En Sıcak Konular

S. WILLIAMS İSTANBUL'DA SHARAPOVA'YA SET VERMEDEN ŞAMPİYON OLDU

28 Ekim 2012 22:38 tsi
S. WILLIAMS İSTANBUL'DA SHARAPOVA'YA SET VERMEDEN ŞAMPİYON OLDU TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Tenis Turnuvası finalinde Serena Williams, Maria Sharapova'yı 2-0 mağlup etti ve şampiyon oldu.

İstanbul'un kraliçesi Serena Williams!

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Tenis Turnuvası finalinde Serena Williams, Maria Sharapova'yı 2-0 mağlup etti ve şampiyon oldu.

TEB-BNP Paribas WTA Championships uluslararası kadınlar tenis turnuvasında tekler finalinde ABD'li Serena Williams, Rus Maria Sharapova'yı 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek şampiyon oldu.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda, tamamen dolu tribünler önündeki finale Sharapova, servis avantajıyla başladı. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Rus sporcu 1-0 öne geçti. Serena Williams, ikinci oyunda servislerde etkili oldu ve 1-1 beraberliği sağladı. Her iki sporcu, ilk servislerde iyi savunma yapamayınca 8 dakika süren ilk setin ilk bölümü 2-2 beraberlikle geçildi. Williams, 5. oyunda rakibinin servisini kırmayı başardı ve kendi oyununu da alarak 4-2 öne geçti. Servislere fazla karşılık veremeyen sporcular, oyunun döndüğü anlarda ise güzel sayılara imza attı. Çekişmeli geçen 7. oyunda Maria Sharapova, servislerde hata yapmasına rağmen durumu 4-3'e getirmesini bildi.

Turnuvanın ilk gününde fazla çift hata yapan Serena Williams, aynı sıkıntıyı 8. oyunda yaşamasına rağmen skoru 5-3'e taşıdı. Ancak file önünde basit hatalar yapan ABD'li sporcu karşısında Maria Sharapova, oyundan kopmadı ve durumu 5-4 yaptı. Oyun içinde servis avantajını eline alan Serena Williams, yaptığı çift hataya rağmen bu avantajını iyi değerlendirdi ve 45 dakika süren ilk seti 6-4 kazandı.

Serena Williams, ikinci sete de servis kırarak başladı. Kendi servisinde de oyunu alan ABD'li tenisçi, 2-0 öne geçti. Üçüncü oyunda kullandığı servislerde hata yapmayan Sharapova, durumu 2-1'e getirdi. İkinci setin 4. oyununda Rus sporcu, servis kırma fırsatı bulduysa da hücumda iyi oynayan Serena Williams, üstünlüğünü 3-1'e taşıdı. Rus sporcu, rakibinin bu sefer servis kırmasına izin vermedi ve skoru 3-2 yaptı. Zaman zaman servislerden doğrudan oyun alan Williams, rakibine 1 sayı vermesine rağmen skorda 4-2 üstünlük yakaladı. Sharapova'ya verdiği bir sayının ardından skoru 5-3'e taşıyan ABD'li sporcu, son oyunda da servisi kırdı ve ikinci seti 6-3 aldı. Serena Williams, böylece 1 saat 29 dakika süren karşılaşmayı 2-0 kazanarak, TEB-BNP Paribas WTA Championships'te 2012 yılının şampiyonu oldu.

SERENA WILLIAMS: "TÜRK SEYİRCİSİ ŞAMPİYONAYA OLAĞANÜSTÜ DESTEK VERDİ"

MARİA SHARAPOVA: "İSTİKRARLI BİR SEZON GEÇİRDİĞİM İÇİN GURUR DUYUYORUM"

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul 2012'de şampiyon olan Serena Williams, Türk seyircisinin şampiyonaya desteğinin olağanüstü olduğunu söyledi.
Sinan Erdem'de oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan ABD'li tenisçi Williams, bu senenin kariyerinin en iyi 2. sezonu olduğunu, sene başında yaşadığı sakatlık ve 2 kötü Grand Slam performansına rağmen sezonun geri kalanında çok iyi bir gelişim gösterdiğini ve şampiyonayı kazanmanın kendisi için çok önemli olduğunu söyledi.
Tenis için hala iştahı olduğunu ve hala kendini durmadan geliştirdiğini belirten Williams, Türk seyircisinin şampiyonaya desteğinin olağanüstü olduğunu sözlerine ekledi.
Rus raket Maria Sharapova ise istikrarlı bir sezon geçirdiğini ve bundan gurur duyduğunu söylerken, bu sene birçok başarıya ulaştığını ifade etti.
Turnuvanın farklı şehirlerde oynanmasının doğru bir karar olduğunu belirten raket, 2014 senesinde gerçekleşecek WTA Şampiyonası'nın Kazan'da olmasının kendisi için çok anlamlı olacağını sözlerine ekledi.

WILLIAMS, 1 MİLYON 750 BİN DOLAR KAZANDI
Williams rakibi Maria Sharapova'yı 6-4 ve 6-3'lük setlerle geçerken toplamda 1 milyon 750 bin dolarlık ödülün sahibi oldu. Sharapova ise toplamda 890.000 bin dolarda kaldı.
Sinan Erdem'de gerçekleşen final maçını 16.410 bin kişi izledi. Böylece bir önceki gün İstanbul'da ulaşılan 15.498 kişilik en yüksek seyirci rakamı da geride bırakılmış oldu.
Bu sene 6 gün boyunca toplam 73,072, ortalama ise 12.179 kişi maçları izledi.
Geçtiğimiz sene ise maçları 70,824, ortalama ise 11,824 kişi takip etmiş, final maçını 13,676 kişi izlemişti.


Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://skorer.milliyet.com.tr/istanbul-un-kralicesi-serena-williams-/-/detay/1618490/default.htm


Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,968 µs