En Sıcak Konular

HAYIRDIR EFENDİLER NEYİN PEŞİNDESİNİZ?

6 Ekim 2012 13:26 tsi
HAYIRDIR EFENDİLER NEYİN PEŞİNDESİNİZ? Özellikle ABD ve İsrail'in Ortadoğu'da Müslümanlara yaptığı zulümlere hiçbir ses çıkarmayan Batı, Suriye meselesinde Türkiye'ye 'tam destek' veriyor!

Sonunda kardeşi kardeşe vurdurdular. Türkiye ile Suriye savaşın eşiğine geldi.

Avrupa bizi ne de çok seviyormuş!

Özellikle ABD ve İsrail'in Ortadoğu'da Müslümanlara yaptığı zulümlere hiçbir ses çıkarmayan Batı, Suriye meselesinde Türkiye'ye 'tam destek' veriyor! Hayırdır efendiler, neyin peşindesiniz?

Suriye'yi karıştıran ve bu süreçte Ankara ile Şam'ın arasını açmak için elinden geleni ardına koymayan Avrupa ve ABD, önce düşürülen Türk uçakları olayıyla iki ülke arasındaki gerilimi yükseltti; Suriye'nin Akçakale'yi bombalaması ve Türkiye'nin anında karşılık vermesiyle Haçlı zihniyetinin gizli emelleri gerçekleşmeye başladı. Biz anlattık, uyardık, ama dinleyen olmadı! Ve sonunda dün resmen kardeş kardeşi vurdu.

NATO, Türkiye'nin yanındaymış!
Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşmesinin ardından Türkiye'nin çağrısı üzerine olağanüstü toplanan NATO Konseyi, saldırıyı kınadı. Türkiye'nin 'yanında yer alacağını' belirten NATO, Suriye rejimini uluslararası hukuku bir kez daha ihlal etmemesi için uyardı.  NATO Konseyi Büyükelçiler toplantısının ardından yapılan açıklamada, Suriye'den atılan bir top mermisinin Akçakale'ye düşmesi ve üçü çocuk 5 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından iki ülke arasında tırmanan gerilimi tartışmak üzere büyükelçiler düzeyinde olağanüstü toplanıldığı hatırlatıldı. Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından saldırının şiddetle kınandığı belirtildi.

26 Haziran 2012'de de açıkladığı üzere Suriye'deki gelişmeleri yakından takip ettiğini tekrarlayan NATO açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:    "3 Ekim 2012'de düzenlenen ve 5 Türk vatandaşının ölümüne, 9'unun da yaralanmasına neden olan topçu ateşi, müttefikler için büyük bir endişe kaynağı olmuş ve şiddetle kınanmıştır.  Washington Anlaşması'ndan kaynaklanan güvenlik ve dayanışmanın bölünmezliği çerçevesinde Türkiye'nin yanında yer alan İttifak, müttefikine karşı bu tür saldırgan eylemlerin derhal sona erdirilmesini talep etmekte ve Suriye rejimini uluslararası hukuku bir kez daha ihlal etmemesi konusunda uyarmaktadır.'' AKPM Başkanı Jean-Claude Mignon ile Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland de bugün Strasbourg'da ayrı ayrı yayımladıkları yazılı bildirilerle Türkiye topraklarına top mermisi atılmasını kınadı. Mignon, Türk topraklarına top mermisi atılmasını "Türkiye'nin egemenliğine yönelik kabul edilemez bir ihlal" olarak tanımladı.

ABD 'müttefiki Türkiye'nin arkasında
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Tommy Vietor, Suriye rejiminin Türkiye-Suriye sınırı ötesinden ateş açmasını ''kuvvetle kınadıklarını'' belirterek, ''Masum Türk vatandaşlarının can kayıplarından derin üzüntü duyuyoruz. Türkiye ABD'nin yakın dostu ve müttefiki. Düşünce ve dualarımız sevdiklerini kaybedenlerle birlikte'' dedi. ABD'nin 'müttefiki Türkiye'nin yanında olduğunu belirten Vietor, ''ileriye dönük yapılabileceklere dair Türkiye ile yakın istişarelerini sürdürdüklerini'' kaydetti.

Clınton kayıplar için 'üzgün', Suriye'ye öfkeli!
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşmesiyle ilgili olarak, ''Suriyelilerin sınır ötesinden ateş açmalarından ABD olarak öfke duyduklarını ve sınırın Türk tarafında meydana gelen can kayıplarından çok üzüntülü olduklarını'' belirtti.

Clinton, ''Suriyelilerin sınırın ötesinden ateş açmalarından öfke duyuyoruz. Sınırın Türk tarafında meydana gelen can kayıplarından çok üzüntülüyüz. Türk dostlarımızla birlikte çalışıyoruz'' diyen Clinton, Suriye rejiminin, iktidarda kalabilme hırsıyla, kendi halkına kelimelerle anlatılamaz acılar çektirdiğini söyledi.

"Türkiye'nin askeri harekâtını destekliyoruz"
Ankara ile Şam arasındaki krizle ilgili bir açıklama da, İngiltere Başbakan yardımcısı Nick Clegg'den geldi. Clegg, "Suriye rejiminin askeri güçlerinin yaptıklarının sonuçları ortadır. Biz Türkiye'nin dün geceki askeri harekâtını destekliyoruz" dedi.

Almanya ve Kanada'dan da destek!
Alman Hükümeti, Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşerek 5 kişinin ölümüne neden olması nedeniyle Suriye'yi kınadı.  Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'nin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile telefon görüşmesi yaptığı belirtildi. Telefon görüşmesinde büyük endişe içinde olduklarını vurgulayan Westerwelle, Türkiye'nin toprak bütünlüğünün yeniden ihlal edilmesini, ''ağır bir olay'' olarak değerlendirdi.

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşerek 5 vatandaşın ölümüne neden olması üzerine bir açıklama yaptı. Bakan Baird, "Türkiye'nin yanındayız" dedi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/avrupa-bizi-ne-de-cok-seviyormus-251756.htm


Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,994 µs