En Sıcak Konular

ESAD DÜŞMANI TÜRK MEDYASI

23 Ekim 2012 22:01 tsi
ESAD DÜŞMANI TÜRK MEDYASI Türk medyasının “iktidar yanlısı” olan bölümü, bu savaşta ortaya koyduğu utanç verici yayıncılık anlayışı ile tarihe geçecek bir misyona sahip olduğunu belgelemiş oluyor.

Esad düşmanı Türk medyası

Suriye'de her gün yüzlerce insan ölüyor. Bir takım çeteler devlete karşı isyan etmiş ve devlet güçleriyle savaşa girişmişler. 
Devlet güçlerinin bu isyancı çetelere karşı "Ooo! Ne iyi ettiniz de isyan ettiniz" diyecek hali yok. Onlar da var güçleriyle silahlı çetelerin ele geçirdiği yerleri geri almak, ülkede asayişi sağlamak için silah kullanıyorlar. 
Her iki taraf da büyük kayıplar veriyor. 
Türk medyasının "iktidar yanlısı" olan bölümü, bu savaşta ortaya koyduğu utanç verici yayıncılık anlayışı ile tarihe geçecek bir misyona sahip olduğunu belgelemiş oluyor. 
Dikkat edin, Sabah, Bugün, Star gibi gazeteler olaylara sadece "isyancıların" penceresinden bakıyor ve savaşın öbür tarafını, yani Suriye devleti tarafını hiç dikkate almıyorlar. 
İnanılmaz bir dezenformasyon,  inanılmaz bir beyin yıkama operasyonu uyguluyorlar. 
Bu gazetelerin birinci sayfa haberlerine bakın, hemen her gün Suriye'de devlet güçlerinin ne büyük katliamlar yaptığına dair özenle hazırlanmış masa başı manşet haberler göreceksiniz. 
Mesela ben size bu yazıyı yazdığım gün (20 Ekim Çarşamba) bu gazetelerin internet sayfalarında yayınlanan Suriye haberleri aktarayım. 
Bakın hangi Suriye haberlerini manşete 
taşımışlar: 
"Muhalif yapılanmalardan sorumlu yerel komiteler, güvenlik güçlerinin kent mezarlığı yakınlarında kadın ve çocukların da yer aldığı 75 kişiyi idam ettiğini duyurdu. Komite, çoğunun yakılarak infaz edildiğini açıkladı. 
Şam Haber Ağı ise Deyru'z Zor'da Esed'e bağlı askerlerin kent mezarlığı yakınlarında toplu infazlar gerçekleştirdiğini belirterek, konuyla ilgili detaylı bilgi vermedi." (Fethullahçı Bugün gazetesi) 
"Kâbusun adı Esad! manşetini atan gazete Fethullahçı Star gazetesi. Esad güçlerinin yakıp yıktığını iddia ediği yerlere ait onlarca fotoğrafı yayınlamış. Ölen ve yaralanan insan fotoğrafları konulmuş." 
"Esad'dan halkına misket bombası! Esad güçlerinin halkına misket bombası attığı ortaya çıktı. Dün, İdlib'in Maarat el Numan kasabasında kullanılan misket bombalarına ait parçalar ve bomba sonrası bölgede meydana gelen yıkımı ortaya koyan isyancılar, bombaların Rus yapımı olduğunu belirtti." (Sabah) 
Dikkat edin verdikleri haberlerde isyancı çetelerden aldıkları haberleri yayınlıyorlar. 
Bunların en önemli haber kaynağı çeteler. 
İnsanları canlı canlı binalardan atıp öldüren, insanların kafasını kesen bu eşkıya sürüsü, "Sabah, Bugün, Star" gibi gazetelerin muteber haber kaynakları. 
Suriye'de muhabirleri filan da yok. 
Suriye devletinin resmi organları bu olaylar hakkında ne açıklama yapıyor hiç umurlarında değil.
Tarafsız Batılı gazetelerin muhabirleri (ki onların çoğu bizimkiler gibi masa başı dezenformasyon haberleri uydurmuyor) ne yazıyor diye bakmıyorlar. 
Bazı yıkık bina görüntülerini, birilerinin sırtladığı yaralı insanları her gün manşete taşıyıp "Esad'ın ne kadar büyük cani olduğunu" ispatlamak gibi bir misyonu başarı ile yerine getirmek için çabalıyorlar. 
Suriye devletinin resmi güçlerine karşı yapılan saldırılar ve ölen askerler, memurlar bunları zerre kadar ilgilendirmiyor. 
Daha net söyleyeyim: 
Kesinlikle eminim, bu haberlerin yapılması bir gazetecilik gereği değil bir misyonun icrası içindir. Bu bir beyin yıkama operasyonudur. 
Hemen her gün aynı gazetelerin, aynı mantıkla, aynı bakış açısıyla, aynı fotoğrafları koyarak, aynı manşetleri atarak "ESAD KATİLDİR, CANİDİR, BU BİR VAHŞETTİR, KÂBUSUN ADI ESAD" gibi başlıklarla çıkması asla tesadüf değildir. 
Bu haberleri yapan ve yaptıran merkez bir gün ortaya çıkacaktır. 
Birçok Batılı gazeteci, Rus ve Çinli muhabir Suriye'nin her bölgesinde olan biteni devletin yaptıklarını da isyancıların yaptıklarını da "adam gibi" haber yapıyorlar. 
Bizimkiler ise bir ara "Halep, birkaç gün içinde isyancıların eline geçecek hayaliyle ve "AKP derin devletinin elemanlarıyla" gittikleri Halep'te, kazın ayağının hiç de öyle olmadığını görüp, gerisin geri kaçınca şimdi masa başından "Katil Esad" haberleri geçmeye devam diyorlar. 
Bu durum Babıali için utanç verici bir durum değil mi? 

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12003396/esad-dusmani-turk-medyasi/muharrem-bayraktar



Bu haber 841 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,235 µs