En Sıcak Konular

SAADET PARTİSİ SURİYE'YE ASKERİ MÜDAHALEYE KARŞI

10 Ekim 2012 20:15 tsi
SAADET PARTİSİ SURİYE'YE ASKERİ MÜDAHALEYE KARŞI SP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez; Suriye sorununu İslam ülkelerinin kendi aralarında çözmesi gerektiğini belirterek, "İslam coğrafyası ve Suriye'ye NATO dahil olmak üzere batılı devletlerin askeri müdahalesine şiddetle karşıyız" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez

Suriye'ye askeri müdahaleye karşıyız

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez; Suriye sorununu İslam ülkelerinin kendi aralarında çözmesi gerektiğini belirterek, "İslam coğrafyası ve Suriye'ye NATO dahil olmak üzere batılı devletlerin askeri müdahalesine şiddetle karşıyız" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez; Suriye sorununu İslam ülkelerinin kendi aralarında çözmesi gerektiğini belirterek, "İslam coğrafyası ve Suriye'ye NATO dahil olmak üzere batılı devletlerin askeri müdahalesine şiddetle karşıyız" dedi.

Saadet  Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Aydın İl Teşkilatı'nı ziyaret etti. Bitmez; Aydın İl Başkanı Mehmet Karasoy, Aydın Merkez İlçe Başkanı Lütfi Soyer,  Kadın Kolları Aydın İl Başkanı Ayşe Dindar ile il ve merkez ilçe yöneticileri tarafından karşılandı.

Ülke ve dünya gündemindeki konuları değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkan Bitmez; Türkiye ile Suriye'yi sıcak bir savaşın içerisine sürüklemek isteyen küresel plan ve oyunlar olduğunu göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Bölgede muhtemel bir savaşın, Ortadoğu'nun tamamını kaosa sürükleyeceği, masum insanların hayatına mal olacağı ve ekonomik olarak tüm bölgeye yıkım getireceğini belirten Bitmez, 'Türkiye tehlikeli ve kritik bir durumla karşı karşıya bulunmaktadır. Suriye sınırında gelişen ve tekrarlanan olaylar, adeta sistemli bir şekilde Türkiye ile Suriye'yi kapıştırmak üzere planlanmış, ince hesapları yapılmış bir oyun gibi görünmektedir... Hem de hain bir oyun gibi. Bu tuzağa düşmemek ve bu oyuna gelmemek lazım. Türkiye, her türlü tehlikeye karşı kendisini savunabilecek ve istediği sonuçları elde edebilecek kabiliyette bir ülkedir. Türkiye'nin hiçbir kimsenin toprağında gözü ve kötü niyeti yoktur ama kendisine yapılacak saldırıları da gerektiği gibi karşılamasını ve durdurmasını bilen bir yapıya sahiptir. Atılacak her adım, Türkiye'nin tarihi tecrübesine uygun bir hassasiyet ve temenni ile atılmalıdır" diye konuştu.

İslam coğrafyası ve Suriye'ye NATO dahil olmak üzere batılı devletlerin askeri müdahaleye şiddetle karşı olduklarının altını çizen Bitmez, "Bu krizi İslam ülkeleri kendi aralarında çözmelidir. Batı eksenli askeri müdahalelerin acı sonuçlarını Irak'ta milyonlarca insanın katledilmesi ve tecavüze uğraması şeklinde karşımıza çıktı. Aynı şeyler Afganistan ve Libya'da da bir gerçek olarak gözlerimizin önüne serilmiştir. Çözüm için İslam ülkeleri kendileri bir araya gelmeli. D8 ve İslam İşbirliği Teşkilatı gibi uluslar arası organizasyonlar gerçek anlamıyla harekete geçirilmeli, kuruluş amacı ve hedefleri doğrultusunda bir çözüm platformu oluşturulmalıdır. Saadet Partisi olarak, Milli Görüşün İslam ülkelerinde ki 40 yıllık birikim, tecrübe ve etkinliğini harekete geçirmeye; İran, Suriye, Türkiye ve Mısır ekseninde etkin rol üstlenmeye hazırız" şeklinde konuştu.

"Sap ve saman ithalatı tarımı çökertti"
Gündemdeki konular nedeniyle Türk insanının asıl gündemi olan ekonomin göz ardı edildiğini belirten Bitmez, sözlerini şöyle sürdürdü "Bu sıcak gündemler geçtiğinde unutulmamalıdır ki; Türkiye'nin gerçek gündemi olan ekonomi ve insanların gerçek sıkıntılarıyla baş başa kalınacaktır. Yakıt, doğalgaz, elektrik, ulaşıma ve gıdaya gelen zamlar önümüzdeki süreçte daha net ortaya çıkacaktır. Ülkemizde tarım çökertilmiştir. Türkiye'de buğday, pamuk, pirinç, mısır, soya fasulyesi ve benzeri ürünler ithal edilmeye başlandı. Önce canlı hayvan ve et ithalatı yapılarak hayvancılık çökertildi. Şimdi Bakanlıkça sap ve saman ithalatına müsaade edildi. Ne yazık ki tarımda kendi kendine yetebilen bir ülke iken bugün sap ve saman ithal eden bir ülke haline geldik"

Bütçe açığının hızlı bir şekilde arttığını bemirten Bitmez, Maliye Bakanı ve hükümet yetkililerinin yapılan zamların açığı kapatmaya yönelik olarak yapıldığını ifade ettiklerini anımsattı. Bitmez, "Bu gidiş iyi değil. Lütfen kendinize çeki düzen verin. Gerçek manada Milli Görüş'ün ekonomi modeline dönün" sözleriyle hükümeti uyardı.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/suriye-ye-askeri-mudahaleye-karsiyiz-252215.htm


Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,993 µs