En Sıcak Konular

AKP MKYK'SİNE GİREN SOYLU VE KURTULMUŞ AKP İÇİN NELER DEMİŞTİ NELER?

2 Ekim 2012 15:29 tsi
AKP MKYK'SİNE GİREN SOYLU VE KURTULMUŞ AKP İÇİN NELER DEMİŞTİ NELER? Kongre'de MKYK'ya alınarak AKP'ye transfer olan bazı isimler, yakın geçmişte Erdoğan ve AKP Hükümeti'ne sert eleştirileriyle dikkat çekmişti.

Dün Erdoğan'ı "Çarkıfeleğe" benzetip, Statükoculukla Suçlamışlardı…

A takımı neler söylemişti?

Kongre'de MKYK'ya alınarak Ak Parti'ye transfer olan bazı isimler, yakın geçmişte Erdoğan ve AKP Hükümeti'ne sert eleştirileriyle dikkat çekmişti. 10 yıllık iktidar yorgunluğu sonrasında Erdoğan'ın 'hücre yenilenmesi" diyerek A Takımı'na aldığı isimlerden Eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, AKP'yi çarkıfeleğe benzeterek "Çeviriyorsun, boş geliyor. Bir daha çeviriyorsun, pas geliyor" demişti.

İktidarda 10. yılını dolduran ve geçtiğimiz Pazar günü 4. Olağan Kongresi'nde son kez Genel Başkan seçilen ve Erdoğan'ın MKYK'ya alarak A Takımı diye transfer ettiği isimler, kendisine ve AKP Hükümeti'ne sert sözleriyle dikkat çekiyor. Erdoğan'ın A Takımı diye bütün gazetelerde ve parti çevrelerinde rağbet gören Demokrat Parti Eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, AKP'yi çarkıfeleğe benzetirken, on kişilik ekibiyle AKP'ye transfer olan Has Parti Eski Genel Başkanı Kurtulmuş'un ise, "İçimizdeki gizli ve sinsi AKP'liler",  "Harun gibi gelip, Karun gibi oldular" şeklindeki sözleri hafızalarındaki yerini koruyor.

Soylu: "Hükümet çarkıfelek gibi"
Demokrat Parti Genel Başkanı iken 2008'de Tokat'ın Turhal ilçesinde AKP'yi, çarkıfeleğe benzeten Süleyman Soylu, ""Çeviriyorsun, boş geliyor. Bir daha çeviriyorsun, pas geliyor" demişti. Soylu, İsrail'in Gazze saldırıları ile ilgili olarak da şunları söylemişti: " Sen Olmert'le görüşüyorsun, ertesi gün bu katliamlar oluyor. Ey Recep Tayyip Erdoğan, boyun eydin, emir eri oldun, milletin ümitlerini boşa çıkardın. Boyan döküldü Tayip Erdoğan"

" Bu Hükümetin hakkından ancak Demokrat Parti gelir. Onların tek becerileri kavga çıkarmak, kaos oluşturmak, milletin değerleri üzerinden çekişmektir. Yeter artık milletimi bölmesinler, milletimi ayrıştırmasınlar, milletimin değerleriyle, inançlarıyla uğraşmasınlar. Bekleyin Kırat geldiğinde hizmeti göreceksiniz, lider Türkiye'yi göreceksiniz."

Kurtulmuş: "En büyük sıkıntımız, içimizdeki sinsi AKP'liler!"
Hem Başbakanlıkta, hem de Partisi'nde son kez görev üstlendiğini deklare eden ve kendisinden sonra partisinin yeni ismi diye takdim edilen Has Parti Eski Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş da,  AKP ve Erdoğan Hükümeti'ne sert eleştirilerde bulunmuştu. İşte o sert eleştirilerden birkaç başlık:

"Bizim en büyük sıkıntımız, içimizdeki gizli ve sinsi AKP'lilerdir!"

"Harun gibi gelip, Karun gibi oldular"

"AKP değişim için geldi, statükocu oldu"

"Onların Ahmet'i yerine, bizim Mehmet'i koydu. Hepsi o kadar!"

"Yezit siyasetiyle temelinden farkımız var. Yezitle mücadele siyasi geleneğimizdir"

"Proje yok, üretim yok. Böyle siyaseti herkes yapar. Ne diyorlar, 'aman oylarınızı bölmeyin.' Korkular üzerinden oy devşiriyorlar." "Ak Parti ve CHP oynadıkları demokrasi oyunundan vazgeçip; ülkeyi sürükledikleri çıkmazı görsünler"

"NATO'nun füze sistemi, İsrail'in güvenliği içindir"
"Bir taraftan Davos'ta 'one minute' diyen, diğer taraftan İsrail'in OECD üyeliğini destekleyen Türkiye'yi, İsrail bu süreçte ciddiye almadı" (Ahmet Yavuz - Milli Gazete)


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/a-takimi-neler-soylemisti-251517.htm


Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,991 µs