En Sıcak Konular

ERAT'IN OY KULLANMASI ORDUYA SİYASET SOKAR MI?

12 Ekim 2012 21:34 tsi
ERAT'IN OY KULLANMASI ORDUYA SİYASET SOKAR MI? Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Komutanlar oy kullanınca, eğilimleri belli olunca orduya siyaset girmiş olmuyor da erat verince mi oluyor'' dedi.

Komutanlar kullanınca oluyor da erat kullanınca neden olmuyor?

Askerlerin oy kullanma tartışması

Bekir Bozdağ, ''Komutanlar oy kullanınca, eğilimleri belli olunca orduya siyaset girmiş olmuyor da erat verince mi oluyor? Bugüne kadar kullanılması nasıl orduya siyasetin girmesini sağlamamışsa bundan sonra da sağlamaz. Eratın, askeri öğrencinin oy kullanması kışlaya siyasetin girmesi anlamına gelmez'' dedi.

Bir televizyon kanalında canlı yayınına katılarak, gündeme dair soruları cevaplayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, seçilme yaşının 18'e indirilmesi konusunda dünyadaki uygulamalara bakılması gerektiğine, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 19 ülkede seçilme yaşının 18, birçok ülkede de 21 olduğuna işaret ederek, seçilme yaşının 25 olduğu ülke sayısının Türkiye dahil 4 olduğunu söyledi.

Askerlerin oy kullanmasına yönelik bir soru üzerine de Bozdağ, şu anda subay, astsubay, uzman onbaşı ve çavuşların oy kullandığını anımsatarak, ''Komutanlara kullandırıyorsunuz, erata kullandırmıyorsunuz. Komutanlar oy kullanınca, eğilimleri belli olunca orduya siyaset girmiş olmuyor da erat verince mi oluyor? Bugüne kadar kullanılması nasıl orduya siyasetin girmesini sağlamamışsa bundan sonra da sağlamaz. Eratın, askeri öğrencinin oy kullanması kışlaya siyasetin girmesi anlamına gelmez. Propagandayı kışlaya sokmazsınız olur'' yanıtını verdi. Bozdağ, konuyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı ile görüşüleceğini, fikir değerlendirmesi yapılacağını belirterek, ilgili bakanın konunun taraflarından mutlaka bir değerlendirme aldığını ya da alacağını, ancak bu konuda kendisinin bilgisi olmadığı belirtti. Düzenlemeyi Meclis'in yapacağını, millet temsilcilerinin konunun doğru olup olmadığını değerlendireceğini ifade eden Bozdağ, ''Milletin temsilcileri Meclis'te karar verecektir, en doğru kararı verecektir'' dedi.  Seçilme yaşının 18'e indirilmesi ve askerlerin oy kullanılması düzenlemelerinin Anayasa değişikliğini gerektirdiğini hatırlatan Bozdağ, bu iki düzenlemenin de Meclis'teki muhalefet partilerinin desteği olmadan hayata geçirilemeyeceğini vurguladı.

"Barajı düşürme konusunda bir çalışma yapmıyoruz"
Bozdağ, seçim barajının düşürülmesi yönünde bir çalışma olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine de seçim barajının siyasi istikrarı temin etmek amacıyla Anayasa'ya girdiğine dikkati çekerek, koalisyon hükümetleri döneminde siyasi ve ekonomik krizlerin peş peşe yaşandığını kaydetti. Bozdağ, ''Siz diyoruz ki siyasi istikrarı ve güçlü iktidarı korumak Türkiye'nin hayrınadır. Halk buna sandıkta kararı veriyor aslında. 1999 seçimlerinde yüzde 10 barajına rağmen 5 parti Meclis'e girdi. Yine girebilir. Şu an itibarıyla biz barajı düşürme konusunda bir çalışma yapmıyoruz'' dedi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/askerlerin-oy-kullanma-tartismasi-252389.htm


Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,267 µs