En Sıcak Konular

OBAMA TELEVİZYONDA ROMNEY'DEN RÖVANŞI ALDI

18 Ekim 2012 12:02 tsi
OBAMA TELEVİZYONDA ROMNEY'DEN RÖVANŞI ALDI ABD medyasının ilk anketlerine göre, Obama ikinci münazaranın galibi olarak, Romney’den rövanşı almayı başardı.

Başkan Obama rövanşı aldı
ABD Başkanı Barack Obama ile Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney arasındaki ikinci münazara, beklendiği gibi ilkinden çok daha hararetli ve sert geçti. ABD medyasının ilk anketlerine göre, Obama ikinci münazaranın galibi olarak, Romney’den rövanşı almayı başardı.
 
Obama rövanşı aldı
ABD Başkanlık seçimlerinin ikinci açık oturumu, ABD Başkanı Barack Obama ve Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Mitt Romney’in kıyasıya çekişmesine sahne oldu. Obama ile Romney, New York’taki Hofstra Üniversitesi’nde, ekranları başındaki milyonlarca Amerikalı’nın önünde ikinci kez kozlarını paylaştı. Beklendiği gibi ilkinden çok daha hararetli bir havada geçen münâzara, özellikle ekonomik fırsatlar, göçmenlik reformu, istihdam, enerji ve Libya gibi konularda iki aday arasında sert tartışmalara sahne oldu. İlk münâzaradan farklı olarak, vatandaşlarla toplantı formatında geçen ve soruları salondaki 82 kararsız seçmenin sorduğu münâzaranın, 90 dakika sürmesi planlanmasına rağmen bu süreyi biraz aştığı görüldü. Adayların da sorulara cevap verirken sürelerini aştığı gözlendi. Tartışma boyunca Obama, Beyaz Saray’daki ilk 4 yılında hayata geçirdiği icraatları daha kuvvetli tonda anlatırken, Romney’ye de çok daha sert vurgularla yüklendi. Obama, ilk münâzarada hiç bahsetmeyerek destekçilerini şaşırttığı, Romney’nin ‘’yüzde 47’’ gafını da beklendiği gibi bu kez gündeme getirdi. Romney de yine somuta inmese de kendi planlarından bahsetti ve Obama’nın ekonomik karnesine sert eleştiriler yöneltti. Ancak Romney’nin, ilk münâzaranın aksine, bu sefer Obama’nın üzerine çok fazla gidemediği görüldü. İki taraf da birbirlerini doğruları söylememekle suçladı. Amerikan televizyonlarında, münâzara sonrasında yapılan ilk anketlere göre, ikinci açık oturumun galibi Obama oldu. CNN televizyonunun anketinde, münâzarayı izleyenlerin yüzde 46’sı Obama’yı galip ilân ederken, Romney’nin kazandığını düşünenlerin oranı yüzde 39’da kaldı. CBS’in anketinde de ‘’Obama galip geldi’’ diyenlerin oranı yüzde 37, ‘’Romney kazandı’’ diyenlerin oranı da yüzde 30 oldu. Ankette, yüzde 33’lük kesim de münâzaranın berabere bittiği görüşünü dile getirdi. 


Kaynak: YENİ ASYA GAZETESİ http://www.yeniasya.com.tr/haber_detay2.asp?id=43567


Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,278 µs