En Sıcak Konular

''BİR KISIM MEDYA'' 28 ŞUBAT'A GÖNÜLLÜ DESTEK VERDİ

8 Ekim 2012 11:31 tsi
''BİR KISIM MEDYA'' 28 ŞUBAT'A GÖNÜLLÜ DESTEK VERDİ Tarihe post-modern darbe olarak geçen 28 Şubat sürecinde yaşananları değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, o dönemde bir kısım medyanın demokrasiye sahip çıkmadığını ve darbecilere gönüllü destek verdiğini söyledi.

Medya gönüllü destek verdi

Tarihe post-modern darbe olarak geçen 28 Şubat sürecinde yaşananları değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, o dönemde bir kısım medyanın demokrasiye sahip çıkmadığını ve darbecilere gönüllü destek verdiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ bir televizyon programında iç siyaset konularını değerlendirdi. Tansu Çiller ve medya patronlarının 28 Şubat sürecinde tanık olarak dinlenmesi konusunda değerlendirmesi sorulan Bozdağ 1960, 1980 askeri darbeleri; 12 Mart ve 28 Şubat muhtıraları ve kendileri döneminde 27 Nisan bildirisi olduğunu hatırlattı. Darbe ve muhtıraların amacına ulaştığını, son bildirinin ise netice alamadığını belirten Bozdağ, kendileri döneminde de bu konuda teşebbüsler olduğunu, iddialar ortaya atıldığını, iddianameler tanzim edildiğini ve bunların cezai müeyyidelere dönüştüğünü anlattı.

Anayasa ile ilgili köklü değişiklikler yapıldığını ve ilk kez darbeleri yapanlarla ilgili Meclis'te komisyon kurulduğunu söyleyen Bozdağ, ''Türkiye açısından büyük fotoğraf içinde tarihi bir dönüşümün somut göstergelerini oluşturuyor'' dedi.

28 Şubat süreciyle ilgili herkesin konuştuğunu ifade eden Bozdağ, şunları söyledi:

''O dönemi yaşamış birisi olarak bence, 28 Şubat'ın yapılmasıyla ilgili siyasilerin bir günahı yoktur. Siyasilere günah yüklemek isteyenler, darbecileri meşru göstermek isteyenlerdir. Esasında onlar bu işi bu kadar kötü yapmasalardı onlara gün doğmazdı. Onlar üzerine düşeni yapmadığı için, şöyle olduğu için, böyle olduğu için darbeciler gelip darbeyi yapmıştır. Yani siyasetçiler darbeyi meşru kılmıştır şeklinde bir yaklaşımı siyaset kurumu ve o dönemin aktörlerine yapılmış bir iftira olarak görüyorum.

Siyaset yapmayı, ülkeyi yönetenleri hizaya getirmeyi kendine vazife edinmiş bazı kişiler kendi görev alanlarının dışına çıkarak, birtakım şeyleri de çarpıtarak kendilerine bir meşruiyet zemini aramışlardır ama bu millet hiçbir zaman onlara o meşruiyet zeminini vermemiştir. Hiçbir darbe meşru değildir. Kendileri için uydurdukları meşruiyet zemininde de yok olup gitmişlerdir.''

O dönemde medyanın 28 Şubat sürecine karşı tavır koymadığını vurgulayan Bozdağ, ''Medya karşı durmuş olsaydı o zaman milli iradeden, seçilmiş iradeden yana tavır koyardı. Medyanın burada gönüllü bir desteği olduğunu görüyoruz'' diye konuştu.

28 Şubat sürecinde siyasetin istifa ederek seçim kararı alması halinde her şeyin başka olabileceğini dile getiren Bozdağ, demokrasiyi korumanın millet adına milletin temsilcilerinin öncelikli görevi olduğunu vurguladı.

Yeni anayasa çalışmaları
Anayasa çalışmalarını da değerlendiren Bozdağ, devletin değil milletin olan bir Anayasayı hayata geçirmek gerektiğini kaydetti. Uzlaşma Komisyonu'nun yeni anayasa için büyük bir fırsat olduğunu belirten Bozdağ, buradan bir karar çıkmadığı takdirde hangi partiyle anlaşılabilirse onunla yola devam etme amacında olduklarını dile getirdi.

''BDP ile anlaşacak mısınız'' sorusu üzerine Bozdağ, sayının yetmemesi nedeniyle BDP ile yola çıkmanın mümkün olmadığını ancak bu partinin gelmesi halinde itiraz etmeyeceklerini belirtti. Bozdağ, ''Anayasayı değiştirecek nitelikte bir çoğunlukla işbirliği yapacağız. Eğer bir çoğunlukla ittifak yapamazsak o zaman milletimizle ittifak yapacağız. Seçimde milletimize bu durumu arz edecek ve yetkiyi talep edeceğiz. Milletimiz de yetkiyi verirse yeni anayasayı hayata geçirmenin yollarını arayacağız'' dedi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/medya-gonullu-destek-verdi-252038.htm


Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,006 µs