En Sıcak Konular

DÜNYA KUPASI'NA GİTMEK İÇİN İKİNCİLİK DE RİSKE GİRDİ

13 Ekim 2012 10:39 tsi
DÜNYA KUPASI'NA GİTMEK  İÇİN İKİNCİLİK DE RİSKE GİRDİ Yaptığı kadro ve oynattığı futbol nedeniyle yapılan eleştirilere sert yanıt vererek, bol bol nutuk atan Abdullah Avcı'nın Romanya maçında hesapları tutmadı. Lider karşısında Saraçoğlu'nda alınan yenilgiyle aradaki puan farkı 6'ya çıktı.

Avcı edebiyattan pekiyi aldı matematikten sınıfta kaldı

Yaptığı kadro ve oynattığı futbol nedeniyle yapılan eleştirilere sert yanıt vererek, bol bol nutuk atan Abdullah Avcı'nın Romanya maçında hesapları tutmadı. Lider karşısında Saraçoğlu'nda alınan yenilgiyle aradaki puan farkı 6'ya çıktı.

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri (D) Grubu'ndaki ilk maçında Hollanda'ya 2-0 kaybeden, ikinci karşılaşmasında ise Estonya'yı 3-0 yenerek 3 puanla tanışan millilerimizin rakibi, tarihinde en çok karşılaştığı ülke olan Romanya'ydı. 26 Ekim 1923'te İstanbul'da 2-2 sonuçlanan müsabaka ile birlikte Rumenlere 23 maçta 12 mağlubiyet alıp, sadece 4 kez sahadan galip ayrılan ay-yıldızlılar, kadro kalitesi göz önünde bulundurulduğunda 90 dakikanın favorisiydi. Ancak 2 maçta 6 puan toplayarak liderliğe yükselen Romanya'nın en dikkat çekici özelliği alan daraltarak rakibe fazla şut şansı tanımamasıydı. 

Volkan'dan kritik hata
Daha önce oynanan 2'si resmi toplam 9 maçta 33 futbolcuya şans tanıyan ve bu karşılaşmada da zorunlu değişikliklere giden Abdullah Avcı'nın kadro tercihi ilk 45 dakikada tutmadı. Tempoyu düşük tutan Rumenler, ilk yarıda istediklerini tam anlamıyla sahaya yansıttı. Baskı karşısında organize atak geliştiremeyen ay-yıldızlılar, kalesinde de ciddi tehlikeler yaşadı. Semih'in kaptırdığı toplar kalemize tehlike olarak geri dönerken, kaleci Volkan'ın kritik hatası soyunma odasına 1-0 geride gitmemize neden oldu. 45+1. dakika oynanırken savunmanın arkasına sarkan Grozav, Volkan kalesini lüzumsuz yere terk edince meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi.
 
Eşik atlama zora girdi
Karşılaşmanın ikinci yarısında da millerimiz çaresizce çırpındı. Skor avantajını korumak isteyen Rumenlerin üstüne şuursuzca yüklenen ay-yıldızlılarda Emre Çolak, Mevlüt Erniç ve Nuri Şahin de oyuna girdi ancak sonuç değişmedi. Guus Hiddink'ten görev devraldığında "Değişim aşısını hazırlık maçlarında yapacağız. Hep baraj maçları oynayan ülkemizi bu kez grup lideri olarak Dünya Kupası Finalleri'ne taşımak niyetindeyiz. Eşik atlama vakti geldi" ifadesiyle kulağa hoş gelen sözler sarf eden Avcı'nın planları ilk 3 maçta tutmadı. Bu sonucun ardından grup ikinciliği şansı da zora girdi. 

Tribünlerde kırmızı-beyaz hüzün!
Şükrü Saracoğlu'nu formalar ve Türk Bayraklarıyla donatan taraftarlar Romanya mağlubiyetinin ardından stattan üzgün bir şekilde ayrıldı.
Ay-yıldızlı ekibimizin Romanya ile oynadığı dünya kupası eleme grubu maçında Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünlerinin büyük bir bölümü doldu. Futbol Federasyonu'nun daveti üzerine milli maça gelen, Eskişehirsporlu taraftarların oluşturduğu "Bando Es-Es" çaldıkları parçalarla taraftarları coşturdu. TFF'nin internet sitesi üzerinden sattığı formaları tüketen futbolseverler, gerek teknik direktör Abdullah Avcı gerekse federasyon yöneticilerinin çağrısına yanıt vererek, karşılaşmaya büyük bir çoğunlukla milli takım formalarıyla geldiler. Kadıköy'de tribünlerde kırmızı ve beyaz renkler hakim olurken, üzerinde kulüp forması bulunan taraftarın da tribünlerde olduğu görüldü. Karşılaşma öncesi seremonide İstiklal Marşı okunurken maraton üst tribünü boydan boya kaplayan dev boyutta Türk Bayrağı açıldı. Taraftarlar marşın okunduğu sırada bayrağı dalgalandırdılar. Karşılaşmayı Süper Lig kulüplerinin başkanları, yöneticileri ve teknik direktörleri de statta izledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da karşılaşmayı protokol tribününden  izledi.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=74138


Bu haber 905 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,030 µs