme yaptı
17 askerin şehit olduğu helikopter kazasının yaşandığı Köprüçay köyünün güneyinde gün boyu askeri hareketlilik gözlendi. Şehitlerin cenazelerini enkazdan çıkarmak için bölgeye her biri 13 askerden oluşan timleri taşıyan çok sayıda Skorsky helikopter iniş yaptı. Kendilerine destek vermek üzere gelen silah arkadaşlarını kazada kaybeden askerler cenazelerin taşınmasına yardım etti. Bazı askerlerin, ceset torbalarına konulan cenazeleri helikopterlerin bulunduğu alana taşımaları sırasında zor anlar yaşadığı dikkati çekti. Güvenlik güçleri, çok geniş bir alana
yayılan helikoptere ait parçaları toplama çalışması da yürüttü. Siirt Asker Hastanesi'ne kaldırılan 17 şehit cenazesinin otopsi yapılmak üzere uçakla Diyarbakır'a gönderildi. Kazasyla ilgili olarak Diyarbakır'dan bir askeri savcı, Siirt'e giderek olay yerinde inceleme yaptı.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=75367


Bu haber 881 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,426 µs