En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ORTAK HAREKETTEN İKİ ÜLKE HALKI DA KARLI ÇIKAR

25 Ocak 2008 14:26 tsi
ERDOĞAN: ORTAK HAREKETTEN İKİ ÜLKE HALKI DA KARLI ÇIKAR Başbakan Erdoğan, ''Akdeniz'de, Balkanlar'da, Avrupa'da istikrarın sağlanması, enerji arz güvenliği, enerji yollarının çeşitliliği gibi birçok alanda ortak hareket ettiğimiz sürece, bundan karlı çıkacak olan, en başta iki ülkenin halkı olacaktır''

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Akdeniz'de, Balkanlar'da, Avrupa'da istikrarın sağlanması, enerji arz güvenliği, enerji yollarının çeşitliliği gibi birçok alanda ortak hareket ettiğimiz sürece, bundan karlı çıkacak olan, en başta iki ülkenin halkı olacaktır'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, Türk-Yunan İş Forumunda, "Değerli dostum, Sayın Başbakan Karamanlis" diyerek başladığı konuşmasında, ziyaretin Türkiye-Yunanistan ilişkileri açısından tarihi bir öneme haiz olduğunu söyledi.
     Bugünün dünyasında artık barışın da istikrarın da kalkınmanın da temelinde ekonomik ve ticari işbirliklerinin özel bir yer tuttuğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
     "Bugün AB'yi oluşturan ülkelerin yakın tarihine baktığımızda birçoğunun birbiriyle uzun yıllar boyunca savaştığını, binlerce vatandaşını bu savaşlarda kaybettiğini, bu savaşlar, çatışmalar neticesinde de ekonomik refahtan pay alamadığını biliyoruz. Yine Avrupa içinde birçok ülkenin tarih boyunca sınırlarına bakınca uzun yıllar süren ihtilaflar yaşandığını da biliyoruz. Ancak, bütün bu savaşlar, çatışmalar, ihtilaflar, Avrupa demir ve çelik birliğinin kurulmasıyla sona ermiş, Avrupa dünyanın en istikrarlı, kalkınmış ve barış içindeki bölgesi haline gelmiştir.
     Neden? Çünkü burada ortak çıkarlar söz konusu... Ortak vizyon, ortak bir ufuk, ortak bir hedef söz konusu... Ortodoks, Protestan, Katolik, Müslüman, siyah beyaz gibi ayrımlar ortadan kalkmış, sınırlar ortadan kalkmış, hatta farklı para birimleri ortadan kalkmış ve dünyaya örnek teşkil edecek bir değerler havuzu oluşmuştur."
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan arasında şu anda ekonomik olarak bir adım atıldığını ve ülkelerin müteşebbislerinin bir araya geldiğini ifade ederek, ''Diyorum ki ülkelerimizin medyası da bu işe destek versin sürekli olarak bu işleri tahrik etmesinler'' dedi.
     Başbakan Erdoğan'ın, ''Bizim pek beklemeye niyetimiz yok, bu işleri çözelim bitirelim. Hak hukuk çerçevesi içerisinde adil, kapsamlı, kalıcı kararlarla bu yola, küresel barışa zemin oluşturacak şekilde devam edelim'' şeklindeki sözleri salondan büyük alkış aldı.
     Türkiye ile Yunanistan arasındaki işbirliğinin her geçen gün artıyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Erdoğan, daha da sevindirici olanın artık işbirliğinin hükümetler ve resmi yetkililerle sınırlı olmaktan çıktığını, iş çevreleri başta olmak üzere sivil toplum örgütleri, aydınlar ve medyanın da bu noktada ciddi işbirliklerine girdiğini kaydetti.


Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,575 µs