En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''ÖLEN TERÖRİST İÇİN AĞLAMAYIZ BİZ''

9 Ekim 2012 15:23 tsi
ERDOĞAN: ''ÖLEN TERÖRİST İÇİN AĞLAMAYIZ BİZ'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Gündeme damgasını vuran Emniyet Müdürü'nün 'Ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz' sözlerine ise sert cevap verdi.

O Emniyet Müdürü'ne cevap verdi!

Başbakan Erdoğan, grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Gündeme damgasını vuran Emniyet Müdürü'nün 'Ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz' sözlerine ise sert yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Türkiye bölgesine ve dünyaya daha geniş bir vizyonla bakıyor. Dünyaya açılmakla değil, içine kapanmakla övünenler bizim dış politikamızı anlayamazlar. Sığ derede yüzmekten çekinenler engin denizlere açılmaya cesaret edemez. Türkiye Cumhuriyeti, 7 düvele meydan okuyanların omuzlarında yükseltmiştir.

Tezkere görüşmeler esnasında tarihe not düşünülmesi gereken ibretlik görüntüler ortaya çıkmıştır. Ana muhalefetin tezkereyi değerlendirme biçimlerinin çarpıklığı zaman geçtikçe anlaşılacaktır.

"ABD'YE CANI CEHENNEME DİYEBİLİYOR MUSUNUZ"

Türkiye'ye komşu bir ülkeden silah doğrultuluyor, ateşleniyor insanlar yaşamını yitiriyor. Zalimin ağzıyla konuşuyor, bu nasıl bir izansızlıktır. Hatay ve Şanlıurfa'yı vatan toprağı saymıyorlar mı? Biz buna sessiz mi kalacaktık ey Kılıçdaroğlu? Bizim kanımız, canımız buna müsaade etmez. Buralara yapılan saldırılar tezkereye gerekçe oluşturmuyor mu? Blöfün ne olup olmadığını zamanı gelince görürsün.



Esad'a 'canın cehenneme' diyor. ABD'ye canı cehenneme diyebiliyor musun? ABD'nin karşısında el pençe divan duruyorsunuz. ABD Başkanı trabzanın üzerinde otururken sizin liderleriniz el pençe divan duruyorlardı. Biz bu görüntüleri yaşamıyoruz. Biz bu milletin onuru neyi gerektiyorsa o tabloyu veriyoruz.

Biz milli marşımızda aldığımız ilhamla hareket ediyoruz. Siz destek verin vermeyin bu milletin topraklarına, bayrağına, egemenliğine uzanacak her türlü tehdit karşısında bizi bulacaktır.

"CHP, BDP'NİN KUYRUĞUNA TAKILDI" 

Böyle bir hadise CHP bir kez daha BDP'nin kuyruğuna takılmıştır. Esad aşkının CHP'nin gözünü kör etmesini anlamak mümkün değildir. Hiç değilse susma erdemini gösteriniz. Buyur devam et, konuştukça zaten batıyorsun. Tezkereyi destekleyerek bu milli meselede ortaya koyduğu ilkeli tutum için MHP'ye teşekkür ediyorum.

'BUNUN TARİHİ SORUMLULUĞU VAR'

Bu sabah bir TV kanalında izledim. Türkmen kardeşlerimiz orada çektiği zulmü anlatıyor. O TV'nin muhabirleriyle kentin nasıl ellerine düştüklerini anlatıyorlar. Buna nasıl sessiz kalabiliriz. Bunun tarihi sorumluluğu var. O akşam verdiğimiz cevabı hepsi destekliyor haklısınız yanınızdayız diyorlar amöa Türkiye'nin ana muhalefet partisi karşımıza dikiliyorlar. Türkiye'nin yanı başındaki yangına sessiz kalması mümkün değil. 910 km sınırımız olan bir ülkedeki gelişmne sizi de etkiler. 10 binlerce insan sınırı geçerek Türkiye'ye sığınıyor. Şu anda rakam 100 bin. Bütün gayretimizle ellerimizdeki bütün imkanları seferber ederek.. Biz bütün mücadelemizi burada vereceğiz o kardeşlerimiz burada ağırlanacak. Kapıları kapatın onları zalşim Esad'ın kucağına atalım. Binlerce insanı o katliamın içinde mi bırakalım. Bu Türkiye'ye yakışır mı? Esad'a gösterdiğiniz sempatinin onda birini niye sığınan mazlumlara göstermiyorsunuz. Bir kişi için donanma gönderen bir milletiz. Bu bir insanlık testidir. Türkiye bu meseleye insanı hassasiyetle yaklaşmıştır. 

Suriye halkının tamamıyla gönül ve kültür biliğimiz var. Onların arasında hiç bir ayrımımız söz konusu değil. Müslümanıyla hepsi bizim kardeşinimiz. 

Biz Suriye politikamızı onlara göre belirlemedik belirleyemeyiz. 1990 yılında K.Irak'tan saddam'ın zulmünden kaçanlara kapılarımızı açmıştık. 750 bin insana kapılarımızı açtık. Bulgaristan'da zulme uğrayan kardeşlerimize de kapılarımız açtık.

İnin taa Şam'a oralarda Osmanlı'yı göreceksiniz, onların eserlerini göreceksiniz. 1400 yılı aşkın zamandır aynı kültürel kaynaklardan beslendiğimiz insanlarla bir aradayız. Onlar iradelerini teröre teslim etmiş kişilerle varsın yola devam etsinler. Biz tarihi milli sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Hatay ve Lazkiye'nin bir farkı yok. Bu sebeple biz Suriye'de yönetim değiştiğinde milletçe önce Suriye halkının yanında golacağız. Bölge ülkelerinde ardı ardına özgürlük talebiyle insanlar sokaklara döküldüğünde biz Suriye yönetimine tavsiyelerde bulunduk. Fakat Esad yönetimi bizi oyalamayı tercih etti. Suriye'de de aynı süreç başladı. Baba Esad Humus'sa 30 bin insanı katletti. Şimdi oğul Esad baba esad'ın rekorunu kırmak derdinde. Bizim asla kimsenin toprağında gözümüz yok tek amacımız Suriye halkının bu kaostan kurtulup bir an önce barışa kavuşmasıdır: Suriye halkı bizim canımız ciğerimizdir. Ama bizim Suriye rejimiyle sorunumuz vardır. Şu andaki ana muhalefetin de mevzut yönetimle kol kola bir politika izliyor. Biz Suriye'yi Suriye halkını kesinlikle düşman olarak görmüyoruz göremeyiz. Bizim anlayışımızda zulmü alkışlamak yoktur. Sayın Kılıçdaroğlu'na şunu hatırlatmak istiyorum. Arap BAharı denilen süreçte yönetimde düşenlerin çoğu sunniydi. Bırak tarihi anı oku. anı okumaktan da uzaksın. Biz bunlar sunnidir diye diktatörleri desteklemedik. Nereden çıkarsa çıksın biz hepisinin karşısındayız. İran Şii. En çok İran'ın üzerine gleindiği zaman ABD'ye rağmen biz İRan'In ıyanında yer aldık.ç Senin bunlardan haberin yok mu? Gece birlere ikiye kadar bunları konuştuk biz tükürdüğümüzü yalayamayız dedik. Biz Brezilya Başbakanı'yla böyle bir karar verdik. Sen AK Parti iktidarını ne zannediyorsun nesin neredesin? Sayın Kılıçdaroğlu ve avayenesini bu sapmadan kurtulmaya davet ediyorum. Bizim Suriye politikasını eleştirenlere şunu hatırlatmak istiyorum: Suriye'de zulme uğrayan halklara sırtını dönmek Türkiye'ye kazandırır mı kaybettirir mi? 

'ESAD BİTMİŞTİR'

Terör meselesi bugüne bu yüzden gelmedi mi? CHP Hakkari'de Türk bayraklarını bir tarafa koyarak miting yapmadı mı? BDP birinci parti oldu. AK PArti ikinci parti oldu MHP üçüncü parti oldu siz sonuncu oldunuz. Türkiye 90'lı yıllarda Suriye ve Irak'ta yaşananlara görmedim duymadım politikası izledi. Efendim dün biz Esad'la kol kolaymışım da bugün düşmanlık yapıyormuşuz. Beşar Esad bir kişi biz milyonlarca Suriye halkıyla kolkolayız. Dün kolkola olduğumuz bugün bize ihanet ediyorsa onu orada bırakırız. Esad'a verdiğimiz destek beklentilerin hayata geçirilmesiyle şartıylaydı. Esad bitmiştir. Esed şu anda koltuk değnekleriyle ayakta durmaktadır. O koltuk değneklerinin markasını da biliyorsunuz. Biz bugün de Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız. 

"ÖLEN TERÖRİST İÇİN AĞLAMAYIZ BİZ"

Bölücü terör örgütü son aylarda gerçekleştirdiği alçakça saldırılardan sonuç alamadığını ve alamayacağını gördü. Ülkemizin terör belasından bir an önce kurtulması hedefinden zerre kadar sapmadık. Elinde silah olan, kan döken, tehdidi yöntem olarak benimsemiş hiç kimseye en küçük müsamahamız yoktur.

Eline silah alan çocukları iyi çocuklardı diyerek mazur gösteren anlayışa prim vermedik, onları da savunamayız. Biz evlatlarımızı katleden ve bu mücadeleler esnasında ölen terörist için de ağlamayız. Bunu böyle bilmeye de mecburuz. Kalkıp da birilerini memnun etmek için böyle ifadeler kullanamayız. Bırakın siyaseti siyasetçi yapsın. Herkes kendi görevini yapsın.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/o-emniyet-mudurune-cevap-verdi/486065/9/Siyaset#.UHQXDJg2b1s


Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,809 µs