En Sıcak Konular

GÜL'DEN ''İYİ ŞEYLER OLACAK'' ÇALIŞMASI

19 Ekim 2012 18:36 tsi
GÜL'DEN ''İYİ ŞEYLER OLACAK'' ÇALIŞMASI Her kış aynı oyun. Terör örgütünün silahlı kanadı, dağ kadrosunu yıllık bakıma alırken, siyasi kanat müzakere için Köşk’e çıktı.

Kış geldi, konuşalım!

Her kış aynı oyun. Terör örgütünün silahlı kanadı, dağ kadrosunu yıllık bakıma alırken, siyasi kanat müzakere için Köşk'e çıktı. "İyi şeyler olacak" sloganının mucidi Abdullah Gül, BDP'li Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ü ağırladı. Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin en önemli konusu bu mevzulardır. Bu meseleler kendi haline bırakılırsa hiç ummadığınız yollara, çıkmaz sokaklara gider" dedi.
 
Gül'den "iyi şeyler olacak" çalışması!
Yazı bitti, eylem bitti. Şimdi kış geliyor ve müzakere zamanı. Her yıl olduğu gibi, bu kış da terör örgütü ateşkes için Türkiye'yi uyutmaya devam edecek. Bu çerçevede müzakere söylemleri de hız kazanıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "İyi şeyler olacak" diye seslendirdiği PKK açılımı için harekete geçti. Gül, 9 Ekim'de BDP'den Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile görüştü.
Yenişafak'ın haberine göre Gül, BDP'li heyete "Herkes sorumluluk duygusuyla hareket etmeli. Terör örgütü üyeleriyle kucaklaşma işinde bunun doğurduğu tepkiyi gördünüz" dedi. Çözümün silah ve şiddetle değil, diyalog ve görüşmeyle bulunacağına olan inancını dile getiren Gül'ün, BDP'lilerin görüşmede silahların susması ve  müzakerelerin başlaması konusunda inisiyatif üstlenmek istediklerini ifade etmeleri üzerine, "BDP'nin bağımsız inisiyatif geliştirmesi durumunda muhataplıkta bir sorun yaşanmayacağını düşünüyorum. İnisiyatif geliştirin muhatap olursunuz" dediği belirtildi.
 
2009'da seslendirmişti
Cumhurbaşkanı Gül, BDP milletvekilleriyle görüştüğü haberlerine ilişkin, "Bu iddiadan olağanüstü yeni bir durum çıkartmak doğru değil ama hatırlatmak isterim ki Türkiye'nin en önemli konusu bu mevzulardır. Bu meseleler kendi haline bırakılırsa hiç ummadığınız yollara, çıkmaz sokaklara gider" dedi.  Abdullah Gül, 2009'un Mart ayında Tahran'a giderken Kürt sorunuyla ilgili olarak, "Yakında çok güzel şeyler olacak" demiş, gazetecelerin ısrarı üzerine, "Bu meseleyi sadece sınırdışına yüklemek yanlış olur" diye eklemeyi de ihmal etmemişti. Gül, 2009'un Mayıs ayında Çek Cumhuriyeti ziyareti dönüşünde yine bombayı patlatmıştı: "İster terör, ister Güneydoğu, ister Kürt meselesi deyin, bu Türkiye'nin en önemli meselesidir ve mutlaka halledilmelidir."


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=74403


Bu haber 970 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,253 µs