En Sıcak Konular

SAADET PARTİSİ ''PEYGAMBERE SEVGİ TERÖRE LANET'' MİTİNGİ YAPTI

8 Ekim 2012 11:24 tsi
SAADET PARTİSİ ''PEYGAMBERE SEVGİ TERÖRE LANET'' MİTİNGİ YAPTI Saadet Partisi Kocaeli İl Teşkilatı tarafından dün düzenlenen "Peygambere Sevgi, Teröre Lanet" mitingi, onbinlerin katılımıyla büyük bir çoşkuyla gerçekleştirildi.

Peygambere Sevgi, Teröre Lanet mitingi muhteşem bir atmosferde gerçekleştirildi

Derdimiz Efendimiz s.a.v.

Saadet Partisi Kocaeli İl Teşkilatı tarafından dün düzenlenen "Peygambere Sevgi, Teröre Lanet" mitingi, onbinlerin katılımıyla büyük bir çoşkuyla gerçekleştirildi.

Sabahın ilk ışıklarından itibaren Gebze Cumhuriyet Meydanı'na akın etmeye başlayan Peygamber sevdalıları, mitingin başlama saatinden önce alanı doldurdu. Gebze tarihi günlerinden birini yaşarken, 7'den 70'e herkes Peygamber Efendimiz (s.a.v)'e olan bağlılığını bir kez daha tüm dünyaya haykırdı. Mitinge çevre illerden de çok sayıda vatandaş katıldı.
Onbinler tek yürek oldu
Mitingde, Peygamberimiz (s.a.v)'e hakaret içeren filme tepki gösterilirken, artan terör eylemleri de kınandı. Kocaeli ve ilçelerinden gelen çok sayıda vatandaşın yanı sıra İstanbul, Bursa, Sakarya, Düzce ve Bolu gibi çevre illerden de çok sayıda katılım oldu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği mitingde on binler tek yürek oldu: "Peygambere hakaret özgürlük sayılamaz" dedi. Cumhuriyet Meydanı, "Biz Türküz, biz Kürdüz, tek bir milletiz" sloganlarıyla inledi. Son aylarda artan terör olaylarına da lanet okundu.

'Allah'ın gazabı zalimlerin üzerine olacak'
Mitinge sık sık "Mücahid Erbakan", "Kahrolsun İsrail", "Allah'ın gazabı zalimlerin olacak", "Peygambere sadakat şerefimizdir", "Müslümanlar kardeştir, kardeş kalacak", "Hükümet uyuma! Resûlüne sahip çık", "Biz Türküz, biz Kürdüz biz tek milletiz" sloganları atılırken, hep bir ağızdan ilahiler söylendi. Mitinge eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener'de katıldı.

"Hükümet, AB'ye uyum sorunu mu yaşıyorsun!"
Onbinlerin akın ettiği mitingde vatandaşların taşıdığı pankartlar da dikkat çekti. Katılımcılar, "Ey Peygamberini savunamayan Hükümet yoksa AB'ye uyum sorunu mu yaşıyorsun", "Derdimizi Ahlak, Hukuk, Efendimiz" pankartları taşıdı. Alanda gündeme ilişkin çarpıcı pankartlar da vardı. 'Teröre lanet kardeşliğe evet' 'Savaş değil barış' gibi pankart taşıyan çok sayıda çocuk ve gencin de mitinge katıldığı gözlendi.

"Bu millet Peygambere hakaret edenleri unutmaz"
Miting programının açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Nurettin Çelik yaptı. Çelik "Peygamberimize yapılan sayısızlığı kınamak için gelen yürekler hoş geldiniz. PKK terör örgütünü telin etmek için bu meydanda toplanan canlar hoş geldiniz. Batıl ne hakaretler ederse etsin, bu milleti ne kadar uyuşturmaya çalışırsa çalışsın, İslam'a bin yıl hizmet eden millet bundan sonra da hizmet edecektir. İşte bunun için burada toplandık. Ey Batıl, Erbakan'ın askerleri burada hâlâ dim dik durmakta. Büyük bir gayretle milletimize gerçekleri anlatan Milli Görüşçüler oldukça, ettiğiniz hakaretlerde boğulacaksanız. Bu Milet, Çanakkale'de olduğu gibi sizi yedi kat yere gömer. Bu millet, efendisine, inançlarına hakaret edenleri asla af etmeyecektir. Bu milleti birbirine düşüremeyeceksiniz. Bu topraklarda Milli Görüşçüler var" şeklinde konuştu.

"Hakaret tüm Müslümanlara yapılmıştır"
Çelik'in ardından kürsüye gelen Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, da "Peygamberimize yapılan hakaret tüm Müslümanlara yapılmış hakarettir. Geçtiğimiz günlerde gösterime giren İslam'a ve Peygamberimize karşı hakaret içeren filme karşı tepkisiz kalmamız düşünülemez. Biz biliyoruz ki tüm dünyayı kana bulayan, ayrılık tohumu eken küresel emperyalistler ve onların taşeronlarıdır. Kainatın yaratılmasına vesile olan O kutlu insana sahip çıkmak bizim görevimizdir. Bunu gösteren bu Müslüman halktır. Evet, aynı zamanda 30 yıldan beri etnik ayrımcılık ve terör belasıyla karşı karşıyayız. Bunu da kınamak bizim görevimiz. Bunun için burada toplanıyoruz."dedi.

Peygamberimizi çok seviyoruz
Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın, da "Peygamberimize olan sevgimizin bir ispatı olarak geldik. Bu meydan şunu haykırıyor; Peygamberin olduğu yerde onur, şefkat, rahmet, izzet vardır. Onun olmadığı her mekan terördür, zulümdür. İşte bunun için, Peygamber efendimize sevgimizi ortaya koymak için geldik. Onlar acizdir, zavallıdır. Onalar O'nun gül kokusunu hissetmiyorlar. Onu okumamış, onu yaşamamışlar. Bu insanlardan başka bir şey beklemek zaten mümkün değil. Ama biz onlara üzülüyoruz. Kainatın efendisini tanımamak ateş olmak için yeterlidir." ifadelerini kullandı.

Peygambere düşman olanlar soytarıdır
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz de "O güzelliğe o nura düşman olan mesnetsiz, cibiliyetsiz, soytarıdır. Peygambere, 1,5 milyar insanı tahkir edip inancına hakaret etmek fikir özgürlüğü sayılmaz. Peygamberimiz puta tapanların putuna küfretmeye bile karşı çıkmıştır. Kimsenin inancına kimse sövemez. 1,5 milyar insana sen saygısızlık edemezsin. Fikir özgürlüğü kapsamında Müslümanlara karşı çıkanlar, fikir özgürlüğü kapsamında Müslümanları hapse mahkum edenler değil mi? Mesele fikir özgürlüğü değildir. Peygamberimiz, getirdiği Kur'an'la kendi çağına değil, kıyamete kadar meydan okumuş. Onun getirdiği bu yüce kitabın bir tek satırının benzerini dahi getiremezler." değerlendirmesinde bulundu

Saadet'ten başka tepki gösteren yok
Eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener de "Müslüman'ın duyarlılığını göstermesi gereken olaylar vardır. Müslüman, inançlarına sahip olandır, İnançlarına saldırıldığında tepkisini ortaya koyandır. Maalesef İslam dünyasında Müslümanları rencide, perişan eden, duyarlılıklarına ve inançlarına hakaretler yapılırken Türkiye'de gür bir ses duymak mümkün görünmemektedir. Zaman zaman Saadet Partisi tarafından düzenlenen mitingler haricinde bu tepki mitinglerini meydanlarda göremez olduk. NATO, Libya'yı aylarca bombaladı. 60 bin Müslüman katledildi. 100 bin Müslüman yaralandı. Buna karşılık Türkiye'de buna 'dur' diyen güçlü bir sivil toplum hareketi olmamıştır. Ses yok. Irak'ta 2 milyon Müslüman katledildi. Filistin'de katlediliyor ve Peygamberimize hakaret içeren film dünyanın dört bir tarafına yayılıyor. Bu olaylar karşısında bile Türkiye'nin hiçbir yerinde tepki sesi yükselmemiştir. Bu sessizlik niçindir? Müslümanlara yapılan bu hakaret karşısında Türkiye'de sivil toplumun harekete geçmemesini Başbakan şöyle ifade ediyor: 'Biz 10 senedir Türkiye'nin gazını alıyoruz.' Peygamber sevgisiyle bu meydanda bir arada olmak, her şeyden daha değerli ve önemlidir." ifadelerini kullandı.

Haçlı Birliğinden mi İslam Birliğinden mi yanasınız
"Habibim biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik" ayeti kerimesiyle konuşmasına başlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, "Türkiye bir yol ayrımındadır, kara verme durumundadır. Hz. Adem'den bu yana yollar hep ikiye ayrılmıştır. Soru şu, hanım kardeşlerim, genç kardeşlerim partiniz ne olursa olsun sizler haçlı mı yoksa İslam birliğinden mi yanasınız? Bütün tartışmaların özeti bu sorudadır. Aziz kardeşlerim Hâk ile batıl gayet net olarak ortaya koyulmuştur. Birileri, Hâk yolcularını birbirinden ayırmak için çeşitli maskelerle ortaya çıkıyorlar. Kainatın efendisine hakaretler karşısında 'biz milletin gazını aldık' diyebiliyorlar. Bu yüzden millet tepkisiz diyor. Ama üzülerek itiraf ediyorum ki binlerce defa yazık ki doğru söylüyor. Siz değerli kardeşlerime sorsam kitabınıza göre en büyük günah nedir? Zinayı serbest bırakan kim? Yenmesi haram olan ne? Domuz eti. Peki bunu kasaplık et statüsüne koyan kim? Kur'an'da 'Faiz alıp veren Allah ve Resulü'ne karşı harp ilan etmiş olur' buyuruyor. Peki 'faiz bir dünya gerçeğidir, olmazsa olmaz' diyen kim? Peki onlara oy veren kim? Sayın Başbakan gaz alıyoruz derken doğru söylemiş değil mi? Değerli kardeşlerim, biz böyle değildik. Abdülhamit Han döneminde de bu tür girişimler Avrupa'da, ABD'de olmuş. Ama padişahın notasıyla geri çekilmiştir. Ölçülerimiz bellidir. Zina yasak, faiz yasak ama uygulamada serbest. Faiz dünya gerçeği değil, küresel emperyalizmin gerçeğidir. Ayşeler, Fatmalar, Ahmetler siz mi değiştiniz, kitabınız mı değişti? AKP ile aranızda ne fark var diyorlar. Biz şunu ifade ediyoruz. Siz Haçlı mı yoksa İslam birliğinden mi yanasınız? Cevap bu. İslam birliğini savunan tek bir parti var. O da Saadet Partisi'dir."şeklinde konuştu. Miting Saadet Partisi GİK Üyesi Dr. Abdullah Sevim'in duasıyla son buldu.

İşte o tepkilerden bazıları
On binlerin Peygamberimize hakarete karşı tepki gösterdiği ve ülkedeki artan terör olaylarının bir an önce bitmesini isteyen on binlerce kişiden birkaçı, o tepkilerini şöyle dile getirdi.

Ahmet Çiçek: Peygambere olan sevgimiz, ona olan aşkımızla buradayız. Bizim inancımıza, peygamberimize hakaret edelere tepki koymak için buradayım.

Arif Çiçek: Ben Kore gazisiyim. Bizim peygamberimize hakarete tepkiliyim. Bizim en hassas değerlerimizden biridir Peygamberimiz.

Ertuğrul Gemiksiz: Peygamberimize hakaret edenlere karşı durmak için buradayım. İnsanlar birbirlerinin inançlarına saygı duymalı.

Hülya Günay: Peygamberimize yapılan haksızlığa karşı sesimizi duyurmak için buradayız.

Menderes Kaffar: Peygamberimize olan sevgimden dolayı buraya geldim. Ayrıca terör de bitsin istiyorum.

M. Emin Kartal: Resulü Ekrem (S.A.V)'in biz yaşarken ne ırzına, ne namusuna, ne ümmetine laf getirilemeyeceğini ve daha ölmediğimizi göstermek için buradayız.

Nesibe Kıdıl: Türkiye'deki şehit olaylarına dur demek ve Peygamberimize hakareti kınamak için buradayım.

Çok sayıda STK destek verdi
Cumhuriyet Meydanı, "Biz Türküz, biz Kürdüz, tek bir milletiz" sloganlarıyla inledi. Son aylarda artan terör olaylarına lanet okundu. Öte yandan mitinge Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Saadet Partisi Genel Başkan yardımcılarından; Birol Aydın, Hasan Bitmez, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Saadet Partisi GİK Üyesi Ekrem Şama, GİK üyesi Mehmet Bozgeyik, Dursun Ali Düzenli Eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın, Saadet Partisi İstanbul Genlik Kolları Başkanı İsmail Acar, Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Bilal Ay, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Milli Gazete İmtiyaz Sahibi ve Genel Müdürü Ömer Yüksel Özek, TV5 Genel Koordinatörü Mustafa Geçer, Gebze Şehit Aileler ve Gaziler Derneği Başkanı Önder Kılınçarslan ile birlikte Saadet Partisi Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Mermer, Saadet Partisi Van İl Başkan Yardımcısı Sadi Kürümoğlu, Saadet Partisi Ardahan İl Sorumlusu Maarif Balıkçı, Saadet Partisi Iğdır İl Sorumlusu Yusuf Uzgur, Muğla sorumlusu Adem Akbulut, Giresun sorumlusu Davut Tepeyurt ve Kars sorumlusu Ali Rıza Boz, katılan isimlerden bazılarıydı. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu da mitinge destek verdi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE  http://www.milligazete.com.tr/haber/derdimiz-efendimiz-sav-252042.htm


Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,924 µs