En Sıcak Konular

PKK TALEPLERİ BİR BİR KARŞILANIYOR

6 Kasım 2012 12:10 tsi
PKK TALEPLERİ BİR BİR KARŞILANIYOR Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, cezaevlerinde süren açlık grevlerinde “Abdullah Öcalan’a tecrit kaldırısın!” “anadilde savunma yapılsın” taleplerinin yerine getirileceğinin işaretini verdi.

Hükümet'ten bölücüörgüte açık kart!..

BAKANLAR Kurulu toplantısından sonra açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Abdullah Öcalan'la avukatlarının görüşmesinde hiçbir sakınca olmadığını, anadilde savunma yapılabilmesi için de Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e talimat verildiğini açıkladı.
 
PKK'nın talepleri AKP iktidarı tarafından bir bir karşılanıyor
Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, cezaevlerinde süren açlık grevlerinde "Abdullah Öcalan'a tecrit kaldırısın!" "anadilde savunma yapılsın" taleplerinin yerine getirileceğinin işaretini verdi. Bülent Arınç, Abdullah Öcalan'la avukatlarının görüşmesinde hiçbir sakınca olmadığını, anadilde savunma yapılabilmesi için de Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e talimat verildiğini açıkladı. İşte Arınç'ın konuşmasından satırbaşları:

Avukatlarıyla görüşebilir
"Türkiye'de kamuoyunun dikkatinin açlık grevleri üzerinde olduğunu biliyoruz. Bugün itibariyle 54. günündeler  ve üç talepte bulunuyorlar. Bu taleplerin tamamını siyasi ve ideolojik konular. Bu taleplerin örgütle ve siyasi görüşleriyle ilgili olduğunu biliyoruz. Abdullah Öcalan'a tecrit uygulanması söz konusu değildir. Hem kendi hukukumuz hem de uluslararası hukukun koruması altındadır. Abdullah Öcalan avukatlarıyla görüşmeler yapıyordu. Ancak iki sebeple görüşmeleri kesildi. Bunlardan bir tanesi avukatlarının bir kısmının başka davalar sebebiyle tutuklu veya hükümlü bulunmasıdır. İkincisi, kendi sözlerini dışarıya yanlış aksettirdiği iddiasıyla bizzat kendisi tarafından avukatlarıyla görüşmemek isteğiydi. 

Anadilde savunma 
Abdullah Öcalan herhangi bir konuda avukatlarıyla görüşmeyi arzu ederse bu imkanın Adalet Bakanlığı'nca sağlanması mümkün olabilir. Bunun imkan içerisinde olması tamamen hukuk çerçevesinde kararlaştırılacak bir konudur. Bunu ya biliyorlar ya bilmiyorlar veya bilmezden geliyorlar." 
"Kürt kimliğinin inkarı konusunda bütün yasaklar ortadan kalkmıştır. Özellikle bu konuda ret ve inkar politikalarını ortadan kaldırmakla hakkımızda gensoru önergesi verilmiştir. AKP'nin 63 maddelik siyasi vizyonunda anadil yasağının kaldırılacağı ifade edilmiştir. Anadilde savanma için Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e talimet verildi. Söylediğiniz bütün konuları Türkiye biliyor. Bu sorunların çözümünde herkes  adım atmak zorundadır. Doğabilecek tüm sorunlardan siz sorumlu olursunuz. Milyonlarca insanın sizden beklentisi grevlere son vermeniz olur. Bu grevlere son verin. Bunu bekliyor ve arzu ediyoruz."


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=75163


Bu haber 873 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,672 µs