En Sıcak Konular

MHP ESKİ İSTANBUL İL BAŞKANI ŞEHİT RECEP HAŞATLI YAD EDİLDİ

10 Ekim 2012 10:22 tsi
MHP ESKİ İSTANBUL İL BAŞKANI ŞEHİT RECEP HAŞATLI YAD EDİLDİ MHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından tertiplenen anma töreni önce Merkez efendi kabristanında başladı.

Şehit Recep Haşatlı dualarla anıldı
 
Ülkücü Şehit İl Başkanı Recep Haşatlı, Oğlu Mustafa Haşatlı ve aynı gün defnedilen Şehit Hüsnü Tepe için önce kabri başında ve daha sonra da Beyazıt Cami'inde Mevlid-i şerif ve dualarla yad edildi.
MHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından tertiplenen anma töreni önce Merkez efendi kabristanında başladı.
MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan ve Beraberindeki İl Yöneticileri ile ilçe başkanlarıyla beraber Merkez efendi de bulunan Kabri başında Yasin-i şerif okunup dua edildi.
 
Yapılan Dua'ların ardından İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan Kabir başında şunları söyledi :
"Başta İstanbul şehitlerimizin serdarı, rahmetli il başkanımız Recep Haşatlı ve tüm Ülkücü şehitlerimizi anmak, hatıralarına duymuş olduğumuz hürmeti ifade etmek üzere bu nurlu kabrin başında toplanmış bulunmaktayız.
Biliyorsunuz geçen yıl İstanbul İl Başkanlığı olarak, Yönetim Kurulu kararı ile her yıl ekim ayının ilk haftasını, "Şehit Recep Haşatlı ve Ülkücü Şehitler Haftası" olarak anma kararı almış ve İl Başkanlığımız'daki toplantı salonumuza da kendisinin adını vererek, İstanbul İl Başkanlığı makamı Şehit Recep Haşatlı'nın makamıdır demiştik.
Bu kararlılığımızı daha öncede ifade etmiş olmakla birlikte seçilmiş bir il yönetimi ve İl Başkanı olarak bu gün daha da kararlı bir şekilde ifade ediyoruz ki bundan böyle köklerine sahip çıkan, halkını kucaklayan ve geleceği tasarlayan bir yönetim şeklini hayata geçirmek en büyük amacımız olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerimizi ifade etmek üzere merhum İl Başkanımızın huzurundayız.
3 Ekim 1978 de işinden dönerken, evinin önünde kahpece Şehit edilen Muhterem il başkanımız Recep Haşatlı ve sevgili oğlu Mustafa olmak üzere- bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.
1980 öncesinde sol fraksiyonların, ülkücü öldürmekte yarış içerisine girdiği bir dönemde, kendilerine "Marksist Leninist Silahlı Propaganda Birlikleri" diyen bir grup katilin, "Herkes dört faşist öldürse bu iş biter!" sloganıyla çıktıkları ve dışarıdan aldıkları destekle, sayısız vatan evladının kanına girdikleri bu kanlı yolda, Merhum Başkanımız ve kıymetli evladı da bu kanlı çetenin tabancasından çıkan kurşunla şehadet şerbetini içmişlerdir.
O dönemde tehditin adını koyan ve bu uğurda mücadeleden bir an olsun yılmayan ülkücü hareket, bugün de vatan ve milletin başına örülmek istenilenin, net bir biçimde farkındadır ve sabır ile sükunet ile müşahade etmeye devam etmektedir.
Bundan otuz kırk yıl evvel kapımızı kuzeyden çalan şer cephesi, bugün itibarıyla tehditlerine güneyden devam etmektedir. Hudutlarını daima kendimiz çizdiğimiz vatanımız, daha evvel nasıl korunduysa, yine öyle korunacağına inancımız tamdır. Bir milletin, ülkesinin sınırlarını kendisinin çizmesinin bedelinin ne olduğunu bizden iyi hiçbir millet bilemez, bizden iyi hiçbir millet de bunun gereğini yerine getiremez.
Yakın tarihimizin acı tecrübeleri, artık bize göstermektedir ki, esas yapılması gereken; bu şer cephesinin içerideki ve dışarıdaki uzantılarını iyi tespit etmek ve bunu milletimizle paylaşmak millet ve kamuoyu desteğini arakamıza alarak bunu da iktidara dönüştürmektir.
 
TEZKERE MESELESİ
Geçtiğimiz hafta içerisinde TBMM deki parti temsilcilerimiz, Suriye'den sınırlarımızı gerisine atılan bir bomba akabinde gelinen son durum ile ilgili olarak bir tezkereye -evet- oyu kullanmak durumunda kalmışlardır. PKK'nın meclisteki uzantılarının bu tezkereye -hayır- demelerinin ardından yatan gerçek, MHP'nin -evet- demesinin asıl sebebidir.
Zira Türk Ordusu'nun 'Suriye Kürdistan'ına girmesi halinde, kendilerini Türk tanklarının önüne atacağını söyleyen ve bu milletin ekmeğini yemeye devam eden hainler olduğu müddetçe, MHP, şahsi hesaplaşmaları bir kenara bırakıp ülke menfaatleri doğrultusunda doğru adım atmak zorundadır.
 
Her ne kadar, bugün yaşanılan durumun müsebbibinin, on yıldır sürdürdüğü yanlış iç siyaset ve istikrarsız dış politika ile iktidar partisi olduğunu bilsek ve söylesek de, yeri geldiğinde ülke menfaatleri, kendi nefsimizi geri plana çekmeyi bize emretmektedir.
Biz ülkücüler bu vazifenin her zaman bilincinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. Her zaman şehit torunu olmaktan gurur duyduğunu ve şehit namzeti olduğunu söyleyen Rahmetli Recep Haşatlı ve dönemdaşı ülkücüler, üzerlerine düşen vazifeyi gerek hayatta yaptıkları ile gerekse şehadetleri ile sonuna kadar yerine getirmişlerdir. Bugün burada toplanmamız, ülkücü hareketin, bu uğurda gereğini her zaman yerine getirmeye devam edecek bir şuur ve dinamizm içerisinde bulunduğunun en açık göstergesidir.
Bu vesileyle, Şehit İl Başkanımız Recep Haşatlı' ve sevgili oğlu Mustafa ile birlikte O'nun yönetiminden şehit olan üç il yöneticimiz İlhan Darendelioğlu, İlyas Emiroğlu, İsmail Gerçeksöz'ü ve diğer şehit il, ilçe ve ocak teşkilatlarımız mensuplarını ve bulundukları yerde -ülkücü- namıyla maruf olan bütün şehitlerimizi bir kez daha şükran ve rahmetle anıyor, onların açmış olduğu bu kutlu yolda İstanbul il Başkanının teşkilatıyla birlikte vazife başında olduğunu bütün dünyaya haykırıyoruz.
Allah yar ve yardımcımız olsun."
MHP İl Başkanı Abdurrahman Başkan ve beraberindeki İl yöneticileri Merkez efendi türbesini de ziyaret ettikten sonra Beyazıt Cami'ine geçtiler.
Burada cemaatle beraber kılının ikindi namazı sonrası, başta Recep Haşatlı olmak üzere tüm ülkücü şehitlerimiz için Mevlüt-ü şerif okundu. (Haber : Cengiz AKYILDIZ - ORTADOĞU)

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=sehit-recep-hasatli-dualarla-anildi&id=25700


Bu haber 793 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,310 µs