En Sıcak Konular

SOSYAL MEDYA EZBER BOZDU

8 Ekim 2012 11:40 tsi
SOSYAL MEDYA EZBER BOZDU İnternette yeni bir çığır açan sosyal medya, hayatımıza gireli 10 yıl bile olmamasına rağmen sunduğu imkanlarla başta kamu hizmetleri olmak üzere birçok alanda ezberleri bozdu.

Sosyal medya, ezber bozdu

İnternette yeni bir çığır açan sosyal medya, hayatımıza gireli 10 yıl bile olmamasına rağmen sunduğu imkanlarla başta kamu hizmetleri olmak üzere birçok alanda ezberleri bozdu.

Kamu hizmetlerini vatandaşların ayağına getiren sosyal medya, anında tepkiyi eletebilme ile de yönetime katılımı artırıyor. Sosyal medyanın yaygınlaşması ile kamudaki 'bugün git, yarın gel' anlayışı ortadan kalkarken, daha önce günler süren geri dönüşler de daha hızlı yapabiliyor.
Uluslararası Yöneticiler Derneği (YÖNETDER)'nin düzenlediği seminerde sosyal medya mercek altına alındı. Seminerde www.digital-government.net editor ve kurucusu aynı zamanda Harvard Üniversitesi'nde kurulan ABD e-devlet merkezi eski araştırmacılarından Recep Erdem Erkul, 'Vatandaş Odaklı Yönetim ve Sosyal Medya' konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Sunumunda Türkiye'de sosyal medyanın kamu hizmetlerine etkileri üzerine araştırmalarını paylaşan Erkul, sosyal medyanın kamu hizmetlerinde önemli değişimlere yol açtığını bildirdi.

Türkiye'de internetin 1992 yılında kullanılmaya başladığını, 2000 yılından sonra da hızla yayıldığını hatırlatan Erkul, son yıllarda kullanılmaya başlanan e-devlet'in de devletin şeffaflaşması, devletin hızlı ve etkin bir şekilde işleyişinin sağlanması, her düzeyde vatandaşın yönetime katılımının sağlanması, kurumlar arası bilgi alışverişinin sağlanarak iş ve veri yinelemesinin önlenmesi, kamunun hizmet verdiği vatandaşların yaşamalarının kolaylaştırılması, karar vericilerin bilgiye dayalı karar verme süreçlerinin geliştirilmesi ve hızlandırılmasına yardımcı olduğuna dikkat çekti.

Günümüzde etkisi hızla artan sosyal medyanın kamu işlerinde e-katılımcılık başta olmak üzere birçok yeniliği beraberinde getirdiği aktaran Erkul, "Sosyal medya zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın paylaşımın, etkileşimin ve tartışmanın esas olduğu bir iletişim şekli. Bu araçlar düşünmeyi, bilgi paylaşımını, kamusal katılımı ve yeniliği cesaretlendirdi. Yeni kamu yönetimi anlayışında artık daha katılımcı, daha şeffaf, daha hesap verebilir, vatandaşı karar alma mekanizmalarına daha kolay ve hızlı çekebilen, insana değer veren etkin ve verimli bir yönetim mevcut." diye konuştu.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/sosyal-medya-ezber-bozdu-252036.htm


Bu haber 834 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,739 µs