En Sıcak Konular

''YÜCE KURAN'IN İNSANLIĞA MESAJI''

9 Ekim 2012 10:54 tsi
''YÜCE KURAN'IN İNSANLIĞA MESAJI'' Siyer Yayınlarının okuyucularıyla buluşturduğu Osman Zeki Soyyiğit'in kaleme aldığı "Yüce Kur'an'ın İnsanlığa Mesajı" için Siyer Vakfı'nda bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Yüce Kur'an'ın insanlığa mesajı

Siyer Yayınlarının okuyucularıyla buluşturduğu Osman Zeki Soyyiğit'in kaleme aldığı "Yüce Kur'an'ın İnsanlığa Mesajı" için Siyer Vakfı'nda bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Program Hafız Mustafa Karaman'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Muhammed Emin Yıldırım kitap ve yazarı hakkında kısa bir konuşma yaptı. Yıldırım konuşmasında Osman Zeki Soyyiğit'le tanışma hikayesini özetleyerek Arapça'ya derin hakimiyetiyle kendisini tanımayanların Türk olduğuna ihtimal veremeyeceklerini belirtti. Mealin tamamını okuma bahtiyarlığına eriştiğini hatırlatan Yıldırım şu ifadeleri kullandı: "Okunduğu zaman diğer meallerle farkı çabucak ortaya çıkıyor. Dikkatli okuyucular fark edecektir." Samed Medresesi Hocalarında Mahmut Karakış da meal ve yazar hakkında duygularını aktardı. Mahmut Karakış, "Osman Zeki hocamızın hem Arapça'ya olan hakimiyetine hem de Türkçe'ye olan hakimiyetine hayran oldum."dedi. O yüzden mealin toplumumuz açısından çok önemli olduğunun altını çizen Karakış, Osman Zeki hocanın geçen sene Samed Medresesinde meal ve tercüme teknikleri derslerini defatle izlediğini ve çokça istifade ettiğini belitti.

Büyük bir emek var

Yüce Kur'an'ın İnsalığa Mesajı / Kur'an-ı Kerim Meali yazarı Dr. Osman Zeki Soyyiğit ise oldukça duygulu bir şekilde yaptığı konuşmada aslında meali 2 yılda bitirdiğini fakat okuduğu zaman içine sinmediği için on yıl üzerinde tekrar tekrar çalıştığını söyledi. Soyyiğit hoca Efendimiz (SAS)'den önce gelen peygamberlerin hepsine toplumlarında ön plana çıkan önemli şeyler doğrultusunda mucizeler verilmiştir diyerek bazı peygamberlerden örnekler verdi. Soyyiğit ayrıca Mekke toplumu şiire ve edebiyata çok önem verdiklerini hatırlattı. Hatta önemli bazı şairlerin yazdıkları şiirler Kabe'nin duvarına asılırdı. İşte Efendimiz (SAS) böyle bir toplumda söz söylemeye başlayınca Allah (C.C) o toplumun bu özelliğinden dolayı Peygamberimize en büyük mucize olarak Kur'an'ı nazil etmeye başladı. Buradan yola çıkarak Kur'an-ı Kerim'in en önemli özelliğinin büyük bir belagat ve edebi özelliğine vurgu yaptı. Kur'an'ı Kerim Mealini elde etmek ve detaylı bilgi için 0212 544 76 96 nolu telefondan  ve www.siyeryayinlari.com internet adresinden alabilirsiniz.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/yuce-kur-an-in-insanliga-mesaji-252084.htm



Bu haber 884 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,893 µs