En Sıcak Konular

TERÖRİSTLER 9 OKULA AYNI ANDA SALDIRDI

10 Ekim 2012 10:31 tsi
TERÖRİSTLER 9 OKULA AYNI ANDA SALDIRDI Teröristler, 9 okula aynı anda saldırdı. Diyarbakır’daki Şehitlik Lisesi de hedeflerden biriydi. Öğrenciler yaralandı, veliler okula koştu, büyük panik yaşandı.

Üzüldüğü tipler okullara saldırdı

Teröristler, 9 okula aynı anda saldırdı. Diyarbakır'daki Şehitlik Lisesi de hedeflerden biriydi. Öğrenciler yaralandı, veliler okula koştu, büyük panik yaşandı.

DİYARBAKIR Emniyet Müdürü Recep Güven'in, öldüklerinde ağlamayanı "insan olmamak"la suçladığı teröristler, dün Diyarbakır'da 1, Şırnak'ta 8 olmak üzere, 9 okula molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcılarla saldırdı. İğrenç olaylarda 3 öğrenci ile 2 öğretmen yaralandı. Güven, olay sonrası "Şu çocukları bu kadar terörist haline getirenlerden nefret ediyoruz" diye konuştu. 

Öğrenciler teneffüsteyken 9 okula molotofla saldırdılar
PKK'lı teröristler Diyarbakır'a 1, Şırnak'ın İdil İlçesi'nde 8 okula molotof ve el yapımı patlayıcılarla saldırdı. Saldırılarda Diyarbakır'da 1 öğrenci, 2 öğretmen; İdil'de ise 2 öğrenci yaralandı. Saldırı nedeniyle okullarda öğrenci ve öğretmenler büyük korku yaşadı. PKK yandaşları Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Şehitlik Lisesi'ne saldırdı. Saat 08.30 sıralarına okula giden yüzleri maskeli yaklaşık 10 kişi, okul binasının içine kadar girdi. Ellerinde bulunan el yapımı patlayıcı ve motolof kokteylerini okulun idare ve öğretmenler odasına atan saldırganlar, hemen kaçtı. Odalarda çıkan yangın öğretmenler ve görevliler tarafından büyümeden söndürüldü. 
 
Büyük panik yaşandı
Öğrencilerin teneffüs saatinde meydana gelen saldırıda iki öğretmen ile bir öğrenci, çeşitli yerlerinden yaralandı. Saldırı nedeniyle büyük panik yaşayan öğrenciler. Öğrenciler evlerine gönderildi. Saldırganların kimliklerini belirlemek için güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı.
Şırnak'ın İdil İlçesi'nde de PKK yandaşları sabah 07.00 sıralarında Bener Cordan, Atatürk, Fatih, Cumhuriyet ve Anafartalar İlköğretim okulları ile İdil Lisesi, Çok Programlı Lise, Endüstri Meslek Lisesi'ne taş, molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Saldırılar sırasında bazı okulların bahçesinde bulunan öğrenci ve öğretmenler zor anlar yaşadı.  Saldırılarda yaralanan iki öğrenci öğretmenleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Bu arada okullara koşan veliler de çocuklarını alarak evlerine götürdü. Polis, saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürürken, ilçe genelinde sıkı güvenlik önlemleri aldı. Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, 2 öğretmen ve 1 öğrencinin yaralandığı Şehitlik Lisesi'nde inceleme yaptı. Güven, okul çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şu çocukları bu kadar terörist haline getirenlerden nefret ediyoruz, ağladığım konu da bu zaten. Yani bir çocuk öğretmenini nasıl yakmaya kalkar? Yani bir çocuk okuluna gelir de öğretmenini nasıl yakar ya? Bu çocukları bu hale nasıl getirirler? Şu çocukların hallerine baksınlar, ne diyeyim ben bunlara, bunların insanlığa faydası olur mu?" şeklinde konuştu.

 

Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=74010


Bu haber 1,334 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,576 µs