En Sıcak Konular

SÜREYYA AYHAN'A MÜSABAKALARDAN ÖMÜR BOYU MEN

25 Ocak 2008 17:09 tsi
SÜREYYA AYHAN'A MÜSABAKALARDAN ÖMÜR BOYU MEN Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu, milli atlet Süreyya Ayhan Kop'a müsabakalardan ömür boyu, eşi ve antrenörü Yücel Kop'a da 2 yıl men cezası verdi.

ANKARA - Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu, milli atlet Süreyya Ayhan Kop'a müsabakalardan ömür boyu, eşi ve antrenörü Yücel Kop'a da 2 yıl men cezası verdi.
     Atletizm Federasyonu Naili Moran Tesisleri'nde toplanan ceza kurulu, Kop çiftini son kez dinleyerek, haklarındaki kararı açıkladı ve milli atlet Süreyya Ayhan Kop'a doping olayını ikinci kez ihlal ettiği gerekçesiyle ömür boyu men cezası verirken, doping olayından sorumlu tuttuğu eşi ve antrenörü Yücel Kop'a ilk ihlal olduğu gerekçesiyle 2 yıl men cezası verdi.
     Duruşma sonrası çok üzgün olduğu gözlenen Süreyya Ayhan Kop, gazetecilere yaptığı açıklamada, ömür boyu men cezası aldığını belirterek, bu kararın korkutma amaçlı verildiğini, bu işi sonuna kadar götürdükleri takdirde belki de hiç ceza almayacaklarını söyledi.
     Ümidini hiç kesmediğini ancak cezaların önceden kesildiğini belirten milli atlet, ''Çok samimi söylüyorum, bu cezamız daha önceden kesilmişti. Ben her seferinde suçlu olmak istediğimi söylüyorum. Nedeniyse, gerçekten de sporu yöneten insanların bu kadar art niyetli olduklarını düşünmek istemediğim için'' dedi.
     Hukuki yolların açık olduğunu ifade eden Kop, şunları söyledi:
     ''Ben artık bu olaya kendi meselem olarak bakmıyorum. Bunu ülke meselesi olarak görüyorum. Şu olaydaki tavrım ülkeme ne kadar sahip çıktığımı gösteriyor. Ben ülkem için ceza aldığımı düşünüyorum. Ülke olarak iyi değerleri kaybettiğimi düşünüyorum. Sonuna kadar mücadele ederek sonucu alacağıma inanıyorum. Bu kararın korkutma amaçlı olduğunu düşünüyorum. Sonuna kadar gideceğiz ve belki de bize ceza bile vermeyecekler ama kaybedilen yıllara yazık olacak. Süreyya kaybetti diye düşünmeyin, esas kaybeden ülke oldu.''
     Yücel Kop ise yaptığı açıklamada, yargısız infaz edildiklerini belirterek, savunma yapmasına izin vermediklerini söyledi.
     Yücel Kop, ''Herkese lazım olan adalet bir gün onlara da lazım olacak. 'Hayır onu dinlemeyiz' gibi sözler edildi. Ülkemdeki sporu yönetenleri CAS'a ve insan haklarına şikayet edeceğim'' dedi.
     Kop çiftinin avukatı Osman Buldan da yaptığı açıklamada, yaptıkları savunmaya uygun bir ceza verilmediğini söyledi.

Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,502 µs