En Sıcak Konular

MİLLETİ BU KADAR KERİZ YERİNE KOYMAK AYIPTIR

7 Kasım 2012 17:59 tsi
MİLLETİ BU KADAR KERİZ YERİNE KOYMAK AYIPTIR Başbakan Erdoğan’ın davetiyle Türkiye’ye gelişinde adeta kırmızı halılarla karşılanan Kemal Burkay Türkiye için bölünme anlamı taşıyan özerklik ve federasyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Light Apo ile hedefe doğru yeni bir adım

Yasa dışı bir partinin yetkilisiyken 1980'de İsveç'e kaçan ve geçen yıl Başbakan Erdoğan'ın davetiyle Türkiye'ye dönen "Light Apo" lakaplı Kemal Burkay, HAK-PAR Genel Başkanı seçildi: Üniter yapı terk edilmeli, federatif yapı gelmeli, Kürtçe hem eğitim dili hem resmi dil olmalı!
 
"Light Apo" ile bölücü projede yeni bir adım!
47 yıl aradan sonra siyasete HAK-PAR Genel Başkanı olarak dönen "Light Apo"  Kemal Burkay, 
"Üniter yapı terk edilmeli, federatif bir yapıya geçilmeli" dedi
Yasa dışı Türkiye Kürdistanı Sosyalist Partisi Genel Sekreteri iken 1980'de İsveç'e kaçan ve 31 yıl aradan sonra geçtiğimiz yıl Başbakan Tayyip Erdoğan'ın davetiyle yurda dönen "Light Apo" Kemal Burkay, Türkiye için bölünme anlamı taşıyan özerklik ve federasyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Ülkeyi terk etmeden önce İmralı canisi Abdullah Öcalan'ın yakın adamlarından olan Burkay, Türkiye'ye gelişinde adeta kırmızı halılarla karşılanmıştı. AKP'li bakanların görüşmek için kuyruğa girdiği Burkay, kendisine görev olarak verilen özerklik ve federasyon için hemen propaganda yapmaya başlamıştı. Son olarak Burkay'ın bir partinin başına geçerek hükümetle müzakere sürecini başlatacağı belirtiliyordu. 
 
AKP ve CHP'ye çağrı
İşte bu süreç önceki gün başladı. Kemal Burkay, 1965 yılında üye olduğu Türkiye İşçi Partisi'nden ayrıldıktan 47 yıl sonra yeniden siyasete, HAK-PAR Genel Başkanı olarak döndü. HAK-PAR 5. Olağan Büyük Kongresi önceki gün Ankara Kocatepe Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kongre salonundaki afişlerde "Kürt halkının haklarını güvence altına alan demokratik bir anayasa, hak eşitliğine dayalı federasyon, Kürtçe'nin resmi dil olması, ana dilde eğitim hakkı, ayrımsız siyasi genel af, Kürt ve Kürdistan ismiyle siyaset yapabilme hakkı" gibi talepler yer aldı. 274 oyla Genel Başkanlığı seçilen Burkay, kongrede yaptığı konuşmada federasyon ve anadil talebinde bulundu ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek "Kürt sorununun çözümü için gelin bu tarihi adımı atın" dedi. "Light Apo Burkay, Kürtçe yaptığı konuşmasında şunları söyledi: 

 
"Kürtçe 2. dil olmalı" 
"Türkiye'de ülkenin çoğulcu, çok renkli gerçeğine uymayan üniter yapı terk edilmeli, federatif bir yapıya geçilmelidir. Kürt nüfusunun çoğunlukta olduğu doğu illerinde, yani Kürdistan'da federatif bir yapı oluşmalıdır. Kürtçe eğitim dili olmalı, aynı zamanda 2. resmi dil olmalıdır. AKP, Kürt sorununa ilişkin bazı ezber bozucu adımlar attı. Kürt sorunu geçmişle kıyaslanamayacak biçimde serbestçe tartışılır oldu. Ne yazık ki bu süreç tıkandı, açılım durdu. Kürt halkının tüm temel taleplerinin karşılanması için, silahların susması gerektiği görüşündeyim. Silah kullanan PKK bu yöntemle sonuç alamayacağını kabul edip, silahları tümden bırakmalı. PKK'nin silahlı eylemlerinin şimdiye kadar Kürt halkının haklı davasına nasıl etki yaptığı bir yana, bu aşamadan sonra silahların getireceği olumlu hiçbir katkı yoktur. Silahlar tümden susmalı."



Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=75164


Bu haber 937 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,228 µs