En Sıcak Konular

İNTERNET'TE GEZİNTİ YAPIP FACEBOOK'A GİRİYORUZ

27 Ekim 2012 14:18 tsi
İNTERNET'TE GEZİNTİ YAPIP FACEBOOK'A GİRİYORUZ Türkiye’de hanelerin, interneti yüzde 87 ile en çok sörf için kullandığı ortaya çıktı. İkinci sırayı Facebook alırken en son sırada internet bankacılığı yer aldı.

İnternette gezinip Facebook'a giriyoruz

interneti en çok sörf için kullanıyoruz

Türkiye'de hanelerin, interneti yüzde 87 ile en çok sörf için kullandığı ortaya çıktı. İkinci sırayı Facebook alırken en son sırada internet bankacılığı yer aldı. İnterneti kullananların yüzde 60.9'u ise hâlâ erkekler.

Yapılan araştırma Türkiye'de hanelerin interneti en çok sörf yani gezinti yapmak için kullandığını ortaya koydu. İkinci sırada sosyal paylaşım ağı Facebook gelirken internet bankacılığı son sırada çıktı. Türk Telekom, Ipsos KMG tarafından 2012 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirilen, Türkiye'de bilgisayar ve internet kullanım detayları ile alışkanlıkları ortaya koyan araştırmanın sonuçlarını yayımladı. Türkiye genelinde 38 ilde yüz yüze gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye'de 19.1 milyon hanenin yüzde 52'sinde bilgisayar, yüzde 41'inde ise internet bağlantısı mevcut. Türkiye'deki internet kullanıcıların yüzde 60.9'u erkek, 39.1'i ise kadın. İnternet kullanıcılarının yüzde 50.9'u ise 18-34 yaş aralığında yer alıyor. 

İnternet kafeler bitiyor mu?

Araştırmaya göre, bilgisayarı olan hane sayısı çoğalırken, internet kullanımı da buna bağlı olarak artış kaydediyor. En çarpıcı sonuç ise internet kafelerden internete bağlanmanın gözle görülür şekilde düştüğü. Türkiye'deki internet kullanıcıları internete daha çok evden bağlanırken hanelerde en çok tercih edilen internet bağlantısı ADSL olarak gözlendi. Türkiye'deki hanelerin yüzde 31.2'si ADSL bağlantısını kullanırken 3G modem, kablo ve fiber gibi diğer bağlantı türlerinin sahipliği oranı yüzde 9.9 oldu. İnternet bağlantısına sahip olan hanelerin yüzde 96'sı mevcut internet bağlantısını değiştirmeyi düşünmüyor. ADSL bağlantısı olan hanelerin yüzde 74.6'sı yeni bağlantı için yine ADSL'i düşünürken, ikinci sırada fiber geliyor.

İki evden birinde bilgisayar var

Türkiye'deki 19.1 milyon hanenin yüzde 51.7'sinde yani yaklaşık 9.9 milyon hanede bilgisayar bulunuyor. 

Tüm hanelerin yüzde 34.6'sında masaüstü, 20.6'sında dizüstü bilgisayar bulunuyor. Hem masa üstü hem de dizüstü bilgisayar bulunan hane sayısı ise yüzde 4.2. Yeni nesil bilgisayar ürünleri olan netbook (yüzde 0.7) ve tablet (yüzde 0.2) bulunurluğu ise hayli düşük.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/internette-gezinip-facebooka-giriyoruz/489601/2/Ekonomi#.UI0icW82b1s


Bu haber 2,730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,814 µs