En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''O UÇAK DEĞİL SİLAH ÇAKI BİLE TAŞIYAMAZ''

12 Ekim 2012 11:46 tsi
ERDOĞAN: ''O UÇAK DEĞİL SİLAH ÇAKI BİLE TAŞIYAMAZ'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan indirilen Suriye uçağı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

'Çakı bile taşıyamazsın!'

'Neresinin ihbar ettiği açıklanmaz. Bunu da artık sizin anlayışınıza bırakıyorum.'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan indirilen Suriye uçağı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

İşte Erdoğan'ın o açıklaması..

‘O uçak değil silah çakı bile taşıyamaz’

Başbakan Erdoğan, önceki akşam Esenboğa Havalimanı’na indirilen Suriye yolcu uçağındaki malzemelerle ilgili açıklama yaptı: Yollayan Rusya’da silah ve mühimmat üreten bir kurum. Alıcı Suriye Savunma Bakanlığı.

Başbakan Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ile düzenlediği ortak basın toplantısında, önceki akşam Ankara Esenboğa Havalimanı’na indirilen Suriye yolcu uçağı hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, uçak indirildikten sonra yapılan aramada bulunan bazı malzemelere el konulduğunu ve ilgili birimlerin çalışmalarının sürdüğünü söyledi: “Dün (önceki) akşam saatleri sırasında bu olay cereyan etti. Uçak yerel saat itibariyle 16.10’da Esenboğa’ya inişe razı oldu. Bu inişi yaptıktan sonra da ilgili birimlerimiz devreye girdi. Kendilerine terminal binalarımızda istirahat etme imkanı sağlandı. Tabii gelen ihbar üzerine araştırmalar yapıldı. Görüldü ki, içeride maalesef bu tür malzemeler var.”

İhbar kaynağı açıklanmaz

“Bunlar tutanaklarla tespit edildi. Araştırma sonrasında el koymak suretiyle ilgili birimlere gönderildi. Bunların ne olduğu konusunda o birimlerimiz çalışma yapıyor. Yolcu uçaklarıyla her halükarda asla bu tür savunma sanayine ait veya silah, mühimmat hiçbir malzeme taşınamaz. Bu uluslararası anlaşmaların gereğidir. Tabii hava sahamızdan bu tür uçağın geçmesi de uluslararası uçuşlara aykırıdır. Toplu miktarda çakı bile götüremezsiniz. Bu bile yasaktır, burada maalesef bu yasak çiğnenmiştir.”

Yollayan Rus silah üreticisi

“Uçak, yolcularıyla beraber yaklaşık 9 saatlik alıkonulmadan sonra güzergahlarına bırakılmışlardır. Bu konularda ihbarın nereden yapıldığı açıklanmaz. Silah ve mühimmat üretimini yapan bir kurumun gönderdiği ürünler bunlar, alıcı da Suriye Milli Savunma Bakanlığı. Artık bunun neler olabileceğini de sizler tahmin edin. Malzemelere el konulmuştur. Üzerlerindeki çalışmalar da devam etmektedir.” 

Zaten havaalanının bu konudaki mükemmeliyeti ortadadır. 
Gelen ihbar üzerine oradaki araştırmalar yapıldı. Maalesef bu tür malzemeler var ve bu malzemelerle ilgili olarak çalışmalar yapıldı ve bunlar tutanaklarla tespit edilmek suretiyle bu araştırma yapıldı. Bu araştırmalar yapıldıktan sonra da bunlara el konmak suretiyle bunlar bizim ilgili noktadaki birimlerimize gönderildi. Ki bunların neler olduğu noktasında çalışmaları o birimlerimiz yapıyor. Ve tabii gerek gönderilen yer gerekse gönderen yer, bunların hepsi belli. Konuyla ilgili olarak da bu açıklamaları ilgili bilimlerimize yaptık. Özellikle burası önem arzediyor. O da şudur. Değerli arkadaşlar yolcu uçaklarıyla her halükarda asla bu tür savunma sanayine ait ya da silah mühimmat araç gereç hiçbir malzeme taşınamaz. Bu uluslar arası anlaşmaların gereğidir. Tabii havasahamızdan böyle bir şeyin geçmesine yönelik de bu tür bir iznin ve yolcu uçağıyla böyle bir şeyin yapılması zaten uluslararası uçuşlara da aykıdır. Hatta hatta ben biraz daha işi ileriye götüreceğim, yani toplu miktarda çakı bile götüremezsiniz. Bu bile yasaktır. Ama bu bile maalesef bu yasak çiğnenmiştir. 

Putin 3 Kasım’da geliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ertelenen ziyaretinin 3 Kasım’da yapılacağı da açıklandı. Başbakan Erdoğan, Putin’in Türkiye ziyaretinin, 4 gün önce kendisiyle yaptığı telefon konuşmasında kararlaştırıldığını söyledi.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/basbakandan-ilk-aciklama/486640/1/#.UHhlYG82b1s


Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,613 µs