En Sıcak Konular

HAKKARİ VE BİTLİS'TE TERÖRİST SALDIRI: 6 ŞEHİT

21 Ekim 2012 09:25 tsi
HAKKARİ VE BİTLİS'TE TERÖRİST SALDIRI: 6 ŞEHİT Ortakapı köyündeki askeri birliğe düzenlenen saldırıda 3 geçici köy korucusu şehit oldu, 1 asker ile 3 korucu yaralandı. Hakkâri'de ise özel hareket polis aracının geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu 3 polis şehit oldu.

Bitlis'te 3 korucu, Hakkâri'de 3 özel harekatçı şehit oldu

Şehit acısı hiç dinmiyor

Önceki gün Bitlis'in Ortakapı köyündeki askeri birliğe terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda 3 geçici köy korucusu şehit oldu, 1 asker ile 3 korucu yaralandı. Hakkâri'de ise özel hareket polis aracının geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu 3 polis şehit oldu. Şehitler memleketlerinde sevenlerinin gözyaşları arasında dualarla toprağa verildi.

Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bitlis - Diyarbakır karayolu üzerindeki Ortakapı köyü yakınlarında konuşlu bulunan askeri birliğe terör örgütü mensuplarınca dün akşam saatlerinde saldırıda bulunulduğu kaydedildi. Saldırıda geçici köy korucularından Mehmetcan Yeşildağ, Mehmet Reşit Aysal ve İzzetin Bal'ın şehit olduğu, Hatay nüfusuna kayıtlı er Ali Güreşçi ile korucular Vahdettin Kırmızızambak, Ücret Kırmızızambak ve Hilmi Özgen'in yaralandığı ifade edildi.

Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların tedavi altına alındığı, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi.

Özel harekat polis aracına saldırı
Hakkari'de özel hareket polis aracının geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu 3 polis şehit oldu. Hakari Kırıkdağ arasına teröristlerce daha önce yola döşenen mayının özel harekat polis aracının saat 20.00 sularında geçisi sırasında patlatılmasıyla zırhlı araçta bulunan 3 özel harekat polisi ağır şekilde yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polislerin yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldukları öğrenildi. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda kobra tipi helikopterler ve güvenlik gücü sevk edildi.

Tayini çıktığı hatay'da ev kiralamış
Hakkâri'nin Kırıkdağ köyünde teröristler tarafından pusuya düşürülerek şehit olan Özel Harekat Polisi Ertuğrul Polat'ın (28) baba ocağına ateş düştü. 3 yıldır polis olan şehit Ertuğrul Polat'ın bir süre önce Hatay'a tayini çıktığı ve bu şehirde oturacağı evi kiraladığı öğrenildi. Şehadet haberinin duyulmasının ardından Polat ailesinin evine aile yakınları ve komşuları taziyeye geldi. Acı haberin Mücahitler Mahallesi 52012 Sokak'ta Gülevler Apartmanı'nda oturan ailesine ulaşmasının ardından mahalle Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin yakınları göz yaşlarına hakim olamadı. 8 Temmuz'da dünyaevine giren Şehit Ertuğrul Polat'ın öğretmen eşi Ümmü Gülsüm'ün 3 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Şehit Özel Harekatçı Polat'ın naaşı Bağbaşı köyünde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı ile toprağa verildi.

Bitlisli şehit korucular ebediyete uğurlandı
Bitlis'in Ortakapı köyündeki askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan 3 geçici köy korucusu son yolculuğuna uğurlandı.

Önceki akşam saatlerinde meydana gelen saldırı da geçici köy korucuları Mehmet Şerif Aysal, Mehmet Can Yeşildağ ile İzzettin Bal şehit düşerken, er Ali Güreşçi ile korucular Vahdettin Kırmızızambak, Ücret Kırmızızambak ve Hilmi Özgen da yaralanmıştı. Şehit korucular için Bitlis Devlet Hastanesi önünde bugün tören düzenledi. Yoğun katılımın olduğu cenaze töreninde duygulu anlar yaşanırken, yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Törende konuşan Bitlis İl Jandarma alay komutanlığında görevli Binbaşı İhsan Çanak ise "Yaşadığımı bu coğrafyayı kutsal vatan yapan ve bizlere emanet eden ölümsüz kahramanları şükran ve minnetle anıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Ruhları şad olsun." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bitlis İl Müftüsü İmran Kılıç tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

Kızıyla çekilen fotoğraflar kaldı
Hakkâri'de yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan özel harekâtçı polis memuru Okan Koç'un (27) Ankara'da bulunan baba ocağına ateş düştü. Koç'un şehit olduğu haberi aileye gece yarısı verildi. Aile yasa boğulurken, baba evinin bulunduğu sitenin çevresine Türk bayrağı asıldı. Şehit haberlerinden artık bıktıklarını belirten aile yakını Metehan Koç, duruma tepki gösterdi. Kendisinin Okan Koç ile iki gün önce görüştüğünü belirten Metehan Koç, şehidin önceki gün çatışmadan iki saat önce annesini arayıp 'helallik' istediğini söyledi.

Evli ve 11 aylık bir kız çocuğu öğrenilen şehit Okan Koç'un iki yıldır Hakkari'de görev yaptığı, önümüzdeki aralık ayında da misyon koruma sınavına girmeye hazırlandığı öğrenildi. Ankara Kocatepe Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası şehit Okan Koç'un naaşı Sincan Cimşit Mezarlığı'nda toprağa verildi. Şehit Koç'tan geriye, eşi Hatice Koç ile düğününde ve kızı Nehir'le Hakkari'deki polis lojmanlarında çektirdiği fotoğraflar kaldı.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/sehit-acisi-hic-dinmiyor-253178.htm


Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,999 µs