En Sıcak Konular

KORAY AYDIN: ''MHP BU ŞARTLARDA ROL ALMAYACAKSA NE ZAMAN ALACAK!''

2 Kasım 2012 13:22 tsi
KORAY AYDIN: ''MHP BU ŞARTLARDA ROL ALMAYACAKSA NE ZAMAN ALACAK!'' MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın CNN-Türk’te Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programına konuk olup gündeme ve kongreye ilişkin görüşlerini açıkladı

Anayasa'dan "Türk" adının çıkarılmasına suskun kalamayız!

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın CNN-Türk'te Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programına 
konuk olup gündeme ve kongreye ilişkin görüşlerini açıkladı
MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, Ötüken ve Söğüt'de var olan bir milletin "Türk" olan adının Anayasa'dan çıkarılma girişimiyle karşı karşıya bulunulduğunu belirterek, "MHP bu şartlarda rol almayacak da ne zaman alacak? Bunu çok masumane biçimde Türk milletine yutturmaya çalışanlar var. Sanki Türk'ün adı anayasadan çıkarsa terör bitecek. Ortalık sütliman olacak gibi yaklaşımlarla, damardan şırınga ederek bir milletin varlığını, adını ortadan kaldırma girişimiyle karşı karşıyayız. Biz buna evet diyebilir miyiz bunu kabul edebilir miyiz? Bir milletin adının Anayasa'dan çıkarılma girişimi karşısında bir şeyler yapmamız gerektiğine inanıyoruz" dedi.
Koray Aydın CNN-Türk televizyonunda gazeteci Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Meydanlara inip milleti uyaracaklarını kaydeden Aydın, cemaatçi olmadığını, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 29 Ekim törenlerinde doğru davranmadığını, 6 ay içinde Türkiye'nin en güçlü gençlik örgütü MHP Gençlik Kolları'nı kuracağını, kaset olaylarının sorumlusunun AKP olmasına karşın, komplonun sorumlularının ortaya çıkarılması konusunun takip edilmediğiniileri sürdü.

 
"MHP TEK KİŞİYLE  YÖNETİLİYOR "
MHP'nin tek kişiye dayalı bir yapı olarak yönetildiğini belirten Aydın, "Devlet Bey'le ayrışmanın nedeninin bir tanesi de erken seçim kararıdır. Ben o zaman Grup Başkanvekiliydim, televizyondan duydum. Tek başına kararı aldı bu kararı. Ben duymadım duyan da olmadı. Şu anda da hiçbir şey değişmedi. Partinin organları çalışmıyor, partinin kurulları işlemiyor. Parti tek kişinin aldığı kararla yürüyor, tek kişiye dayalı bir yapı olarak sürüyor. Biz böyle bir düzene karşıyız" ifadelerini kullandı.

"650-750 ARASINDA  OY ALACAĞIM "
Canlı yayında MHP kongresinde alacağı oy sayısı hakkındaki tahmini de açıklayan Aydın, "Kongreyi kazanacağımdan eminim. 650 ile 750 arasında oy alacağım. O bandın arasında oy alacağımdan kesin eminim" dedi. Koray Aydın'ın çeşitli konularla ilgili görüşlerinden satır başları şöyle:
LİSTELER: 
Birlik listesi yapacağım, tasfiyeci anlayışa sahip değilim.
KASET OLAYLARI:
Kaset olayları seçim öncesinde ve hem CHP hem MHP için çıkarıldı. Arkasında AK Parti var. Ancak üzerine gidilmiyor, üzerine gidilip açıklığa kavuşturulmalı. Toplumsal sorumluluk almış siyasetçilerin özel yaşamlarına dikkat etmeleri gerekir.
YENİ MHP Mİ?:
Değişimden kastımız, yönetimde değişim, fikirde öze dönüş. MHP'nin kendi kök değerleri üzerinden siyaset yapma geleneğini yeniden hayata geçireceğimizi iddia ediyorum.
TÜRKİYE'NİN BİR NUMARALI 
GENÇLİK ÖRGÜTÜ GELİYOR:
MHP'nin gençlik ve kadın kollarını hemen kuracağım, taahhütlerim var. Gençlik kollarını altı ayda Türkiye'nin en büyük gençlik kolları yapacağım. Göreceksiniz birinci sırada olacak. Altı ayımı almaz. Kadın kolları biraz daha zamanımı alır. Bir yıl diyorum, eşim de benimle beraber çalışacak.
CEMAATLE İLİŞKİSİ NASIL?:
Cemaat iddiası havada, boş bir sözdür. Bunu bütün MHP camiası biliyor. Kaldı ki öyle bir şey olsa ben onu söyleyecek bir siyasetçiyim. Benim gücüm rahatlığımdan geliyor. Düşündüğümü, hissettiğimi çok rahat söyleyen bir insanım. Bundan da güç alıyorum, benim öyle cemaatle bir bağım bağlantım yok. Sabah namazıyla işe başlayacağız cümlesini slogan olarak kullandık ama çok şey ifade ettiğini düşünüyorum. Bu bizim iş yapma aşkımızı heyecanımızı gösteriyor.
NEDEN ADAY OLDU?:
Biz iyi ve güzeli arıyoruz. Biz MHP'nin bu suskun ve durgun halini kabullenemiyoruz. Yeni  Türkiye kuruluyor. Bu yeni bir Türkiye kurulurken MHP öngörüleriyle toplumu yönlendiren bir parti olsun istiyoruz. Temel önerilerini tezlerini halka götürsün anlatsın, halkı bu konularda taraf haline getirsin diyoruz. Bu susarak olmaz, bu durarak olmaz, bu oturarak olmaz. Bu konuşmadan olmaz. Bu paylaşmadan olmaz. Bir şeyler yapmak lazım. Göz göre göre Türkiye elimizin altından kayıyor. Bütün bölge şekilleniyor, bölgeyle beraber Türkiye de şekilleniyor, yani biz buna kayıtsız kalamayız. Bu ülkenin milliyetçilerinin rol alması gereken bir dönemdeyiz, biz bu şartlarda bunu bir zaruret olarak görüyoruz, yoksa bizim liderimizle bir alıp veremediğimiz yok. Türkiye'ye belli değerler kazandırdığını da düşünüyoruz ama onun siyaset tarzı ve üslubuyla MHP'nin bu başrol oyunculuğunu oynayamayacağını düşünüyoruz. Bizim de iddialarımız var. Bizim milletle kucaklaşıp, milletin sevgisini alarak MHP'yi iktidar yapma gibi bir hedefimiz var. Bu hedefimize paralel olarak bu hareket tarzımızı benimsedik, karşılığı da oluştu, bu kadar saldırıya neden uğruyorum. MHP genel başkanlığını kazanmaya yakın olduğumu bütün MHP'liler biliyor. Dolayısıyla bu iddiamızın karşılık bulduğu görülüyor.
MHP bu Şartlarda  rol almayacak da  ne zaman alacak?:
Anayasa geliyor Türkiye'nin gündemine. Türk'ün adını anayasadan çıkarma girişimleri var. Bunu çok masumane biçimde Türk milletine yutturmaya çalışanlar var. Sanki Türk'ün adı anayasadan çıkarsa terör bitecek, ortalık sütliman olacak gibi yaklaşımlarla, damardan şırınga ederek bir milletin varlığını, adını ortadan kaldırma girişimiyle karşı karşıyayız. Biz buna evet diyebilir miyiz, Ötüken'de Türk olan, Söğüt'te Türk olan bir milletin adının Anayasa'dan çıkarılma girişimi karşısında bir şeyler yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Meydanlara inip milleti uyaracağız. Böyle bir dönemde MHP'de yeni bir yapılanma ihtiyacı olduğuna inanıyor ve bunu harekete geçirmeye çalışıyoruz. Genel Başkanımız yapmıyor mu, yapıyor, o da demeç veriyor, ama halk ayağı yok, halk ayağı oluşmuyor.


Kaynak:  YENİÇAĞ GAZETESİ http://haber.gazetevatan.com/o-iddiaya-adli-tiptan-yanit-geldi/490789/1/G%C3%BCndem#.UJOsTm82b1s


Bu haber 900 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,606 µs