En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU DIYARBAKIR'DA ÇOŞTU

27 Ekim 2012 17:15 tsi
KILIÇDAROĞLU DIYARBAKIR'DA ÇOŞTU CHP liderinden Diyarbakır açılımı. Terör örgütü üyelerinin cezaevindeki eylemleri için ilginç bir çıkış yapıp, “Çözüm siyasi hayatıma mal olacaksa onu da feda ediyorum” dedi

Kılıçdaroğlu'ndan Diyarbakır açılımı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile görüşmesi sonrası ölüm orucundaki mahkumların sorununa çare bulunmasını istedi ve ilginç bir çıkış yaptı: Çözüm siyasi hayatıma mal olacaksa onu da feda ediyorum.
 
Başkalarının ölmemesi için siyaseti bırakırım!
CHP liderinden Diyarbakır açılımı. Terör örgütü üyelerinin cezaevindeki eylemleri için ilginç bir çıkış yapıp, "Çözüm siyasi hayatıma mal olacaksa onu da feda ediyorum" dedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkalarının ölmemesi siyaseti bırakmasından geçiyorsa, siyaseti bırakabileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bu sorunun çözümü siyasi hayatıma mal olacaksa siyasi hayatımı feda ediyorum" dedi. Diyarbakır'a gelen Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir'le görüştü. CHP lideri, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Analar ağlamasın" sözüne vurgu yaparak, "Ağlamayan ana kalmadı" ifadesini kullandı.
Çözüm Meclis'te
Sorunların çözümü için siyasette üslubun değişmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, kin ve öfke ile halkın ayrıştırıldığına işaret etti. Kılıçdaroğlu, "Birbirimizle konuşarak çok şeyi çözebiliriz. Yeter ki bu ülkeye acıları tattırmayalım" dedi. Sorunların çözümü adına çıkardıkları yol haritasını beğenmeyenlerin olabileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Yol haritamız eksik, yanlış olabilir. Eksik varsa siz bir yol haritası belirleyin. Temel nokta sorunun çözümü Meclis. Orada özgürce tartışalım" diye konuştu.
 "Bu sorunun çözümü siyasi hayatıma mal olacaksa siyasi hayatımı feda ediyorum" diyen Kılıçdaroğlu, insan hayatından daha önemli bir şeyin olmayacağını kaydederek, "Benim siyasette olmamla bir kişinin hayatın kaybetmesi diye bir denge kurmaya kalkarsak, benim siyasi hayattan çekilmem daha iyidir. Yeter ki bu ülkede insanlar barış huzur içinde yaşasınlar" dedi. Hapishanelerde mahkumların ölüm orucunda olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "İnsan bedenini eğer ölüme yatırıyorsa bunu düşünmemiz lazım. Bir kişinin tutuklu veya mahkum olması onun yaşamının devletin güvencesi altında olması anlamına geliyor. Eğer bir insan kendisini ölüme yatırıyorsa hepimizin kulak kabartması lazım" ifadelerine yer verdi.
 
Mahkumlara çağrı
İnsan hayatının çok değerli olduğunu belirten CHP Genel Başkanı, hapishanelerde ölüm orucuna yatan mahkumlara, bu duruma son verme çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, "Eğer bu çağrı kabul edilirse son derece memnun olurum. Ölüm oruçlarını bıraksınlar. Onların sesleri belki yeteri kadar dillendirilmedi ama insan hayatı çok değerlidir. Onlar şu veya bu şekilde yine düşüncelerini aktardılar. Hükümetin bu konuda daha duyarlı olmasını isteriz. Barış, herkesin çok rahat ağzına aldığı bir sözcük haline geldi. Oysa barışın bir anlamı var. Barış, aynı zamanda karşındaki kişiyi dinlemek, karşısındaki kişinin eleştirisine kulak kabartmak, bir başkasının talebi varsa o talepleri dinlemektir, kendi düşüncesini ifade edebilmektir" diye konuştu.

 
Baydemir'den Kılıçdaroğlu'na Kürtçe-Türkçe sözlük

Ziyarette CHP liderine Kürtçe-Türkçe sözlük hediye eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Ziyaretinizi barış adına kucaklaşma adına büyük bir değer atfettiğimizi ifade etmek istiyorum. Bayramın ikinci günündeyiz ancak yüzlerce insan cezaevlerinde bedenlerini ölüme yatırmış durumda. Çağrıları kardeş kanının artık dökülmemesi. Hepimiz büyük bir gemide bulunuyoruz ve bu gemi okyanusun ortasında rotasını kaybetmiş. Bu gemi battığında 74 milyonun tamamı helak olacak" dedi.

 

Kaynak: YENİÇAĞ  http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=74721



Bu haber 915 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,827 µs