En Sıcak Konular

ŞİMDİ MODA DİYALOG FİTNESİ

15 Ekim 2012 23:49 tsi
ŞİMDİ MODA DİYALOG FİTNESİ Diyalog adı altında yükselen fitne projesine Yahudiler de sarıldı. Müslümanlara karşı ırkçı ve saldırgan tutumun alternatifi ve çok daha tehlikelisi 'barışçıl' görünme taktiği!

Şimdi moda diyalog fitnesi!

Diyalog adı altında yükselen fitne projesine Yahudiler de sarıldı. Müslümanlara karşı ırkçı ve saldırgan tutumun alternatifi ve çok daha tehlikelisi 'barışçıl' görünme taktiği! ABD'de Diyalog Projesi isimli Yahudi derneğinin Başkanı Marcia Kannry, "Ben cihat yanlısı bir Yahudiyim" diyerek insanlara güya 'cihadı anlatmak' istediğini söylüyor.

Diyalog Projesi isimli Yahudi dernek, "Müslüman kardeşlerim" diyerek şaha kalkmış diyalog fitnesinin en tehlikeli ayağını oluşturuyor. Dost gibi görünmeye çalışarak Müslümanları yavaş yavaş dininden ödün vermeye sevketmeyi amaçlayan diyalog güruhunun son hamlesi sevimli görünme taktiği. ABD'nin New York şehrinde istasyonlarına asılan İslâm karşıtı ilana "Ben cihat yanlısı bir Yahudiyim" (!) gibi şok edici başlıklı bir karşı ilanla cevap veren The Dialogue Project (Diyalog Projesi) isimli Yahudi 'diyalog derneği'nin Başkanı Marcia Kannry, "İnsanların çatışmak yerine diyalogu tercih etmesi gerekiyor" dedi. Marcia Kannry, "İslâm karşıtı reklâm yalnızca tahrik edici, bilgilendirici değil. Oysa bizim insanlara bilgi vermemiz gerekiyor. Ben de bu yüzden bu ilana karşı başka bir ilanla gerçek 'cihadın' ne olduğunu izah etmeye çalıştım" diye konuştu. 2001 yılında Filistin-İsrail arasındaki sorun ile yakından ilgilenmeye başlayan Kannry, gönüllülerin yardımıyla kurduğu diyalog merkezi vasıtasıyla Müslümanları yumuşatılmış bir İslâm algısına çekmeye çalışan plana aktif olarak girdiğini gösteriyor. Diyalog yoluyla birçok sorununun üstesinden gelinebileceğine inandığını belirten Kannry, üyeleri arasında farklı dinlere mensup insanların bulunduğunu anlattı.

ŞİMDİ MODA BARIŞÇIL GÖRÜNMEK!
Hazırladığı afişleri şu ana kadar 10 ayrı metro istasyonuna asan Kannry, elinden geldiğince insanların barış ve huzur içerisinde yaşamalarına katkıda bulanacağını belirtiyor. Amerikan Özgürlüğü Savunma Girişimi (AFDI) isimli Yahudi bir grubun hazırladığı afişlerde, "Barbarlar ve uygarlar arasındaki her savaşta, uygarları destekle. Cihad'ı yenmesi için İsrail'i destekle" ifadeleri yer alıyordu.

NE ZAMAN KARDEŞ OLDUK?
The Dialogue Project'in sevimli görünme taktiğiyle güya bu afişlere tepki olarak yayınladığı ilan metni ise şöyle: "Yom Kippur'da oruç tutuyorum ve tefekkür ediyorum. Cihat, İslâmi bir tefekkür şeklidir ve düşünce, söz ve eylemleri duayla ve kâmil ahlâki pratikle aynı seviyeye getirme yoludur. O zaman biz Yahudiler de sleichot (af dileme), teshuva (tevbe etme) ile bunu tecrübe ediyoruz. İncittiğimiz insanlardan özür diliyor, bağışlanma istiyoruz. Ötesi, Yahudi takvimine göre içinde bulunduğumuz ay, Elul, antik çağların Yahudi dili Akkadian'dan gelir ve Arapça'daki Eylül'e tekabül etmektedir. Köklerimiz de ruh dünyamız gibi iç içe geçmiş.

'Müslüman kardeşlerimden' ricam, içinde bulunduğumuz Yom Kippur bizden tam aksini yapmamızı istediği halde cehalet ve korkularını yalnızca dışarıya, başkalarına çeviren Yahudileri affetmeleri."


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/simdi-moda-diyalog-fitnesi-252609.htm


Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,882 µs