En Sıcak Konular

İKİ KARAKOLA YAPILAN SALDIRIDA 3 ŞEHİT VERDİK

18 Ekim 2012 12:58 tsi
İKİ KARAKOLA YAPILAN SALDIRIDA 3 ŞEHİT VERDİK Çukurca’daki Işıklı ve Karataş jandarma karakolları ile Gezgintepe Üs Bölgesi’ne saldıran teröristler 3 askerimizi şehit etti.

İki karakola saldırı 3 asker sehit

Çukurca'daki Işıklı ve Karataş jandarma karakolları ile Gezgintepe Üs Bölgesi'ne saldıran teröristler 3 askerimizi şehit etti.

Sabaha kadar çatıştılar
Hakkari'den kalkan helikopterlerin de sevk edildiği çatışma geç saatlere kadar sürdü. Çatışmada Tankçı Er 21 yaşındaki Bülent Yalçın, Uzman Çavuş Fevzi Algönül ile kimliği öğrenilemeyen 1 asker şehit düştü, 1 asker de yaralandı.
 
3 hain öldürüldü
Hain saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden 3'ü öldürüldü. Kazan Vadisi'nde önceki gün Üsteğmen Aykut Köroğlu'nun şehit düştüğü çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Fırat Yıldırım da tedavi gördüğü hastanede kurtarılamadı.

300 terörist kıskaçta
Kazan Vadisi'nde tespit edilen 300 kadar terörist 20 kilometrelik bir alanda kıskaca alındı. Bölge ilk defa jetler tarafından bombalandı. Hava destekli operasyonda çok sayıda terörist öldürüldü, bölgeye karadan da özel birlikler sevk edildi.
 
Hakkari'de çatışma: 3 asker Şehit 
Çukurca'da iki karakol ile bir üs bölgesine teröristlerce gece düzenlenen saldırı sonucu çıkan çatışmada 3 asker şehit  oldu.
Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki Işıklı ile Karataş Jandarma Karakolu'nun yanı sıra Gezgintepe Üs Bölgesi'ne bir grup PKK'lının düzenlediği saldırılarda 2 asker şehit düştü. Saldıran terörist gruptaki 3 PKK'lı öldürüldü. Kazan Vadisi'nde iki gün önce Tankçı Üsteğmen Aykut Köroğlu'nun şehit düştüğü çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Fırat Yıldırım da tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Kuzey Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'ndeki Işıklı ve Karataş Jandarma Karakol Komutanlığı ile Gezgintepe üs bölgesine akşam saatlerinde PKK'lı gruplar tarafından uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla eş zamanlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmalar gece geç saatlere kadar sürdü. Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler de çatışma bölgesine sevk edilirken, çatışmada Tankçı er 21 yaşındaki Bülent Yalçın, Uzman Çavuş Fevzi Algönül şehit oldu, 1 asker de yaralandı. 

Yaralı asker kurtarılamadı

Bu arada pazartesi günü Çukurca İlçesi'ndeki Kazan Vadisi'nde bir grup PKK'lının tespit edilmesini üzerine yapılan operasyonda çıkan çatışmada şehit düşen ve dün toprağa verilen Tankçı Üsteğmen Aykut Köroğlu'nun ardından, yaralı 4 askerden Antalya nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Fırat Yıldırım da tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Uzman Çavuş Fırat Yıldırım'ın evli ve 2 yaşında bir kız çocuğu babası olduğu belirtildi. 

300 hain kıstırıldı
Öte yandan, Kazan Vadisi'nde tespit edilen teröristlere yönelik büyük bir operasyon başlatıldı. Kazan Vadisi'ndeki terörist hareketliliği üzerine harekete geçen güvenlik güçlerinin yaptığı istihbari çalışmalarda 30 grubun varlığı tespit edildi. Kavaklı'da 250-300 kadar PKK 'lı teröristin bulunduğu tahmin ediliyor. 20 kilometre alanda operasyon için düğmeye basıldı. Alan ilk olarak jetler tarafından ateş altına alındı. Bölgeye karadan ve havadan da özel birlikler sevkedildi. Çukurca'ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kazan Vadisi'ndeki sıcak çatışmalar sürüyor. Buradaki çatışmalara, Jandarma Özel Harekat ile Kayseri ile Bolu Komando Tugayları'ndan gelen özel birliklerin katıldığı belirtildi. Kazan Vadisi'nin Kobra helikopterler desteğinde abluka altına alındığı bildirildi. Bu arada, Kazan Vadisi'ndeki Kazan Köyü'nde bombanın şarapnel parçaları ile ağır yaralandığı ileri sürülen ve kaldırıldığı hastanede ölen Aziza Çetin'in toprağa verildiği Hakkari'de gece saatlerinde olaylar çıktı. Polis, göstericileri göz yaşartıcı bomba ve tazikli su kullanarak dağıttı. 
 
Uslu'dan vahim iddia
Terör uzmanı Emre Uslu kendi kişisel sitesinde kaleme aldığı yazıda, geçtiğimiz cumartesi günü 70 - 80 kişilik bir PKK'lı grubun sızdığının tespit edildiğini ancak Uludere benzeri bir felaket yaşanmaması için ekstra hassas davranılması nedeniyle bu gruba müdahale edilmediğini ifade etmişti. 
  
Pazarcı ailenin tek oğluydu 
Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki çatışmada şehit olan er Bülent Yalçın'ın (21) Sinop'taki baba evinde yas var. Şehit er Bülent Yalçın'ın Kefeli Mahallesi'ndeki ailesine acı haberi, Sinop Valisi Ahmet Cengiz ile Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Eyüp Aktaş verdi. Geçimini pazarcılık yaparak sağladığı öğrenilen baba Murat Yalçın, çok üzgün olduğunu belirterek, oğlunun şehit olmasıyla ilgili konuşamayacağını ifade etti. Şehit babası Murat Yalçın'ı teskin etmeye çalışan Vali Cengiz, "Acımız büyük, Allah hepimize sabırlar versin" dedi. Anne Nevin Yalçın'a ise oğlunun acı haberinin, çalıştığı Sinop Devlet Hastanesi'nde verildiği öğrenildi. Ailenin tek oğlu, 4 aylık asker olan Bülent Yalçın'ın bekar olduğu ve bir süre de Ayancık Spor Kulübü'nde futbol oynadığı belirtildi. 
 
Şehidin kızı 2 yaşına yeni basmıştı
Hakkari'nin Çukurcu ilçesindeki çatışmada şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Fırat Yıldırım'ın Antalya'daki baba evinde üzüntü yaşanıyor. Çukurca'daki çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Fırat Yıldırım'ın (23) merkez Kepez ilçesi Zafer Mahallesi Mithatpaşa Caddesi'nde yaşayan annesi Selma ve kardeşine acı haber, askeri yetkililerce sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Şehit haberi üzerine binaya Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan yakınları da şehidin evine geldi. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, şehidin ailesini ziyaret ederek, "başsağlığı" diledi. Bu arada kalp rahatsızlığı bulunan anne Selma Yıldırım, rahatsızlanması üzerine ambulansla hastaneye kaldırıldı. Evli ve 2 yaşında Sudenur isimli kız çocuğu babası olan şehit Fırat Yıldırım'ın ailesinin bir süre önce Diyarbakır'dan Antalya'ya taşındıkları öğrenildi. 

 
Kuzeni de 15 yıl önce şehit oldu
Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Fevzi Algönül'ün (22), Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesindeki baba ocağında yas var. İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Salih Akbaş, Sinanpaşa Kaymakamı Erhan Günay ile Sinanpaşa Belediye Başkanı Nuri Köse, şehidin baba evine gelerek acı haberi aileye bildirdi. Haber üzerine şehidin aynı ismi taşıyan dedesi Fevzi, babası Kudret ile annesi Nurten gözyaşı döktü. Eve gelen 112 Acil Servis ekipleri, aileyi sakinleştirdi. Şehidin babasının evinin bulunduğu mahalle Türk bayraklarıyla donatıldı. 20. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı'nda görev yapan tankçı Uzman Çavuş Fevzi Algönül'ün, ailesinin yanında iznini geçirerek 10 gün önce birliğine geri döndüğü bildirildi. Şehit Algönül'ün kuzeni Veysel Tekeli'nin de 1997 yılında Şırnak'ta şehit düştüğü öğrenildi.
 
 
TOKİ'nin "kale" karakolları 
güvenliği artırdı
TOKİ tarafından yaptırılan ve 2010 yılında faaliyete geçen 4. Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Koçdağı 12. Bölük Komutanlığı'nın kapıları, Van Valisi Münir Karaloğlu ile Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç'in katıldığı gezi ile basın mensuplarına açıldı. Karakol inşaatında kullanılan teknoloji ve karakoldaki teçhizat hakkında bilgi veren 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Kırker, karakolların teslim edildiği 2010 yılından itibaren bölgedeki kaçakçılık ve terör olaylarında ciddi oranda düşüş yaşandığını söyledi. Son teknoloji silah ve teçhizat ile gece gündüz demeden sınırın güvenliğini sağlayan Mehmetçik, Karaloğlu'na, karakolda her gün rutin olarak yapılan çalışmaları temsili olarak gösterdi. Daha sonra karakoldaki birimleri gezen Karaloğlu, incelemelerinin ardından askerlerle karavanadan yemek yedi. 
 
 
Yüksekova'yı havaya uçuracaktı
Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde sürdürülen operasyonlarda 1 terörist sağ yakalanırken, 7 ayrı noktada tuzaklanmış 400 kilogram el yapımı patlayıcı bulundu. Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ilçeye bağlı Dağlıca bölgesinde devam eden operasyonlar kapsamında terör örgütü mensuplarına yönelik arazi arama tarama faaliyetinde bulunulduğu belirtildi. Faaliyet esnasında 1 teröristin sağ olarak yakalandığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: "Arazi araması yapan birliklerce bölgede 5 adet tüfek ele geçirilmiş ve 7 farklı noktada terör örgütü mensuplarınca yerleştirilmiş 400 kilogram tuzaklanmış el yapımı patlayıcı bulunmuştur. Hakkari'de terörü önleyici faaliyetlere hassasiyetle devam edilmektedir."

 


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=74363


Bu haber 1,207 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,599 µs