En Sıcak Konular

TÜRK OCAKLARI'NDAN ANAYASA İLE İLGİLİ TBMM VE KAMUOYUNA MEKTUP

2 Kasım 2012 23:42 tsi
TÜRK OCAKLARI'NDAN ANAYASA İLE İLGİLİ TBMM VE KAMUOYUNA MEKTUP Türk Ocakları Genel Merkezi,Türkiye Büyük Millet Meclisinde yürütülmekte olan yeni anayasa çalışmaları ile ilgili olarak "uyarı" mahiyetinde bir mektup yayımladı.

Türk Ocakları Genel Merkezinin Anayasa ile ilgili olarak TBMM ve kamuoyu ile paylaştığı mektup

Ankara; 16 Ekim 2012

Türkiye Büyük Millet Meclisinde yürütülmekte olan yeni anayasa çalışmaları ile ilgili olarak aşağıdaki hususları, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Devlet'imizin yöneticilerine, Yüce Meclis'imizin üyelerine ve büyük Türk milletine bir kez daha hatırlatmayı, millî bir görev olarak görüyoruz:

1-Yeni anayasada vatandaşlık tammı yapılırken "Türk" kelimesinin kullanılmayacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığına inanmak istiyoruz. Şurası unutulmamalıdır ki, "Türk" masa başında icat edilmiş bir kavram değildir. Suni değil,~tabiidir; bölücü değil, birleştiricidir. Bu toprakların adı bin yıldır "Türkiye", yani "Türk Ülkesi"dir. Milletin adını inkâr etmek, "tarihe ve bu gerçeğe sırt dönme" anlamına gelecektir. Türk Ocakları olarak yeni anayasada en temel önceliğimiz, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının millî kimliğinin "Türk milleti" olarak ifade edilmesidir. Kimliksiz anayasa safsatasıyla Türk kimliğinin bu topraklardan silinmesi yolunda atılacak hiçbir adım, kesinlikle kabul edilemez.

2-Aynı derecede önemli diğer vazgeçilmez husus, "Türkçe"'nin tek resmî dil ve eğitim dili olmasıdır. Başka dillerin öğrenilmesi ile resmî eğitim dilinin Türkçe olmasının kasten karıştırılmasına asla izin verilemez.

3-Diğer bir kritik nokta ise adem-i merkeziyetçilik görüntüsü altında federalizme ve nihaî olarak bölünmeye gidecek idarî düzenlemelere yer verilmesidir. Belirli bir etnisiteyi özel bir coğrafyayla özdeşleştirerek bölücü hayaller için sınır çizgileri oluşturabilecek adımlar yeni ve daha büyük felaketleri davet edecektir. Ülkemizde hiçbir fayda getirmeyecek, tam tersine etnik bölücülüğü kalıcı hâle getirecek bu tür düzenlemelerden kesinlikle kaçınılmalıdır.

4-Bu hassasiyetler dikkate alınmak kaydıyla ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesinden taviz verilmeksizin birey hak ve özgürlüklerini temel alan demokratik bir anayasanın hazırlanmasını destekliyoruz.

Türk Ocakları olarak milletvekillerimize ve devletimizin en üst düzey yöneticilerine sesleniyor ve şu gerçeği bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bölücüleri tatmin için verilecek tavizler, Türk milletinin birliğini ve Türk vatanının bütünlüğünü bozacaktır. Buna müsaade edenler ise tarihî bir vebalin sorumlusu olacaklardır.

Engin devlet geleneğimizin tecrübe birikimi ve Türk milletinin sağduyusu, ülkemizi telafisi imkânsız yanlışlıkların yol açacağı belalar girdabından koruyacak güçtedir. Bu inançla, siz değerli milletvekillerimizi anayasa değişikliğine dair temel taleplerimiz konusundaki çağrmıza destek vermeye davet ediyoruz.

Saygılarımla,

Prof.Dr. Mehmet ÖZ 
Genel Başkan


Kaynak: turkocagi.org.tr  http://mail.turkocagi.org.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=4387:tuerk-ocaklar-genel-merkezinin-anayasa-ile-ilgili-olarak-tbmm-ve-kamuoyu-ile-paylat-mektup&catid=117:genel-merkez&Itemid=231


Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,995 µs