En Sıcak Konular

FATİH ERBAKAN: ''BOP EŞBAŞKANI ERBAKAN'IN YOLUNDA GİDEMEZ''

9 Ekim 2012 23:57 tsi
FATİH ERBAKAN: ''BOP EŞBAŞKANI ERBAKAN'IN YOLUNDA GİDEMEZ'' Fatih Erbakan, Başbakan Erdoğan'ın "Erbakan'ın yolundan gidiyoruz" söylemiyle ilgili olarak "Ortadoğu projesini eşbaşkanıyım diye övünenler Erbakan Hoca'nın yolundan gidemezler" dedi.

BOP eşbaşkanı, Erbakan'ın yolunda gidemez

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Fatih Erbakan, Başbakan Erdoğan'ın "Erbakan'ın yolundan gidiyoruz" söylemiyle ilgili olarak "Ortadoğu projesini eşbaşkanıyım diye övünenler Erbakan Hoca'nın yolundan gidemezler" dedi.

Saadet Partisi (SP) Düzce Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Türkiye ve Bölgedeki Sıcak Gelişmeler' konulu konferansa katılan Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Fatih Erbakan, partililerle bir araya geldi. Türkiye ve bölgedeki gelişmeleri değerlendiren Erbakan, konuşmasının büyük kısmında hükümeti eleştirirken, "Amacımız zulme uğrayan ve ezilenlerin kurtuluşudur" dedi. Düzce Valiliği İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere Saadet Partisi Düzce İl ve merkez teşkilatlarının yanı sıra diğer illerden de çok sayıda partili katıldı. Seminere ev sahipliği yapan Düzce Merkez İlçe Başkanı İlhan Alemdar, açılış konuşmasında, salonu dolduran kalabalığın inancın ve direnişin zaferi olduğunu söyledi. Açılış konuşmasının ardından 'Mücahit Erbakan' sloganlarıyla kürsüye gelen Fatih Erbakan toplantının gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşması sık sık 'Mücahit Erbakan' ve 'İşte ordu, işte komutan' sloganlarıyla bölünen Erbakan, hükümeti eleştirerek sürdürdüğü konuşmasında son zamanlarda yapılan zamlara dikkat çekerek, "Milletin sırtına fazladan 6 milyar dolar yük yüklüyorlar" dedi. Benzin ve mazot fiyatlarına yapılan zamlara da değinen Erbakan bu alanda Türkiye'nin Dünya şampiyonu olduğunu söyledi. 5 TL' ye dayanan benzin fiyatının yüzde 70'inin vergiye gittiğine işaret eden Erbakan, "Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlarla birlikte düşünüldüğünde bunu akıl almıyor. Tüm bunlar ele alındığında yüzde 60 pahalılaşmış oldu. Bunlar ülkeye hizmet için yapılmıyor. Bunların hepsi faize gidiyor. Her yıl 30 milyar dolar faiz ödeniyor. Bu şekilde milletten toplayıp faiz ödeniyor. Bu parayı bulabilmek için adeta sineğin yağını çıkarmanın hesabını yapıyorlar. Bu şekilde sömürü düzeninin bekçiliğini yapıyorlar" ifadelerini kullandı. Dış politika konusuna da değinen Erbakan, "Eskiden Amerika, İsrail ve Avrupa Birliği'nin postacılığını yapıyorlardı. Artık Amerika'nın Ortadoğu'daki tetikçiliğini yapıyorlar. Amerika'nın kışkırtması ile Esad yanlış yapıyor diye binlerce yıldır kardeşimiz olan Suriye'yi vuracakmışız. Hal böyle iken ne olacak. Her iki taraftan da binlerce Müslüman ölecek. İşte Türkiye'nin hali budur. Bu zihniyet devam ettikçe İmam Hatipli de olsanız, eşleriniz türbanlı da olsa bu sizi kurtaramaz. Bu milletin iktidarı olamazsınız. İşte tablo budur. Erbakan hocanın gerçek talebeleri iktidara gelmedikçe siyonizmin önüne geçemeyiz" dedi.

"IMF'ye borcumuz devede kulak"
Erbakan, AK Parti'nin kongresiyle ilgili ise, "Hepinizin bildiği gibi Türkiye'nin gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden AK Parti kongresi yapıldı. Bu kongrede sayın başbakan danışmanlarının yazdığı kelimeleri konuştu. İktidara geldiğimizden bu yana milli gelirimizi 3 kat çıkarttık diyor. Amerika'nın İsviçre'nin milli geliri kadar yapabilirseniz. 70 milyon memleket evladı bu milli gelirin yüzde 30'u ile kullanılacaksa ne anladık milli gelirin artmasından. 54. hükümette 6 ay gibi kısa bir sürede dar gelirli vatandaşın geliri 3 misline çıkartıldı. Asıl marifet milli geliri artırıp bir avuç imtiyazlı kişilere dağıtmak değil bunu vatandaşa dar gelirlilere dağıtmaktır. İktidara geldiğinizden beri 3 misline çıkarttınız diyorsunuz. Borcumuz ne kadar oldu. Borcumuzda 6 misli arttı. Borcun artışından hiç söz edilmiyor. Çok daha fazla artıyor. Kongrede bir başka söyledikleri nokta şuydu. İhracatta arttı diyorlar. Bizde diyoruz ki ihracat arttı ama ithalat çok daha fazla arttı. Sizin döneminizde katlanarak arttı. Sizin döneminizde bu katlayarak arttı. Diğer taraftan ihracat ücretimiz ne kadar milli bunları da sormak lazım. Milli gelirimizde olduğu gibi maalesef bu hükümet kadar milli. Hammadde üzerinden 100 liralık ihracatımız 60 lirası ihracattır. IMF'ye borcumuzu azalttık diyorlar. Gece gündüz bu nakaratı anlatıyorlar. Ne diyoruz IMF'ye olan borcu azalttınız ama bizim sadece IMF'ye borcumuz yok. Her yere borcumuz var. Türkiye'nin toplam borcumuz 500 milyar dolara çıkartmışlar. Bu görülmemiş bir felakettir. Bu felaketin yanında IMF'ye ödediğimiz borç leblebi çekirdek gibi olur" şeklinde konuştu.

"Erbakan hoca'nın yolundan gidemezsiniz"
Erbakan, Başbakan Erdoğan'ın 'Merhum Erbakan'ın yolundan gidiyoruz' söylemiyle ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. "Ortadoğu Projesi'nin eş başkanıyım diye övünenler Erbakan Hoca'nın yolundan gidemezler" diyen Erbakan, "Erbakan'ın yolundan gitmek için hükümetteyken bir kuruş borç almadı. Memur ve işçiye yüzde 300 zam verdi. Erbakan hoca bir tane ilave vergi koymadı. Bir tane ilave zam yapmadı. Bir tane milli müesseseyi satmadı. Kıbrıs'tan vazgeçmedi. Kıbrıs'ı kurtardı. Büyük Ortadoğu Projesinin değil İslam projesinin başkanıydı. Siz nasıl Erbakan hocanın öğrencisiniz. Merhum liderimizin dediği gibi arka kapıdan kaçıp bahçede top oynuyorsunuz. Sizi gidiler sizi derdi şimdi Erbakan hocamız. Beni günahlarınıza alet etmeyin derdi" diye konuştu.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/bop-esbaskani-erbakan-in-yolunda-gidemez-252126.htm


Bu haber 803 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,031 µs