En Sıcak Konular

DEMİRTAŞ: ''ORTADOĞU'DA KÜRT DEVLETİ KURULUYOR''

28 Ekim 2012 22:45 tsi
DEMİRTAŞ: ''ORTADOĞU'DA KÜRT DEVLETİ KURULUYOR'' BDP lideri Selahattin Demirtaş, “Kanunsuzluk, hukuksuzluğu bir kenara bırakıp hükümet ve devlet gibi davranın, karşınızda bir halk var. Bakın Ortadoğu’da Kürt devleti kuruluyor” dedi.

Kürt devleti kuruluyor

Batman’daki mitingte tehdit dolu ifadeler kullanan Selahattin Demirtaş, halka kepenk kapatma çağrısı yaptı.
BDP lideri Selahattin Demirtaş, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek amacıyla düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada,cezaevlerinde açlık grevi yapanlara destek için halktan salı günü kepenk açmamalarını, alışveriş yapmamalarını, öğrencilerini okullara göndermeyerek hayatı durdurmaları çağrısı da yaptı. Selahattin Demirtaş, “Sözün bittiği yerdeyiz. Lafla İmralı gemisinin yürümediği ortadadır. Ne Adalet Bakanı’nın çağrısı, ne de bizim çağrımız bu ölüm oruçlarını durdurmayacak” diye konuştu. Demirtaş, “Kanunsuzluk, hukuksuzluğu bir kenara bırakıp hükümet ve devlet gibi davranın, karşınızda bir halk var. Bakın Ortadoğu’da Kürt devleti kuruluyor” dedi. Miting sonrasında olaylar çıktı.
 
BDP mitingi sonrası olay çıktı
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek amacıyla düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, “Ortadoğu’da Kürt devleti kuruluyor” dedi. Demirtaş cezaevlerinde açlık grevi yapanlara destek için salı günü taraftarlarına kepenk açmayıp, alışveriş yapılmayıp, öğrencileri okula göndermeyip hayatı durdurmaları çağrısı da yapınca miting sonrasında olaylar çıktı. Batman’da partisinin “Ölümlere sessiz kalmayacağız, taleplerimiz kabul edilsin” sloganıyla düzenlediği mitinge, Selahattin Demirtaş’ın yanı sıra BDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, Altan Tan, Hüsamettin Zenderlioğlu, Nursel Aydoğan ve İdris Baluken de katıldı. Demirtaş kabalığa yaptığı konuşmada, cezaevlerindeki açlık grevlerinde artık saniyelerin bile önemli olduğu dönemlere girildiğini belirterek, “Sözün bittiği yerdeyiz. Lafla İmralı gemisinin yürümediği ortadadır. Ne Adalet Bakanı’nın çağrısı, ne de bizim çağrımız bu ölüm oruçlarını durdurmayacak” dedi. 

Anahtar İmralı’da
Çözüm anahtarının İmralı’da olduğunu söyleyen Demirtaş, “Hükümet ve devlet gibi davranın, karşınızda bir halk var. Lozan Antlaşmasını hatırlatmak istemiyoruz. Kürdistan’ı 4 parçaya bölmüş antlaşma olmasına rağmen, Kürtlere anadilde eğitim hakkı tanımıştır. Ama 2012 yılında halk bu haklardan yararlanamıyor” iddiasında bulundu. Demirtaş, “Valiler, Emniyet Müdürleri çözüm istiyorlar. Bu eylemlerin önünü kesmemelidirler. Engelliyorlarsa onları savaş sorumlusu ilan ederiz” tehdidinde bulundu. Demirtaş’ın sert sözlerinden sonra biten mitingde kalabalık dağılırken olaylar çıktı. Kalabalıktan bir grup yürüyüşe geçip taşkınlık çıkarınca polis tazyikli suyla müdahale etti. Çocuklardan oluşan grup ise polise taş attı. Sokak aralarında süren kovalamacada polis çok sayıda göstericiyi göz altına aldı.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=74767


Bu haber 1,075 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,196 µs