En Sıcak Konular

MISIR, GAZZE SINIRINI KAPATMAYA BAŞLADI

25 Ocak 2008 07:59 tsi
MISIR, GAZZE SINIRINI KAPATMAYA BAŞLADI Mısır sınır muhafızlarının, Gazze Şeridi'yle sınırı kapatmak için harekete geçtiği bildirildi.

GAZZE - Mısır sınır muhafızlarının, Gazze Şeridi'yle sınırı kapatmak için harekete geçtiği bildirildi.
     Görgü tanıkları, muhafızların canlı kalkan oluşturduğunu ve polis kalkanlarını kullanarak Filistinlilerin Mısır'a geçmesini engellemeye başladığını belirtti.
     İsrail'in 17 Ocakta uygulamaya başladığı abluka yüzünden sıkıntı içindeki Filistinliler, militanların önceki gece sınırdaki duvarı yıkmasından sonra yaya olarak ya da araçlarla Mısır'a geçmeye başlamıştı.
     Mısırlılar, topraklarına geri dönecek Gazzelilerin Mısır'a geçişine izin veriyordu. 1,5 milyon kadar Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'den Mısır'a yüz binlerce Filistinli geçmişti.

KUDÜS'TE SALDIRI: 1 İSRAİLLİ İLE 2 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

KUDÜS - Kudüs'te, gece yarısına doğru meydana gelen ve Filistinlilerce düzenlendiği bildirilen iki ayrı saldırıda bir İsrailli ile saldırıyı düzenlediği belirtilen 2 Filistinli öldü, biri kadın 3 İsrailli de yaralandı.
     Kudüs'ün kuzeyindeki Arap mahallesi Şuhafat'ın giriş kısmında, biri kadın iki İsrailli, henüz kimliği bilinmeyen Filistinlilerce açılan ateşte ağır yaralandı. Yaralananlar, hemen Hadassah Ein Kerem hastanesine kaldırılırken, ağır yaralı erkeğin öldüğü bildirildi. İsrailli kadının durumunun da ciddi olduğu belirtildi.
     İki saldırgan, İsraillilerin üzerine ateş açtıktan sonra kaçtı. Polis, bölgeyi çember altına alarak, helikopterler desteğinde kaçanları aramaya başladı.
     Bu saldırı ile eş zamanlı olarak, Batı Şeria'da, Kudüs ile El Halil arasındaki Kfar Etzion Yahudi yerleşiminde, bir "Yeşiva"ya (dini öğretim okulu) giren iki Filistinlinin, 2 öğrenciyi bıçakla öldürüldükleri kaydedildi. Bıçakla yaralanan 3 öğrencinin ise durumlarının ciddi olmadığı bildirildi.
     El Fetih'in askeri kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı, saldırının sorumluluğunu üstlendi. Örgütten bir yetkili, gazetelere "Kara Eylül" eylemcilerinin saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.
     Yeşiva binasına giren saldırganların birinde silah, diğerinde bıçak bulunduğu belirtilirken, bazı öğrenciler ve bir yöneticinin, içeri dalan Filistinlilerle mücadele ettiği, bu sırada 2 öğrencinin bıçakla yaralandığı, okul yöneticisinin ise iki Filistinliyi vurarak öldürdüğü kaydedildi.



Bu haber 269 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,200 µs