En Sıcak Konular

MHP TEZKEREYE NEDEN ''EVET'' DEDİ?

6 Ekim 2012 21:42 tsi
MHP TEZKEREYE NEDEN ''EVET'' DEDİ? MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal parlamentoda düzenledikleri basın toplantısında ekonomideki gelişmeler ve tezkereye ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

Suriye'nin kuzeyine PKK'nın yerleşmemesi için tezkereye evet oyu verdik
 
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal , Suriye'nin kuzeyinde bir yönetim boşluğu oluştuğunu belirterek, bu boşluğu PKK'nın doldurmaması için tezkereye evet oyu verdiklerini söylediler.
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal parlamentoda düzenledikleri basın toplantısında ekonomideki gelişmeler ve tezkereye ilişkin değerlendirmelerde bulundular.
 
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "uzun zamandır AKP hükümetinin belirlediği bir strateji ile milletin gündeminin göz ardı edildiğini" belirterek kış başlamadan önce büyük sıkıntılar içinde kıvranan halkımızın her kesiminin çok yoğun olarak yaşadığı bu zam zulmünü telin ediyoruz. AKP hükümeti fakir vatandaşlarımıza, dar gelirli vatandaşlarımıza zulmetmektedir. Bunu MHP Grubu olarak milletimiz adına şiddetle kınıyoruz " şeklinde konuştu.
 
'DURMAK YOK ZAMMA DEVAM'
MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, " sanal gündemlerle, balyoz tartışmaları ve sınır ötesi tartışmaları ile zamların üstünün kapatıldığını ancak vatandaşın gerçek gündeminin henüz tamamlanmamış olan zam furyası olduğunu " ifade ederek " AKP hükümetinin kendi sloganına benzeterek söylersek, 'durmak yok zamma devam'diyorlar " şeklinde konuştu. 
 
" BU TEZKERE BİR KARARLILIK İFADESİDİR
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Suriye tezkeresi ve MHP'nin evet oyu ile ilgili sorulan bir soruya şu şekilde cevap verdi: "MHP Türk milliyetçisi ideolojisinin siyasetini yapan bir siyasi partidir. Biz Türk milletinin onurunun, can güvenliğinin, kimliğinin, birliğinin, hukukunun siyasetini yapıyoruz. Bu ülkeye, Türkiye'ye ve Türk milletine yapılacak her saldırıya karşı MHP olarak devletimizin tüm gücüyle karşı konulmasına destek veririz. Bu ülkeye kimse saldırmaya cesaret edememeli. Buna karşı Türkiye bütün gücüyle karşı çıkmalıdır.
Tezkere bunun için çıkartılmıştır. Türkiye'de hiç kimse hiçbir kurum, hiçbir siyasi parti savaş istememektedir. Bu tezkere bir savaş tezkeresi değildir. Türkiye'ye saldırıldığı takdirde buna karşılık vermek için TSK'nın sınır ötesi operasyon yapmasına bir anayasal mecburiyet vardır, bu yerine getirilmiştir. Türkiye'nin caydırıcı gücü, Türkiye'nin önleyici gücü ortaya konmuştur, buna ihtiyaç vardır. Bu asla bir saldırganlık ifade etmez. Türkiye'nin kendisine vaki saldırılara cevap vermek hakkı vardır ve Türkiye bir hakkını yerine getirmektedir.
Akçakale ilçemize yapılan saldırılara üç gün sabredilmiştir. Ama ondan sonra bu saldırıların geldiği noktalara, hedeflere gereken cevap verilmiştir. Bundan sonra da bu tür saldırılar olursa verileceğini bütün dünya bu tezkere ile kararlılığımızı görmüştür. Bu tezkere bir irade beyanıdır. Bu tezkere bir kararlılık ifadesidir. Bu tezkere Türk milletinin bu türlü saldırılara karşı bedeli ne olursa olsun sonuna kadar korunacağının ifadesidir. MHP olarak biz bir ayrı hassasiyetimiz daha bulunmaktadır."
Tezkereye evet oyu verilmesinin gerekçesinin AKP'den farklı olduğunu sözlerine ekleyen Şandır, "Suriye'de yaşanan olaylardan sonra Suriye'nin kuzeyinde bir yönetim boşluğu oluşmuştur. Bu yönetim boşluğu PKK tarafından Barzani desteğinde Suriye yönetiminin desteğinde PKK tarafından doldurulmaktadır. Burada Irak'ın kuzeyine benzer bir siyasi yapılanmanın zemini hazırlanmaktadır. Bu Türkiye'nin milli güvenliğine karşı açık bir saldırıdır. Bunun önlenmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sınır ötesi operasyon yetkisi verilmesi gerekmektedir. MHP de tezkereden bunu anlamıştır ve bunun için evet oyu vermiştir" dedi. 


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=25652


Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,541 µs