En Sıcak Konular

''MÜZAKERE MASASINI ŞEHİTLİKLERDE KURUN!''

25 Ekim 2012 17:49 tsi
''MÜZAKERE MASASINI ŞEHİTLİKLERDE KURUN!'' Kurban Bayramı’nı şehitliklerde kutlayan aileler, Oslo’da terör örgütü PKK ile müzakere talimatı veren, “İmralı ile yeniden görüşülür” açıklaması yapan Başbakan Recep T. Erdoğan’a tepki gösterdi...

Müzakere masasını şehitliklerde kurun!

Kurban Bayramı'nı şehitliklerde kutlayan aileler, Oslo'da terör örgütü PKK ile müzakere talimatı veren, "İmralı ile yeniden görüşülür" açıklaması yapan Başbakan Recep T. Erdoğan'a tepki gösterdi: Bizler şehitlerimizin mezar taşlarına sarılıyoruz. Başbakan Oslo'da PKK'lılara, İmralı'da Öcalan'a, Kandil'de Karayılan'a sarılıyor. BDP'li vekiller de dağdaki teröristlere sarılıyor. Yazıklar olsun! Müzakere masası şehitliklerde kurulsun...
 
"Biz mezar taşına, onlar bebek katiline sarılıyor"
Bir bayrama daha gözyaşlarıyla giren şehit aileleri, PKK ile müzakereye hazırlanan hükümete tepkili: Oldu olacak, müzakere masası şehitliklerde kurulsun.
Onbinlerce şehit ve gaziyi yok sayıp terör örgütü PKK ile pazarlığa oturan hükümete şehit ailelerinden tepki yağıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gerekirse İmralı'ya da gideriz" açıklaması ve Büyükşehir Yasası ile terör örgütüne taviz veren hükümet, şehit ailelerini hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor. Şehit yakınları ve gazi dernekleri, "Hükümet artık müzakere masasını şehitliklere kurup, orada pazarlık yapsın" diyor.

 
Bunun adı ihanettir
Şehit Aileleri ve Terör Mağdurları Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Hamit Köse, "Bizler şehitlerimizin mezar taşlarına sarılırken, Başbakan Oslo'daki PKK'lılara, İmralı'daki Öcalan'a, Kandil'deki Karayılan'a sarılıyor. BDP'li vekiller dağdaki teröristlerle kucak kucağa. Meydanlarda 'bu görüşmeyi yapan şerefsizdir'diyenler acaba bu kelimeyi nereye koyacak. Bizim teröristlerle müzakeriye kabul etmemiz mümkün değil. 29 Ekim'deki yürüyüşümüze bile izin vermiyorlar. Oslo ile olsun, İmralı ile olsun, Kandil ile olsun her türlü görüşmeyi ihanet olarak görüyoruz. Verilecek her taviz, ülkenin bölünmesine, parçalanmasına ve kardeşi kardeşe kırdırma anlamına gelir" dedi.
"Terörle, PKK ile bölücülerle müzakere olmaz" diyen Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan da, "İdam yasası geri gelsin, gerekirse olağanüstü hal uygulansın. AB uyum yasaları değil, Türk uyum yasaları uygulansın. Acıyı çekmeyen bilmez" dedi. Avan şöyle konuştu:
"Terörle mücadele teröristler bitene kadar devam edecek. Kandil'e bayrak dikmeyi düşünüyorsunuz ama Tunceli'deki terörü bitiremiyorsunuz. Bizim önce içeriyi temizlememiz gerekiyor. Şehit aileleri olarak müzakere yapılmasını değil, teröristlerin temizlenmesini istiyoruz. Devlet güçlüyse terörle mücadele edecek. Eğer güçlü değil de anlaşırsan onu da kendileri bilir. Şehit aileleri olarak müzakere edilmesine ve anlaşmaya varılması gibi sonuca razı değiliz. Elimizi taşın altına koyalım, Türkiye'yi bu beladan kurtaralım." 

 
Terörle pazarlık olmaz
İstanbul Şehit Aileleri Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Şencan Bayramoğlu, "PKK'yı yenilgiye uğratıp, silah bırakmasını sağlamadan masaya oturulmasına şiddetle karşıyız. Çıldırma raddesindeyiz. Gelsinlen müzakere masasını şehitliklerde kursunlar, beraber konuşalım. Hükümeti teslim alabilirler ama bizi teslim alamayacaklar" diye konuştu. Kırıkkale Şehit Aileleri Derneği eski Başkanı Mehmet Gençer de, "Şehit aileleri olarak Oslo-İmralı-Kandil üçgeninde yürütülen pazarlıklardan rahatsızlık duyuyoruz. Terör konusu görüşmelerle çözülmez. PKK, silahı dayamış toprak ve bağımsızlık istiyor. Bunun karşısında pazarlık olmaz" dedi.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=74642


Bu haber 868 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,029 µs