En Sıcak Konular

İNTERNETTEN SATILAN İLAÇLARIN YARISI SAHTE

6 Ekim 2012 21:51 tsi
İNTERNETTEN SATILAN İLAÇLARIN YARISI SAHTE Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, internetten satılan ve ölüm saçan bitkisel ilaçlar konusunda vatandaşları uyardı.

İnternetten satılan ilaçların yarısı sahte

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, internetten satılan ve ölüm saçan bitkisel ilaçlar konusunda vatandaşları uyardı.
 
"İNTERNETTEN satın alarak bilinçsiz ilaç kullanmayın" çağrısında bulunan Saydan, Dünya Sağlık Örgütünün verilerinde "internetten satılan ilaçların yüzde 50'sinin sahte olduğunun ve bu yüzden de her yıl 1 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiğinin" görüldüğünü söyledi.
 
Bu uyarıya dikkat. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, internetten satılan ve ölüm saçan bitkisel ilaçlar konusunda vatandaşları uyardı. Saydan, son dönemlerde internetten alınan ilaçlardan dolayı ölüm olaylarının artması üzerine, "İnternetten satın alarak bilinçsiz ilaç kullanmayın" çağrısında bulundu.
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Saydan, yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütünün verilerinde "internetten satılan ilaçların yüzde 50'sinin sahte olduğunun ve bu yüzden de her yıl 1 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiğinin" görüldüğünü söyledi. Saydan, şunları söyledi:
"Birçok ürüne bitkisel kökenli olması gerekçesinin arkasına sığınılarak Tarım Bakanlığı'ndan onay alınmakta ve bunlar her yerde kontrolsüz, denetimsiz, eczacısız olarak vatandaşa satılmaktadır. İlaçların hepsi, bitkisel olanlar dahil kimyasal maddelerdir. İlaç dozunda ve yerinde kullanılmazsa zehir etkisi gösterebilir.
 
CİDDİ TEHDİT
İlaçlar, 5 yıl bunun eğitimini alan eczacıların uzmanlık alanıdır, yani ilaçları en iyi eczacılar bilirler. İster bitkisel yoldan elde edilmiş olsun, isterse kimyasal yoldan elde edilmiş olsun bütün ilaçların eğitimini alan tek meslek eczacılık mesleğidir. TEİS olarak, bitkisel veya kimyasal her türlü ilacın sadece eczane ortamında, eczacıların gözetiminde ve danışmanlığında alınıp kullanılmasının önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz."
Saydan, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun internetten satış yapan güvenli olmayan sitelerle ilgili duyurusunu önemsediklerini belirtti ve "Kurumun toplum sağlığına karşı ciddi tehdit oluşturan bu sorunu kökten çözmek üzere gereken girişimleri etkin bir şekilde yapmasını istiyoruz" dedi. 


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=internetten-satilan-ilaclarin-yarisi-sahte&id=25649


Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,540 µs