En Sıcak Konular

ÇİLLER: ''28 ŞUBAT'IN FATURASI 251 MİLYAR TL''

8 Kasım 2012 12:44 tsi
ÇİLLER: ''28 ŞUBAT'IN FATURASI 251 MİLYAR TL'' Tansu Çiller, Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na verdiği bilgide, 28 Şubat darbesinin ekonomik faturasının 251 milyar TL olduğunun resmi kayıtlara geçtiğine işaret ederek, "Bu rakam o günün milli gelirinin 1.5 katıdır" dedi

28 Şubat'ın faturası 251 milyar TL

Tansu Çiller, Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na verdiği bilgide, 28 Şubat darbesinin ekonomik faturasının 251 milyar TL olduğunun resmi kayıtlara geçtiğine işaret ederek, "Bu rakam o günün milli gelirinin 1.5 katıdır" dedi 

Eski başbakan Tansu Çiller, Batı Çalışma Gurubu’nun hedefinin Tansu Çiller’i siyaseten bitirmek olduğunu ifade ederek, “Tansu Çiller eğer siyaseten bitirilirse Doğru Yol Partisi (DYP) de bitirilecektir. DYP bitirilirse koalisyon çökecek ve REFAH-YOL hükümeti düşmüş olacaktır. Eğer bu şekilde planlı programlı icra ediliyorsa buna demokrasi demek mümkün değildir” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, eski başbakanlardan Tansu Çiller’i Yeniköy’deki yalısında dinledi. Görüşme ardından basın açıklaması yapan Çiller, komisyona 28 Şubat sürecini anlattığını söyledi.

Ezber bozan darbe

28 Şubat’ın ezber bozan bir darbe olduğunu dile getiren Çiller, “Çünkü iki konuda diğer darbelerden farkı bir konumu vardır. Birincisi bu darbe bir kesit değil, bir süreçti. Bir tarihte başlayıp bir tarihte bitmiyor. İkincisi bu darbe aslında topla tüfekle yapılmamıştır. Evet Sincan’da bir takım tanklar yürümüştür ancak bu Meclise gelmemiştir. Ancak demokrasimizin en temel ilkesi ihlal edilmiştir. Eğer meclisin çoğunluğunu temsil eden partilere ve onların imzalı belgelerine rağmen meclisin çoğunluğuna iktidar kurma yetkisi verilmiyorsa ve hemen ardından azınlığa bu yetki veriliyorsa ve buradan çoğunluk azınlık yapılana kadar beklenerek bir iktidar kurma çabası içerisinde geçen sürede bir parti yavaş yavaş ikna odalarında otellerin arka odalarında bir diğer azınlığa korku şantaj ikbal vaadi menfaat sağlama gibi bir takım unsurlarla çoğunluk azınlık haline getiriliyorsa artık buna demokrasi demek mümkün değildir. 28 Şubatta bir çoğunluk bir azınlığa çevrilmiştir” dedi.

Bedeli millet ödemiştir

Yaşanan süreçte darbelerin faturasının millete çıktığını ifade eden Çiller, şunları söyledi:

“Bu süreçte görülüyor ki Tansu çiller hedef alınmış. Onun üzerinde toplumsal hafızaya yanlış bilgilendirmeler verilmiş ve tarih yanlış yazılmıştır. Milletvekilleri teker teker DYP’den kopartılmış, korkuyla, şantajla koparılmış ve toplumun hafızasında ve siyasetçinin vicdanında bir hançer gibi batırılmış duran bir eski fotoğrafın bir eski başbakanın dar ağacın giderken o son hazin bakışının ortaya koyduğu refleks ve korku şemsiyesi altında tüm bunlar daha kolay uygulanabilmiştir.

Çiller belki Genel Başkan olarak siyaseten bitirilmiş ve DYP parçalanmış ama biraz önce ifade ettiğim gibi her darbede olduğu gibi asıl bedel yine millete çıkmış. Bu darbenin gerçek faturasının ne olduğunu ondan sonra ortaya çıkan ekonomik krizleri, bütün içi boşaltılan bankaları, krizin toplam bedelinin millet üzerine çıkarılmış faturası 251 milyar TL olarak resmi kayıtlara geçmiş. Bu resmi kayıtlardan çıkarılacak sonuç şudur; bu rakam o günün milli gelirinin aşağı yukarı 1.5 katıdır. Bir yılın bütün geliri yetmiyor bir öbür yılın yarısı kadarı millete bir yük olarak fatura ediliyor. Bu bütün Doğu Anadolu projesi, bütün GAP projesi ve Konya projesinden çok daya büyük, birkaç milyar TL ile ifade edilen yeni köprünün kıyaslanamayacak kadar üstünde bir büyük bedel ödeten bir rakam.”

Çiller sorulara açıklıkla cevap verdi

Komisyon Başkanı Nimet Baş da, bu konuda ayrıntılı bir değerlendirme yapmaktan kaçındıklarını belirterek, "Komisyonda görüşlerine başvurduğumuz tüm fikirleri bir raporla değerlendireceğiz" diye konuştu. Baş, "Sorularımıza samimiyetle, açıklıkla cevap verdiğini düşünüyoruz. '28 Şubat süreci ezber bozan bir darbedir' dedi. Açıkça kendisinin hedef olduğunu ifade etti. Azınlığın tahakkümünün çoğunluk üzerinde demokratik olmayan yollarla oluşturulduğunu ve bu anlamda tüm siyasi ve ekonomik gelişmelerle siyasi aritmetiğin nasıl bozulduğunu paylaştı" dedi.

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,659320/28-subat-in-faturasi-251-milyar-tl



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,520 µs