En Sıcak Konular

OSMANLI'YI HAREM'E İNDİRGERSENİZ...

10 Ekim 2012 11:33 tsi
OSMANLI'YI HAREM'E İNDİRGERSENİZ... Mizahi versiyonunu bir yana bırakalım ama bu kadar ciddiye alınan "Muhteşem Yüzyıl"ın tahribatını nasıl onaracağız?

Osmanlı'yı Harem'e indirgerseniz...

Başlığı açalım: "Muhteşem Yüzyıl"da olduğu gibi, koskoca Osmanlı İmparatorluğu'nu Hürrem'e ve Harem entrikalarına indirgerseniz, Sultan'ından Vezir-i Azam'ına, Şehzade'sinden Akıncılar'ın piri Malkoçoğlu'na kadar, elinde gücü olan herkesi kadın peşinde koşan, ülkeyi yatak odasından yöneten, hatta balkon serenatlarıyla Romeo'ya taş çıkartan karakterler olarak sunarsanız, bu işin mizahı da "üstsüz" göl sefalarına kadar uzanır.
Bunu nereden mi çıkardık? Gani Müjde'nin Fox TV'de yayınlanan dizisi "Harem"in pazar akşamı ekrana gelen bölümüne Melis Tüzüngüç'ün cesur sahneleri damgasını vurdu. Levent Üzümcü'nün oynadığı Sultan Küçük Esat'ın saraydan kaçan kızı Balkız'ı canlandıran genç oyuncu, dizinin bir sahnesinde, kıyafetlerini çıkarıp çıplak göle girdi. Bu sırada onun peşinde dolaşan genç kıyafetlerini çaldı. Balkız, gençle onu öpme pazarlığını kabul ederek gölden çıplak çıktı ve kıyafetlerini aldı. Oyuncunun gölden çıplak çıktığı sahnede görüntü, doğal olarak sansürlendi. 
Aslında bu sahnenin de esin kaynağı "Muhteşem Yüzyıl"dı. Biliyorsunuz, Şehzade Mustafa (Mehmet Günsür), Manisa'ya Sancakbeyi olarak atandı. Mustafa'nın, babası Süleyman'dan aşağı kalmayan bir harem kurduğuna daha önce tanık olmuştuk. Ancak, haremiyle yetinmeyen Mustafa, Manisa bayırlarında da kız peşine düşmekten alamadı kendini. Sonunda bir Rum dilberi olan Elena'ya kaptırdı gönlünü. Gölde yüzme sahnesi de, bu flörtten esinlenme... Şehzade Mustafa da, kızı gölde çıplak yüzerken görmüştü ve kız, ancak arkasını dönmesi şartıyla sudan çıkmayı kabul etmişti.
 "Muhteşem Yüzyıl" ve onun mizahi taklitlerini ciddiye almaya kalkarsanız, tüm tarih bilgilerinizi temize çekmeniz gerekecek. Tarihçilerin bu görüntüler ve bu bilgi kirliliği karşısında çıldırması çok doğal. Tamam, mizahi versiyonunu bir yana bırakalım ama bu kadar ciddiye alınan "Muhteşem Yüzyıl"ın tahribatını nasıl onaracağız?

Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=74002


Bu haber 1,092 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,976 µs