En Sıcak Konular

ROMNEY: ''ABD İLE İSRAİL ARASINDA HİÇBİR AYRILIK YOK ÇIKARLARIMIZ AYNI''

11 Ekim 2012 22:40 tsi
ROMNEY: ''ABD İLE İSRAİL ARASINDA HİÇBİR AYRILIK YOK ÇIKARLARIMIZ AYNI'' ABD'de başkanlık seçimlerine 1 aydan az bir süre kala anketlerde bir adım önde gözüken Romney, ortadoğuyu ateş çemberine çeviren Siyonist çetenin birleşik devletlerdeki sözcüsü gibi konuşuyor.

Romney, sandıktan galip çıkarsa İsrail'in sınırları dışındaki en büyük savunucusu olacak

En büyük elçi

ABD'de başkanlık seçimlerine 1 aydan az bir süre kala anketlerde bir adım önde gözüken Romney, ortadoğuyu ateş çemberine çeviren Siyonist çetenin birleşik devletlerdeki sözcüsü gibi konuşuyor. Ağzından çıkan her cümlede "Seçilirsem İsrail'e ben daha iyi uşaklık yaparım" mesajlarına vurgu yapıyor.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Mitt Romney, başkan seçilmesi halinde, Suriye içerisinde ''aklı başında, ılımlı, El Kaide ya da cihatçı bir gruba ait olmayan'' kesimleri saptamak için özellikle Suudiler ve Türklerle birlikte çalışabileceğini söyledi.Romney, ''Bu kesimleri bir araya getirip, onlara belki fon sağlayabiliriz. Diğer destek türleri arasında silahlar da olabilir, böylece kendilerini savunabilirler. Bu silahlar Türkler'den ya da Suudiler'den gelebilir'' dedi. Özellikle geçen haftaki ''güçlü'' performans gösterdiği münazaranın ardından son anketlerde ABD Başkanı Barack Obama'yı geçmeyi başaran Cumhuriyetçi aday, CNN'de Wolf Blitzer'ın sorularını yanıtladı. Dış politika konusunda önceki günkü konuşmasında ''Suriye muhalefetine silah desteğine'' dair sözleri hatırlatılarak, ''Bu silahların teröristlerin ya da El Kaide'nin eline geçmemesini nasıl sağlayacaksınız?'' şeklindeki bir soruya cevaben Romney, ABD'nin, kendisini olayların insafına bırakmak yerine, olayları biçimlendirmesi gereğine vurgu yaparak, ''Bu, istihbarat kaynaklarına sahip olacağız anlamına geliyor'' ifadesini kullandı.

Romney, ''Aynı zamanda, Suriye konusuyla çok yakın ilgili olan bölgedeki dostlarımızla, özellikle Suudiler ve Türklerle birlikte çalışabiliriz. Suriye içerisinde aklı başında, ılımlı, El Kaide ya da cihatçı bir gruba ait olmayan kesimleri saptamak için onlarla birlikte çalışabiliriz. Bu kesimleri bir araya getirip onlara belki fon sağlayabiliriz. Diğer destek türleri arasında, sizin de işaret ettiğiniz gibi, silahlar olabilir, böylece kendilerini savunabilirler. Bu silahlar Türkler'den ya da Suudiler'den gelebilir'' diye konuştu.

Buradaki kilit nokta, ''sadece oturup, işlerin iyi gitmesini ummak'' yerine, İran'ın Suriye'de büyük bir rol oynadığının farkında olmak olduğunu kaydeden Romney, ''Bizim ve bölgedeki dostlarımızın da Suriye'deki gelişmelerin biçimlendirilmesine, Esad'dan kurtulmamız ve onun yerini kaosun ya da onun kadar kötü, hatta daha da kötü bir yapılanma türünün almamasını sağlamaya yardım etmede rol oynamamız gerekiyor'' dedi.

İran
Romney, sunucu Blitzer'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'un İran'ın nükleer programı konusunda ''kırmızı çizgi'' çektiğini hatırlatarak, bu konuda kendisi ve Netanyahu arasında fikir ayrılığı olup olmadığına dair soru üzerine, ''ABD ile İsrail arasında hiçbir ayrılık yok. Çıkarlarımız aynı. Değerler paylaşıyoruz. Ve ikimiz de kesinlikle İran'ın nükleer silah edinmesini önlemeye kararlıyız'' diye konuştu. İran'ın nükleer silah üretme kapasitesine sahip olmaması gerektiğini ve Netanyahu'nun da bu düşünceyi paylaştığını vurgulayan Romney, ''Bu konuda Başkan (Obama) adına konuşamam, ama İran'ın geçemeyeceği sınırların bulunduğunun bilinmesi gerektiğini düşünüyorum'' ifadesini kullandı. ''İsrail, İran'ın nükleer tesislerine askeri harekat düzenlerse ve siz de o sırada ABD Başkanıysanız, İsrail'i destekler miydiniz?'' sorusu üzerine Romney, ''Hem BM'de hem de askeri olarak İsrail'in arkasındayız. Başkan olduğum takdirde, İsrail'in attığı adımların bana sürpriz olmayacağını düşünüyorum. Başbakan Netanyahu ile konuşurdum. Başkan olduğum takdirde ilk ziyaretimi İsrail'e düzenleyeceğimi söylemiştim. Dolayısıyla orada olacaklar, benim açımdan şok edici bir durum yaratmayacaktır'' diye konuştu.

Açık oturumdaki hayal kırıklığı anketlere de yansımaya başladı...

Romney öne geçti
ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Mitt Romney'nin, başkanlık seçimlerine 1 aydan az süre kala yapılan son anketlerde Başkan Barack Obama'yı yakalamakla kalmayıp geçtiği bildirildi. Obama'nın geçen haftaki ilk açık oturumda, destekçilerinde ''hayal kırıklığı'' oluşturan performansının etkileri, anketlere de yansımaya başladı. Son anketlere göre, yarışı uzun süredir önde götüren hatta Romney'nin gafları sayesinde arayı daha da açan Obama, açık oturumda ''atak ve hırslı'' görünen Romney karşısında ''pasif'' kalınca, bu avantajını yitirmiş görünüyor.  Pew Araştırma Merkezi'nin anketine göre, Romney, Obama'nın 4 puan önüne geçti. Kuruluşun 4-7 Ekim tarihleri arasında bin 511 kişi arasında yaptığı ankette, oy kullanması beklenen seçmenler arasında Romney'ye yüzde 49, Obama'ya ise yüzde 45 oranında destek çıktı. Obama, kuruluşun geçen ay yaptığı ankette Romney'nin 8 puan üzerindeydi. Anketin tüm kayıtlı seçmenleri kapsayan kısmında ise iki aday, yüzde 46'şar destek oranıyla eşit durumdalar. Yüzde 46 oranı, Obama açısından Pew'un son bir yılki anketlerinde aldığı en düşük oran oldu.

Gallup ve ARG'nin anketinde de Romney önde
Gallup'un 2-8 Ekim tarihleri arasını kapsayan anketinde de Romney, oy kullanması muhtemel seçmenler arasında yüzde 47'ye karşı yüzde 49 oranla Obama'nın üzerinde yer aldı. Anket, tüm kayıtlı seçmenler arasında ise Obama'nın yüzde 46'ya karşı yüzde 49 oranla Romney'den üstün olduğunu ortaya koydu.

Reuters'ın anketine göre eşitler
Reuters/Ipsos'ın 5-9 Ekim tarihleri arasında bin 157 oy kullanması beklenen seçmen arasında yaptığı anket, Obama ile Romney'nin şu anda yarışta yüzde 45'er oranla berabere olduğunu gösterdi.  Aynı anketin daha geniş çerçevede bin 370 kayıtlı seçmeni kapsayan bölümünde ise Obama yüzde 42'ye karşı yüzde 45 oranla Romney'nin önünde yer alıyor.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/en-buyuk-elci-252271.htm


Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    17,786 µs