En Sıcak Konular

A MİLLİ FUTBOL TAKIMIMIZ SON YİRMİ YILIN EN KÖTÜ DÖNEMİNİ YAŞIYOR

18 Ekim 2012 14:02 tsi
A MİLLİ FUTBOL TAKIMIMIZ SON YİRMİ YILIN EN KÖTÜ DÖNEMİNİ YAŞIYOR Macaristan deplasmanından eli boş dönen (A) Milli Takım, 20 yıl sonra ilk kez ilk 4 maç sonunda 3 puanda kaldı. Ay-yıldızlı ekip en son 1992 Avrupa Şampiyonası elemelerinde tüm maçlarını kaybetmişti.

20 sene geriye gittik

Macaristan deplasmanından eli boş dönen (A) Milli Takım, 20 yıl sonra ilk kez ilk 4 maç sonunda 3 puanda kaldı. Ay-yıldızlı ekip en son 1992 Avrupa Şampiyonası elemelerinde tüm maçlarını kaybetmişti. Kötü gidişin faturası Abdullah Avcı'ya kesildi.
Dünya Kupası elemelerinde ortaya koyduğu performansla hayal kırıklığı yaşatan milli takım, uluslararası düzeyde Türk futbolunu 20 yıl geriye götürdü. Ay-yıldızlı ekip, 2014 Dünya Kupası elemelerindeki ilk 4 maçında 1 galibiyet, 3 yenilgi alıp sadece 3 puan topladı. (A) Milli Takım, en son 1994 Dünya Kupası eleme grubunda ilk 4 maçında 1 galibiyet 3 yenilgi ile 3 puan alabilmiş, diğer dönemlerde en az 6 puan toplamıştı. Sepp Piontek döneminde; 20 yıl önce sadece San Marino karşısında galip gelen Hollanda, Polonya ve İngiltere karşısında yenilen ay-yıldızlı ekip, grubunu 5. sırada bitirip elenmişti. Milli takım ayrıca ilk 4 maçta son 20 yılın en az gol attığı dönemini yaşadı (4 gol). Sepp Piontek döneminde bile ilk 4 maçta A milli takım 5 gol atmıştı. Milli takımdaki bu tarihi düşüş, teknik direktör Abdullah Avcı'nın kadro seçimine bağlandı. 29 Şubat 2012 tarihinde Bursa'da oynanan Slovakya maçı ile göreve başlayan Abdullah Avcı, daha sonra çıktığı 11 maçta 5 galibiyet ve 6 yenilgi aldı. Avcı yönetimindeki maçlarda 17 kez fileleri havalandıran milli takım, kalesinde ise 15 gol gördü. Abdullah Avcı ilk maçında Slovakya'ya yenilse de takım kadrosunda gittiği yenilik ve gençleştirme hamlesi ile takdir kazanmıştı. Ancak Avcı Portekiz, Ukrayna, Bulgaristan ve Gürcistan ile oynadığı hazırlık maçlarının dışında sadece 1 resmi maçta zayıf rakibi Estonya'yı yenmeyi başardı. Bunun yanında Slovakya, Finlandiya, Avusturya hazırlık maçlarını ve Hollanda, Romanya ile son olarak da Macaristan resmi maçlarını kaybederek futbol kamuoyunu üzdü.
 
 
Kaleci Volkan Demirel
Emre'yi de kızdırdı
Romanya maçında yaptığı hatalı çıkışla yenilgide başrolü oynayan kaleci Volkan Demirel, yaptığı hatalarda takım arkadaşı Emre Belözoğlu'nu kızdırdı. Rahatlıkla bloke edebileceği topu ağlarında görerek skorun eşitlenmesine neden olan Volkan'a, kaptan Emre Belözoğlu sert şekilde çıkıştı. Volkan Demirel ceza alanı dışından yapılan ortayı içeri aldı, kaptan Emre, "Ne yapıyorsun be abi! Ellerini açsan top çarpacak" diye tepki gösterdi.

 
3 günde 2 hata
Ceza alanı dışından Koman'ın içeriye doldurduğu ortaya hareketlenen Volkan, topa Szalai'nin dokunacağını sandı. Ancak Macar forvetin topun üzerinden atlaması, Volkan için büyük hatayı da beraberinde getirdi. Dizine çarpan topu ağlarında gören milli file bekçisi, Romanya maçında yaptığı büyük hatadan 3 gün sonra bir kez daha şimşekleri üzerine çekti. Emre'nin golden sonraki pozisyonda Volkan'ın yanına giderek, "Neden kollarını kaldırmıyorsun? Kollarını yana açsan o topu tutardın" dediği duyuldu.
 

Arda'sız maç kazanamadık
Arda Turan, Euro 2008'den beri milli takımın oynadığı resmi maçların sadece 6 tanesini kaçırdı. Arda Turan'ın oynamadığı bu 6 resmi maçta da milli takım galip gelemedi. Arda, Euro 2008 yarı finalindeki 3-2'lık Almanya, 2010 Dünya Kupası elemelerinde 2-0'lık Belçika, Euro 2012 elemelerinde 3-0 kaybedilen Almanya, 1-0 kaybedilen Azerbaycan ve 0-0 biten Hırvatistan maçlarında ve 2014 Dünya kupası elemelerinde 3-1'lık Macaristan maçlarında forma giymedi.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=74355


Bu haber 888 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,481 µs