En Sıcak Konular

HZ. İSA'YA BÜYÜK EDEPSİZLİK

5 Ekim 2012 21:21 tsi
HZ. İSA'YA BÜYÜK EDEPSİZLİK Sırbistan'da İslâm peygamberlerinden Hz. İsa (a.s.)'ya akıl almaz bir yakıştırmayla hakaret eden ve Müslümanların büyük tepkisine yol açan tartışılmalı eşcinsel sergisi açıldı.

İsa a.s.'ya dil uzatamazsınız!

Sırbistan'da İslâm peygamberlerinden Hz. İsa (a.s.)'ya akıl almaz bir yakıştırmayla hakaret eden ve Müslümanların büyük tepkisine yol açan tartışılmalı eşcinsel sergisi açıldı.

Âlemlerin Efendisi Peygamberimiz (s.a.v)'e olduğu gibi onun müjdecilerinden olan Hz. İsa (a.s)'ya da dil uzatanlar, hiçbir kutsalları olmadığını kanıtlıyor.
Hem insani, hem de dini açıdan tam bir sapıklık olan eşcinselliği savunmak ve kutlamak için gerçekleştirilen 'eşcinsellik' haftası dolayısıyla düzenlenen ve Hazreti İsa (a.s.)'nın uygunsuz şekilde tasvir edildiği resimlerin de yer aldığı sergi, başkent Belgrad'da gerginliği artırdı. Sırbistan'da eşcinseller haftası dolayısıyla düzenlenen İsveçli ahlâksız 'sanatçı' Elizabeth Olson Valin'e ait "Ecce Homo" (İşte İnsan) isimli resim sergisi, başkent Belgrad'da tansiyonu yükseltti. Başkent Belgrad'ta geniş güvenlik önlemleri altında açılan sergide, Hazreti İsa'nın uygunsuz şekilde tasvir edildiği resimlerin de yer alması tepkilere neden oldu. Yaklaşık 2 bin polis, açılış sırasında sergiye tepki gösteren grupların saldırı ihtimaline karşı önlem aldı. Serginin açıldığı kültür merkezi civarındaki birçok sokak ve cadde de güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı.

Bütün Peygamberler İslâm peygamberidir
İki cihanın Efendisi Hz. Muhammed (s.a.v.) gibi diğer peygamberler de İslâm peygamberidir, onlar da mümin ve Müslümandırlar! Hıristiyanlık inancı, zaten sapkın inanış biçimiyle bile Hz. İsa (a.s.)'ya hakaret ederken, bir de eşcinsellerin iftira ve hakaretine muhatap olması Müslümanların sabrını taşırıyor. Ne olursa olsun onlara yapılan hakarete Müslümanların sessiz kalması beklenemez. Sırbistan'da tepkilere yol açan ahlâksız sergide, Hazreti İsa (a.s.) burada dile getirilemeyecek derecede uygunsuz bir vaziyette gösteriliyor. Eşcinsel organizasyonun yetkilileri, söz konusu serginin Avrupa'da ilk kez Belgrad'da düzenlendiğini belirtti. Serginin organizatörlerinden Boban Stoyanoviç ise Sırbistan Başbakanı İvitsa Daçiç'e mektup göndererek eşcinseller yürüyüşünün yasaklanmasına tepkisini iletti ve yürüyüşün düzenlenmesi için yardım istedi.

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/isa-as-ya-dil-uzatamazsiniz-251782.htm


Bu haber 797 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,325 µs