En Sıcak Konular

SURİYE TOP ATIŞLARINI SERİYE BAĞLADI

6 Ekim 2012 18:04 tsi
SURİYE TOP ATIŞLARINI SERİYE BAĞLADI Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine düşen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından Türkiye-Suriye sınırına havan topu mermisi gelmeye başladı

Suriye durmuyor!

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine düşen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından Türkiye-Suriye sınırına havan topu mermisi gelmeye başladı

Suriye'den yapılan top atışları, sınırımıza düşüyor. Dün 20.30'da önce Hatay'ın Yayladağ ilçesine top mermisi isabet etti. Bunun üzerine 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na ait birlikler karşı top ateşi yaptı. Sabah 07.00'de ise bir top mermisi Güveççi Köyü kırsalını vurdu. Birliklerimiz hemen karşılık verdi. Bölgede yaşayan halkta tedirginlik arttı. Bunun üzerine yetkililerde iki ilginç önlem geldi. Kızılay top atışa karşılık psikolojik destek verileceğini açıkladı. Valilik ise sokağa ve balkona çıkmayın uyarısı yaptı. Bu önlemler tartışılırken saat 11.00'i gösterdiğinde başka bir top mermisi yine Güveççi Köyü yakınlarına isabet etti. Muhaliflere yönelik olduğu tahmin edilen olaya karşılık verildi. Ve saat 15.00 sıralarında bu kez Aşağıpullayazı Köyü top mermisi ile sarsıldı.

Özgür Suriye Ordusu ile yaşanan çatışmalar sırasında, Suriye Ordusu'nun Lazkiye kenti sınırından attığı top mermisi, dün akşam saatlerinde Hatay'ın Yayladağı ilçesi Aşağı Pullu Yazı Köyü kırsalına düştü. Top mermisinin Türkiye topraklarına düşmesi üzerine, ilçedeki 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na ait obüsler, Suriye topraklarına top atışı yaptı.

"SİLAH SESLERİYLE UYANDILAR"

Yayladağı İlçesi'ne bağlı sınırın sıfır noktasında bulunan Güveççi Köyü sakinleri güne silah sesleriyle uyandı. Saat 06.00 sıralarında Harabjoz Köyü'nde Özgür Suriye Ordusu ile Esad'a bağlı Suriye Ordusu arasında yoğun bir çatışma başladı. Silah ve patlama seslerinin duyulduğu Güveççi Köyü sakinleri sınır bölgesinden iç bölgelere doğru uzaklaşırken Suriye'den atılan bir top mermisi Güveççi Köyü kırsalına düştü. Top mermisinin kırsala düşmesi can ve mal kaybını önledi. Top mermisinin Türkiye topraklarına düşmesi üzerine ilçedeki 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'nın karşılık verdiği bildirildi.

BALKONA ÇIKMAYIN ÖNLEMİ

Güveççi köyü sakinlerinin büyük tedirginlik yaşadığı, evlerinin dışına çıkmaya korktuğu gözlendi. Bunun üzerine önlem olarak Güveççi Köyü'nde vatandaşlar, camiden yapılan anonslarla evlerinin balkonlarına çıkmamaları ve açık alanlarda durmamaları konusunda uyarıldı.

PSİKOLOJİK DESTEK VERİLECEK

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Akçakale'ye top mermisinin düşmesinin ardından hakim olan korkuyu yenmek için bölgeye psikososyal destek için personel göndereceklerini söyledi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Hatay Valiliği'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, bugün saat 07.00 sıralarında, Yayladağı 3. Hudut Tabur Komutanlığı, 7. Hudut Bölük Komutanlığı, Güveççi Hudut Karakolu sorumluluk sahasında bulunan 358 No'lu Hudut Taşı mevkisindeki boş araziye, Suriye Arap Cumhuriyeti topraklarından atılan 1 top mermisinin Türkiye tarafına sınırı 50 metre geçerek düştüğü bildirildi.

"4 ATIMLA MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ"

Açıklamada, "Top mermisinin Suriye Arap Cumhuriyeti güvenlik güçlerince sınır hattının Suriye Arap Cumhuriyeti tarafındaki Suriyeli muhalif gruplara atıldığı değerlendirilmektedir. Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Güveççi Hudut Karakolu'nda bulunan 81 mm'lik havan ile 4 atım yapılarak misliyle karşılık verilmiştir. Hudut birliklerimiz tarafından emniyet tedbirleri artırılarak, gözetleme faaliyetlerine devam edilmektedir" denildi.

ÖĞLEN SAATLERİNDE BİR TOP DAHA DÜŞTÜ

Psikolojik destek ve balkonlara çıkmayın önlemlerinin tartışılırken saat 11.00 sıralarında Güveççi Köyü yakınlarında bulunan gözetleme kulesinin yakınlarına bir top mermisi düştü. Gözetleme kulesinin yaklaşık 50 metre uzağına düşen top mermisinin ardından dumanlar yükseldi.

Top mermisinin düştüğü bölgenin yerleşim alanı olmaması nedeniyle can ve mal kaybı meydana gelmedi.

Top mermisinin Suriye ordusunun sınırındaki muhaliflere yönelik atışı olarak değerlendirilirken Türkiye'nin anında buna karşılık verdiği öğrenildi.

AŞAĞIPULLAYAZI KÖYÜ SARSILDI

Yayladağı İlçesi'ne bağlı Aşağıpullayazı Köyü'nün yerleşim alanına 800 metre uzaklıktaki kırsal alana saat 15.00 sıralarında Suriye ordusunun muhaliflere attığı bir top mermisi düştü. Merminin düştüğü alanda yerleşim merkezi olmaması nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadı.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/suriye-durmuyor/485545/1/G%C3%BCndem#.UHBGf5g2b1s


Bu haber 1,005 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,271 µs