En Sıcak Konular

AKP'NİN İDAM TİYATROSU

9 Kasım 2012 22:46 tsi
AKP'NİN İDAM TİYATROSU Başbakan Erdoğan, Kızılcahamam'dan sonra, Endonezya'da da idam cezasının gerekliliğinden bahsetti.

AKP'NİN İDAM TİYATROSU

Terör suçlarına, savaş ve yakın savaş suçlarına idam cezasını 2004 yılında kendi oylarıyla kaldırıp, idamlık teröristlerle Oslo'da ve İmralı'da müzakere yürüten AKP, Türk milletinin gazabından kurtulabilmek için şimdi de tam tersi şeyler söylemeye başladı. Başbakan Erdoğan, Kızılcahamam'dan sonra, Endonezya'da da idam cezasının gerekliliğinden bahsetti.
 
AKP'nin bu idam tiyatrosuna MHP'den anında cevap geldi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Biz idamın kaldırılmasına hayır derken, AKP evet demişti. Biz terör suçlarına, savaş ve yakın savaş suçlarına idamın verilmesini mümkün kılan anayasa değişikliği yapmıştık, idamın kaldırılmasıyla ilgili çekince koymuştuk. AKP 2004 yılında bu çekinceyi de kaldırdı." Sözleriyle AKP'nin sicilini hatırlattı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'da Erdoğan'ı elinde idam ipiyle gezmekle ve gerginlik politikası yürütmekle suçladı.
 
MHP'nin 21 Haziran 2010'da Cumhurbaşkanının liderlerle görüşmesi sırasında bölücü terörle neler yapılması gerektiğini kapsamlı bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Vural, "AB sürecinde uyum adına bugünkü iktidar tarafından kaldırılan ölüm cezası terör suçlarında ve savaş halinde yeniden TCK'ya konulmalıdır" diyerek, AKP'nin idam istismarı yerine gereğini yapması çağırısında bulundu.
  
DAHA önce idamı kaldırmakla övünen, yalan ve çarpıtmalarla bu konuda MHP'yi suçlayan, sonra idam cezasının muhatabı bebek katiliyle oturup pazarlık yapan AKP, şimdi de bu sicilinin tam tersi şeyler söyleyip milletle alay ediyor.
Terör suçlarına, savaş ve yakın savaş suçlarına idam cezası 2004 yılında AKP tarafından kaldırıldı. Buna rağmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'dan sonra, Endonezya'da da idam cezasının gerekliliğinden bahsederek duruma göre vaziyet almanın yeni bir versiyonuna imza attı. AKP'nin bu idam tiyatrosuna MHP'den anında cevap geldi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Biz idamın kaldırılmasına hayır derken, AKP evet demişti. Biz terör suçlarına, savaş ve yakın savaş suçlarına idamın verilmesini mümkün kılan anayasa değişikliği yapmıştık, idamın kaldırılmasıyla ilgili çekince koymuştuk. AKP 2004 yılında bu çekinceyi de kaldırdı." Sözleriyle AKP'nin sicilini hatırlattı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da Erdoğan'ı elinde idam ipiyle gezmekle ve gerginlik politikası yürütmekle suçladı.
 
ÖNCE KIZILCAHANAM'DA GÜNDEME GETİRDİ
Türkiye, Başbakan Erdoğan'ın 'halk idam yeniden gelsin diyor'sözlerini tartışırken. Endonezya'dan yeni bir açıklama geldi. Erdoğan, 5 gün arayla ikinci kez idam konusunu açtı. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki kampında cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili olarak, 'Siz bunu bize şantaja dönüştürmeyin.
Çünkü biz, sizin söylemenizle bu tür eylemi yapmanızla terörist başını oradan çıkartıp evine göndermeyiz. Yok böyle bir şey. Bu ülkede on binlerce insanın ölümüne vesile olan bir terörist başına idam verilmiştir ama bu ülke, birilerinin bazı malum yerlerin baskılarıyla idamı dahi kaldırmıştır. İdamı kaldırmak suretiyle şu anda İmralı'da yatmaktadır. Şu anda birçok insanımız kamuoyu araştırmalarında idam yeniden gelsin diyor. Çünkü öldürülenin yakınlarının canı yanıyor. Diğeri işte gidiyor kebap partilerinde gününü gün ediyor'dedi.
 
BALİ'DE: İDAMIN HAKLILIK SEBEBİ VAR 
Endonezya'nın Bali kentinde düzenlenen 5. Bali Demokrasi Forumu'nun ikinci gününde "Demokratik Küresel Yönetişimin Uluslararası Barış ve Güvenliğe Katkısı" konulu panele konuşmacı olarak katılan Başbakan Erdoğan, açıklamalarının ardından katılımcı ülke temsilcilerinin sorularını cevaplandırdı. Norveç'te yaşanan ve 1 kişinin 77 kişiyi silahla öldürdüğü olayı hatırlatarak, bu kişiye verilen 21 yıllık hapis cezasını eleştiren Erdoğan, saldırgan Breivik'in 21 yıl sonra hapisten çıkacak olmasına anlam veremediğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Ben sordum, merak ettim. Nasıl oluyor da 77 insanı öldüren bir insan 21 yıla mahkum oluyor? Bana verilen cevap şu; 'hayır, çıkmaz. 21 yıl sonra bir şey uydurulur tekrar 21 yıl verilir'. Ben buna nereden inanacağım, bunu çözmemiz lazım. Şu anda Avrupa'da idam kalktı ama Amerika'da kalktı mı, Japonya'da kalktı mı, Çin'de kalktı mı? Demek ki yeri geldiği zaman idamın bir haklılık sebebi de var. Çünkü, 77 kişiyi öldüren bir insan eğer elini, kolunu sallaya sallaya dolaşabiliyorsa o 77 insanın ailesinin vicdanının, gönlünün rahat olduğuna ben inanmıyorum. Kendimizi check etmemiz lazım, kendimizi tekrar adalet terazisine iyice yatırmamız lazım, yatırmamız lazım ki bu insanlık barışı huzuru bulabilsin."
 
KILIÇDAROĞLU: ELİNDE İPLE GEZİYOR
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın 'kamuoyunun büyük çoğunluğunun idamı istediği'yönündeki sözlerini eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın 'gerginlik politikası'yürüttüğünü savunan Kılıçdaroğlu, "Başbakan öyle noktaya geldi ki, şimdi elinde iple geziyor, (kimi idam edelim) diye. Hangi akılla, hangi mantıkla? Allah akıl fikir versin. Bir ülke böyle yönetilmez. Bir ülke gerginlik üzerine uzun süre götürülmez. Toplumda çatışma kültürünü besliyor" dedi.
 
MHP'DEN İDAM CEVABI: "MİLLETİN GAZINI ALMAK İÇİN KONUŞMA"
 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Başbakan'ın 'Halk idam gelsin istiyor'sözlerini şöyle değerlendirdi: "Biz idamın kaldırılmasına hayır derken, AKP evet demişti. Biz terör suçlarına, savaş ve yakın savaş suçlarına idamın verilmesini mümkün kılan anayasa değişikliği yapmıştık, idamın kaldırılmasıyla ilgili çekince koymuştuk. AKP 2004 yılında bu çekinceyi de kaldırdı. İdamın kaldırılmasına destek veren onlar. Anayasa'dan idamı kaldıran onlar."
Başbakan'ın, "Bu ülkede onbinlerce insanın ölümüne vesile olan bir terörist başına idam verilmiştir ama ülke maalesef birilerinin bazı malum yerlerin baskılarıyla idamı dahi kaldırmıştır" ifadesinde bulunduğunu belirten Vural, şöyle devam etti: "Ey Sayın Başbakan idamın kaldırılması noktasında idamın kaldırılmasına niye evet dedin, sana hangi malum birileri ve malum çevreler idam kaldırılsın diye söyledi. Hangi dayatmaya boyun eğdiğini çık söyle. Eğer idam konusunu sen tekrar gündeme getirmek istiyorsan, gel, 21 Haziran 2010 Sayın Cumhurbaşkanı liderleri çağırmıştı. Sayın Genel Başkanımızın bölücü terörle neler yapılması gerektiğini kapsamlı bir şekilde orada iletmişti. Bakın 'AB sürecinde uyum adına bugünkü iktidar tarafından kaldırılan ölüm cezası terör suçlarında ve savaş halinde yeniden TCK'ya konulmalıdır'. İşte burada. Neye mecbursan neye mahkžmsan Ey Sayın Başbakan kurtul o cendereden. Terörü bitir. Sayın Başbakan lafı ağzında eveleme, geveleme, idam cezasını birileri sana dayatmışsa kaldırılmasını, gel bu konuda TBMM'ye, millet iradesini bu yönde al. Milletin gazını almak için konuşma yapma."


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=26039&haber=akp-39nin-idam-tiyatrosu


Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,379 µs