En Sıcak Konular

BAHÇELİ GAZETECİLERE GÜNDEMİ YORUMLADI

8 Ekim 2012 09:15 tsi
BAHÇELİ GAZETECİLERE GÜNDEMİ YORUMLADI MHP Lideri Devlet Bahçeli’den, seçilme yaşının 18’e indirilmesini öneren Başbakan Erdoğan’a esprili sözlerle eleştiri geldi.

'Yabancı ülke ifadesine takılmayın'

Bahçeli gazetecinin sorularını yanıtladı

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den, seçilme yaşının 18'e indirilmesini öneren Başbakan Erdoğan'a esprili sözlerle eleştiri geldi. Bahçeli, Cumartesi günü gerçekleştirdiği Samsun'daki temaslarının ardından, beraberindeki bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. MHP liderinin sözleri şöyle: 

66 AY UYGUNDUR! (Başbakan Erdoğan'ın, seçilme yaşının 18'e düşürülmesi yönündeki sözleri): 66 ay uygundur diye düşünüyorum. "Mademki ilkokula çocukları gönderiyorsun, Meclis'e de gönder" demektir o zaman. Meclis'i çocuk kabul etmek demektir. Bunlar gelişigüzel ortaya konacak değerlendirmeler değildir. Seçme yaşının 18 olması, toplumca benimsenmiştir. Ancak seçilme yaşının 18 olmasıÖ Sayın Başbakan'ın, gündem değişikliği ve tezkerenin yoğun tartışmalarını biraz hafifletmek için gündeme taşıdığı bir kavramdır. Türkiye'de oy verme yaşı 18 olarak makuldür, fakat seçilme için 18 yaş ne kadar doğrudur, tartışmak lazım. 18 yaşında, daha üniversiteye yeni giriyorlar. Bunun bir de askerlik süreci var.

ASKERİN OY KULLANMASI: (Askerlik görevini yapanların oy kullanmasına ilişkin tartışma) Askerde olanların oy kullanması, o doğrudur. Askerde bulunan bir kişi, zaten 18 yaşını aştığı için askere gidiyor, orada oy kullanabilir. "Bu, askerde erin siyasallaşma sürecini başlatır mı" o ayrı bir konu. Askerde bulunan bir kişinin kalkıp oy vermesini açıkça ifade edecek şekilde davranması kışlada nasıl karşılanır onu bilemiyorum. Madem "18 yaşında oy kullansın" deniliyor, kışlada bu hakkını kullansın.

KUZEY IRAK TEZKERESİ: Kuzey Irakla ilgili Başbakanlık tezkeresinin en geç 17 Ekim'de uygulamaya konacak şekilde gelmesi gerekiyor. Bu hafta içinde gelir.

SURİYE TEZKERESİ: (Tezkeredeki "yabancı ülkeler" tanımı) Kurşun adres tanımaz. Neresi ise oraya gider. Oraya takılmamak lazım.

DOKUNULMAZLIK: Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin MHP anayasal değişiklikteki düşüncesini metin halinde CHP ve AKP gruplarına gönderdi. Onun da sebebi, MHP'nin Meclis'te temsil edilen vekil sayısı anayasa teklifi vermeye yeterli gözükmüyor. Eğer onlar bunu inceler, benimserlerse, o zaman anayasa değişikliği için öneriyi vermeye uygun bir rakama imzaya, ulaşılması gerekiyor. Benimserlerse, birlikte hareket edilebilir. İsterlerse CHP ve AKP uzlaşabilir. Hangi metinde uzlaşırlarsa. Onun için biz önerilerimizi verdik. "Süreç yavaş işliyor" nitelemesi doğru olmaz. Bu hafta açıldı Meclis, tezkere süreci başladı. Önümüzdeki günlerde seçimlere ilişkin Anayasa değişikliğinin gelmesi gerekiyor. Bu da komisyondan geçti, Genel Kurula inecek, demek anlamına geliyor.

"ADAYLARI MİSAFİR EDİN" DİYORUZ: (MHP kurultayı) Aday arkadaşlarımız kendilerini tanıtmaya yönelik faaliyetlerini sürdürüyorlar. Biz de teşkilatlarımıza verdiğimiz talimatla, 4 Kasım Pazar günü yapılacak olan kurultayda genel başkanlığa aday olmaya düşünen arkadaşlarımız illerine gittiği zaman kendileriyle ilgilenmelerini, misafir etmelerini, delegelerle bir araya gelmek isterlerse veya konuşma yapmak isterlerse yardımcı olmalarını tavsiye ediyoruz. Geçmişte de bu böyleydi. 

KİTAP YAZAR: (Darbe ve muhtıraları araştırma komisyonunun çalışmaları) Gelecekte konular üzerinde kitap yazmak isteyenlere referans teşkil eden çalışmalar bunlar. Komisyon üyelerinin her biri bir kitap üretir gibi geliyor. Bir şey çıkmaz ondan.

YENİ ANAYASA : (Yeni Anayasa çalışmaları) Çıkmayacağını düşünmemek gerek. Süre verip çıkmadığı için anayasa değişikliğinden vazgeçmek doğru olmaz. Toplum böyle bir değişikliği arzuluyor. Meclis'teki komisyon partiler olarak hazırlıklarını yapıp görüşünü oraya veriyor. Bazıları kabul ediliyor bazıları öteleniyor. Bu çalışmayı bir süre belirleyerek belli bir zorlamayla yönlendirmek doğru değil. O süreden sonra vazgeçmek de doğru değil. Bu aceleye getirilmemeli ama anayasa değişikliği sürecinin tamamlanmasında yarar var. Artık ülkede Anayasanın değişmesi tartışması son verilmeli. Toplumsal dinamikleri harekete geçirecek bir anayasanın ele alınmasında fayda var.

ÖZAL'IN MEZARININ AÇILMASI: Bu konuyla ilgili çok yorum yapmak istemiyorum ama rahmetlinin ruhunu incittiler gibi geliyor bana.(Deniz GÜÇER / VATAN)


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/yabanci-ulke-ifadesine-takilmayin/485726/9/Siyaset#.UHJvN5g2b1s


Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,019 µs