En Sıcak Konular

KANSERE DAVATİYE

9 Kasım 2012 23:07 tsi
KANSERE DAVATİYE Türkiye’de artan GDO’lu ürün tüketimine bağlı olarak kanserleşme oranının da hızla arttığı ortada. İyi de ne oldu da GDO, bu ülkede yüzlerce ürünün içeriğine girmeye başladı?

Kansere davetiye

Prof. Dr. Erkan Topuz, hızla artan kanser vakalarının önümüzdeki yıllarda daha da artacağını şu sözlerle anlatıyor: "GDO'lu ürünler insanlar üzerinde dünya savaşından beter etki yapacak. Mısır ile beslenen bütün hayvanlar kanser tehlikesi yayıyor. Zira mısır ile beslenen hayvanda Omega 6 fırlıyor. Omega 6 ise kanser yapıyor. Mısırla beslenen büyükbaş hayvanlarda Omega 6 (kansorejen) 8 ile 10 kat daha fazla... GDO'lu mısırla beslenen hayvanlarda ise Omega 6, 20 kat daha fazla olacak. O zaman mahvolduk demektir. Hazır yemlerde dioksin bulundu. Bu da yüzde yüz kanserojen. Sucuk, sosis, salamda bulunuyor. Bütün yiyeceklere dolaylı olarak GDO giriyor. Böyle devam ederse önümüzdeki yıllara her iki kişiden biri kanser olacak." 
Türkiye'de artan GDO'lu ürün tüketimine bağlı olarak kanserleşme oranının da hızla arttığı ortada. İyi de ne oldu da GDO, bu ülkede yüzlerce ürünün içeriğine girmeye başladı? 
Ne olduğu açık: 
Küresel emperyalizmin en büyük işgal araçlarından biri de gıda. Büyük gıda şirketlerinin destekçisi ve ortakları arasında Batılı ülkelerin yöneticilerinin bulunduğunu biliyoruz. 2006 yılında mısır şurubu üreticisi olan Cargill firmasının Türkiye'de fabrika açması için oğul Bush'un ricası üzerine Başbakan Erdoğan'ın bütün engellerin kaldırılması talimatını vererek Danıştay'ın arazi kullanım kararını hiçe sayarak Cargill'in Bursa'ya fabrika açtığını biliyoruz. 
Cargill demek, mısır şurubu demek. GDO'lu ürün demek. Türkiye'de yüzlerce üründe tatlandırıcı olarak mısır şurubu kullanılıyor ve bunların üzerinde GDO olduğu yönünde hiçbir uyarı yok. 
Mısır şurubu daha fazla fruktoz içeriyor, daha fazla şişmanlatıyor, daha fazla agresif yapıyor, kanser hücrelerinin beslenmesine yol açıyor. 
Türkiye'de hayvan yemi olarak kullanılan yemlerin de önemli bir kısmı ithal ve ithal yemlerin GDO'lu mısırlardan elde edildiği biliniyor. Bu yemler hayvan tarafından tüketildiğinde GDO direkt olarak hayvan etine, sütüne ve diğer hayvansal ürünlere geçiyor. 
Yani Erkan Topuz Hoca'nın dikkat çektiği "kanserojen Omega 6'yı" hep birlikte hayvansal ürünlerden alıyoruz. 
Bu ürünlerin yememizin sebebi ise kuşkusuz "hükümet politikaları." 
Bilim adamları bilimin verilerini ortaya koyarlar ama olayın politik yönüne pek girmezler. Çünkü "politika" onların dışında ve "riskli" bir konudur. Oysa ABD başkanının bu ülkede mısır şurubu fabrikası açmak için direkt devreye girecek kadar önemsediği bu GDO belası konusunda olayın politik yönünün de ortaya konulması şart. 
O vazifeyi de biz yapıyoruz. 
Bu bağlamda çok önemli gelişmeler oluyor Türkiye'de.   
Çok değerli bir veteriner olan ve Türkiye Laboratuarlar Birliği eski başkanı Can Demir öncülüğünde İstanbul genelinde ünlü marketlerden toplanan 30 farklı numune, Türklab üyesi yetkili laboratuarlarda analiz ettiriliyor. Analiz sonuçları korkunç gerçeği gün yüzüne çıkartıyor. Çikolatadan dondurmalara, cipslerden ekmek yapımında kullanılan una kadar 30 farklı numuneden 8'inde GDO bulunuyor. 
Boğaziçi Üniversitesi Biyoteknoloji Arge Direktörü Dr. Mustafa Kolukırık analiz sonuçları üzerine yaptığı yorumda, "başta İnegöl Köfte olmak üzere, araştırma yaptığımız ürünlerin hepsi GDO içeriyor" dedi. 
Çok önemli ve "AKP ile özdeşleşmiş bir marketler zincirinin sattığı" unlar da GDO'lu çıktı. Ekmekler GDO'lu çıktı. Bu gelişme üzerine "çok önemli görevde bulunan bir devlet yöneticinin eşinin bu markeler zincirinin sahibini" arayarak "kocamı siz kanser ettiniz" diye fırça attığını da aktarmak istiyorum. 
Bunun üzerine hükümetin baskısı üzerine Can Demir görevinden istifa etti. Can Demir de, geçen hafta Köy TV'de yaptığım Bizim Topraklar programı için bir araya geldik. Can Demir, bize "Tarım Bakanlığı vatandaşa bile bile GDO'lu ürün yedirmeye devam ediyor" söyledi. 
Dünyanın neresinde olursa olsun bu rezilliği oraya çıkaran kişiye madalya verilir ama TürkLab Başkanı Can Demir koltuğundan oldu. 
Türkiye'de kanserleşme oranındaki devasa artış 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra başladı. 
Gıdayı emperyalizminin emrine sorgusuz sualsiz verenler artan kanser olaylarının da sorumlusudur. 

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12003533/kansere-davetiye/muharrem-bayraktar


Bu haber 951 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,386 µs