En Sıcak Konular

MÜZİK PİYASASINA GENCEBAY BEREKETİ

29 Eylül 2012 17:02 tsi
MÜZİK PİYASASINA GENCEBAY BEREKETİ 32 ayrı şarkıcının birleşerek, Orhan Gencebay’ın geçmişten bugüne seslendirdiği şarkıların yorumlandığı ‘Orhan Gencebay ile Bir Ömür’ albümü müzik piyasasını hareketlendirdi.

Orhan Baba'dan herkese harçlık

32 ayrı şarkıcı birleşti...

32 ayrı şarkıcının birleşerek, Orhan Gencebay'ın geçmişten bugüne seslendirdiği şarkıların yorumlandığı 'Orhan Gencebay ile Bir Ömür' albümü müzik piyasasını hareketlendirdi. Sektör temsilcileri, Orhan Gencebay'ın albüm satışlarının çok iyi gittiğini söylerken, 'Orhan Baba herkesin cebine harçlık koyuyor' diyor.

ORHAN Gencebay'ın 60'ıncı sanat yılı için hazırlanan, 'Orhan Gencebay ile Bir Ömür' adlı albüm tüm sanat piyasasını canlandırdı. Albüm çıktığı günden bu yana 150 bin adedin üzerinde CD satışı gerçekleşti. Sadece dün 20 bin adet satılan 'Orhan Baba'nın albümünün, 10 gün içinde 250 bin adedi bulması bekleniyor. Şu anda Orhan Gencebay etkisi ile tüm müzik marketlerde satış cirolarında artış yaşanırken, sektör temsilcileri bu gelişmeyi, 'Orhan Baba herkesin cebine harçlık koydu' şeklinde yorumluyor. Albüm, bandrollü CD satışlarını patlatmasının yanı sıra korsan satışlarını da artırdı. Türkiye'de sanatçılar arasında en fazla korsanı yapılanlardan olan Orhan Gencebay, bu albümle de, durgun olan korsan piyasasını ayağa kaldırmış oldu.

Bir daha toplanmazlar

Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği (MÜ-YAP) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Forta, şu anda tüm Türkiye'de Orhan Gencebay günleri yaşandığını belirterek, "Orhan Baba'nın müzik tarzını beğenen beğenmeyen, herkes tarafından kabul edilen bir gerçek var; harika bir besteci. Herkesin müzik belleğinde başta gelen insanlardan bir tanesi olarak hafızalarımıza kazınmış durumda. Albümün yorumcuları da kendi dallarının en iyileri. Tarkan'ından Ajda Pekkan'ına, Athena'sından Duman'ına kadar herkes var. Bu grup ve sanatçılar başka kimse için toplanmazlar diye düşünüyorum. Şu anda aldığımız bilgilere göre CD satışları harika gidiyormuş. Talebin devam ettiğini de biliyoruz. Bir de duble albüm olduğu için fiyatı da ona göre belirlendi. Tüm sektör Orhan Gencebay sevinci yaşıyor" diye konuştu.

Tanıtımı Tarkan'dan

Tarkan'ın, 'Orhan Gencebay ile Bir Ömür' albümü çıkmadan önce yakın zamanda verdiği açık hava konserlerinde Gencebay'ın Hatasız Kul Olmaz şarkısını söylemesi büyük ses getirmişti. Herkes tarafından çok beğenilen şarkı, albümün tanıtımına da büyük etki etti. Albümün yapımcısı olan, Doğan Music Company (DMC) Genel Müdürü Samsun Demir, Tarkan'ın içinde olduğu projelerin, başarıya ulaşmasının daha kolay olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Tarkan'ın bulunmasa bile albümü hiç yoksa 100 bin adet sattırıyor. Konserde şarkıyı söylemiş olması, albümün tanıtımı için harika oldu. Tarkan'ın geçen yıl ki albümü 450 bin satılmıştı. Bu albüm de o rakama ulaşır."

Albümde kimler var

ORHAN Gencebay'ın 60'ıncı sanat yılı için hazırlanan albümün dijital satış hakkı şu anda Turkcell'de bulunuyor. Turkcellmuzik.com, internet sitesinden, istenirse tüm albüm, istendiği takdirde ise ayrı ayrı parçalar satın alınabiliyor. Sevilen sesleri buluşturan albümde şu şarkıcılar bulunuyor:

Tarkan, Sezen Aksu, Mustafa Sandal, Ajda Pekkan, Serdar Ortaç, Candan Erçetin, Duman, Ebru Gündeş, Emel Sayın, Sibel Can, Hande Yener, Volkan Konak, Kutsi, Nilüfer, Seksendört, Rafet El Roman, Mustafa Ceceli, Özcan Deniz, İzel, Zara, Manga, Yıldız Usmanova, Emre Aydın, Yaşar, Şevval Sam, Deniz Seki, Demet Akalın, Athena, Berkay, Yıldız Tilbe.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/orhan-babadan-herkese-harclik/484044/8/Magazin#.UGb_HJhFWGM


Bu haber 879 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,904 µs