En Sıcak Konular

ÖYMEN: SONUÇLARI BİR BARDAK SU İÇEREK SİNEYE ÇEKEMEYİZ

25 Ocak 2008 14:08 tsi
ÖYMEN: SONUÇLARI BİR BARDAK SU İÇEREK SİNEYE ÇEKEMEYİZ CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, TÜİK'in rakamlarına göre 5,5 milyon vatandaşın son seçimlerde seçmen olarak yazılmadığını, bunun demokrasi skandalı olduğunu ifade ederek, ''Bu sonuçları, bir bardak su içerek, sineye çekemeyiz'' dedi.

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, TÜİK'in rakamlarına göre 5,5 milyon vatandaşın son seçimlerde seçmen olarak yazılmadığını, bunun demokrasi skandalı olduğunu ifade ederek, ''Bu sonuçları, bir bardak su içerek, sineye çekemeyiz'' dedi.
     Öymen, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay ile birlikte TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını değerlendirdi.
     Toplam seçmen sayısının 22 Temmuz seçimlerinde 42 milyon 533 bin olarak tespit edildiğini anımsatan Öymen, TÜİK'in açıkladığı rakamlarına göre ise bunun 48 milyon olduğunu belirtti.
     ''42,5 milyon nerede, 48 milyon nerede?'' diye soran Öymen, yaklaşık 5,5 milyon vatandaşın, seçmen kaydedilmediğini, bunun ciddi bir sorun olduğunu ifade etti.
     Öymen, hak ettiği halde 5,5 milyon vatandaşın seçmen yazılmamasının ''demokrasi skandalı'' olduğunu, bunun açıklamasının yapılamayacağını belirtti.
     TÜİK rakamlarına göre illerin çıkaracağı milletvekili sayısında da değişiklik olacağını kaydeden Öymen, İstanbul'un 70 olan milletvekili sayısının, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre 84'e çıkacağını söyledi. Öymen, bu tablonun, Türkiye tablosunu yansıtmadığını dile getirdi.
     Bu tablonun, seçimlerle ilgili ciddi kuşku uyandıracak nitelikte olduğunu, yetkili makamların kamuoyunu tatmin edecek açıklamalar yapması gerektiğini vurgulayan Öymen, ''Bu sonuçları, üzerine bir bardak su içerek sineye çekemeyiz. Eğer 48 milyon olsaydı. AKP'nin aldığı oy, bu seçmen tabanının yüzde 34.4'dür'' diye konuştu.

 OKAY: MHP AKP'YE YEDEKLENEREK SİYASETİNİ SÜRDÜRECEK

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, MHP'nin, cumhurbaşkanı seçiminde ve referandum sürecinde olduğu gibi, türban konusunda da ''AK Parti'ye yedeklenerek siyaset yapma ısrarını sürdüreceğini'' savundu.
     Okay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti ile MHP arasında türban konusundaki Anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin soruları yanıtladı.
     Değiştirilmek istenen Anayasa'nın 10. maddesinin başlığının ''kanun önünde eşitlik'' olduğuna işaret eden Okay, ancak ''kanun önünde eşitsizliğin'' getirilmek istendiğini söyledi. Okay, madde başlığını, ''kanun önünde eşitsizlik'' şeklinde değiştirmeleri gerektiğini ifade etti.
     Okay, birilerinin, ''Benim yükseköğretim hakkımdan mahrum bırakılmamam için lise eğitimimde de başımı örtmem gerekiyor'' diyebileceğini, iki partinin; iradesini, amacını aşan değişiklik hükmüyle, üniversite öncesine indirgenebilecek bir anayasa değişikliği yapabileceğini söyledi.
     Hakkı Süha Okay, ''Anayasanın 2. maddesi olduğu sürece hiçbir şey yapamazlar. AİHM'in verdiği karar ve Anayasanın 90. maddesi olduğu sürece bunları yapamazlar. Yapmak istedikleri, hukuk tekniklerine aykırı. Bu sonuçsuz bir çaba olarak sürecek. Cumhurbaşkanı seçiminde, referandum sürecinde, şimdi de türban sürecinde MHP, zannediyorum, AKP'ye yedeklenerek, siyaset yapma ısrarını, kararını sürdürecek. Endişem odur'' diye konuştu.



Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,858 µs