En Sıcak Konular

APO'YU ŞİRİN GÖSTERME GAYRETİ

29 Eylül 2012 14:06 tsi
APO'YU ŞİRİN GÖSTERME GAYRETİ Açılımda İmralı canisiyle masaya oturmaya mecbur kalan AKP’nin, “PKK’yı kötü, Öcalan’ı ise iyi” gösteren yaklaşımına tepki yağdı

Apo'yu şirin göstermeye çalışıyorlar!

Bebek katilini  Oslo sürecine dahil etmeye çalışan iktidarın yaklaşımı tepki çekti.
AçıIımda Türkiye'yi İmralı canavarı ile masaya oturma pozisyonuna düşüren iktidarın "PKK kötü, Öcalan iyi" tavrı, sert tepkiler aldı. En ağır eleştiri ise MHP'li Oktay Vural'dan geldi: Öcalan ombudsman mı oldu! Oslo'da, Kandil'de iş pişirip kime, neyi hazmettireceksiniz!

Bebek katilini şirin gösterme gayreti!
Açılımda İmralı canisiyle masaya oturmaya mecbur kalan AKP'nin, "PKK'yı kötü, Öcalan'ı ise iyi" gösteren yaklaşımına tepki yağdı

Terörle mücadele yerine müzakereyi tercih eden Başbakan Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK'nın artan kanlı saldırıları karşısında çaresiz kalınca Oslo ile başlayan müzakere sürecine bebek katili Abdullah Öcalan'ın da dahil edilebileceğini açıkladı. Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında "Abdullah Öcalan'ın kardeşinin İmralı'ya gitmesini istedik. Kabul edildi ve gitti, görüştü, geldi" dedi. Ardından ziyaretin ayrıntıları belli oldu ve Mehmet Öcalan'ın İmralı ziyareti sırasında Öcalan'ın artan saldırılar nedeniyle PKK'ya tepki gösterdiği ortaya çıktı. Açılımda Türkiye'yi İmralı canavarı ile masaya oturma pozisyonuna düşüren AKP'nin, "PKK kötü, Öcalan iyi" tavrı, sert tepkilere yol açtı. 

Teröre teslim oldular
MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, hükümetin terör örgütüne  teslim olduğunu belirterek, "Bu hükümetin PKK karşısında yenildiğinin resmidir. Teslimiyetinin resmidir. Kendileri yenilsin, kendileri teslim olsun ama Türk milletini PKK'nın önünde diz çöktürdüklerinin resmidir bu" dedi. Öztürk, şunları söyledi: "Bu durumu kabullenmemiz mümkün değil. Bu acziyetlerinin ve sefilliklerinin resmidir. Bu korkaklıklarının, bu ülke değerleri içerisinde canlarını feda edebilecek hiçbir değerlerinin olmadığının resmidir ki bizim bunu kabullenmemiz mümkün değil. Bu zihniyetteki bir Başbakan'ın koltuğu işgal etmesi de bizim için bir züldür. Akılları bu işi çözmeye yetmedi. Abdullah Öcalan'ın aklına müracaat ediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti devleti yöneticisinin tarih boyunca düşebileceği en kötü acziyet budur." 

Talimatı uyguluyorlar
MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ise, "ABD'nin BOP planını gerçekleştirmek için eşbaşkan olan Başbakan Tayyip Erdoğan, ABD'den aldığı talimatları yerine getiriyor. Okyanus ötesinden aldığı talimatları yerine getiriyor" dedi. Belen şöyle devam etti: "MHP olarak en büyük korkumuz bu ülkede bir iç kargaşa yaşatmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyor iktidar yaptıklarıyla. Toplumdaki gerginlik her geçen gün artıyor. Bu millet bölünmek istemiyor bin yıllık kardeşliği devam ettirmek istiyor ama iktidar partisi ve onun başındaki başbakan ABD'den ve Pensilvanya'dan aldıkları talimatı yerine getirme telaşındalar. Türkiye'nin bölünmesine yol açacak hareketler yaparak böyle davranışlarda bulunarak Türkiye büyümez. Türkiye bölgesinde büyük ülke olamaz. Başbakan düştüğü gaflet uykusundan en kısa zamanda uyanır. Boğazından geçmiş Türk lokmasının idrakine vararak gaflet uykusundan uyanır."
 
Bozdağ: Apo'yla elbette görüşürüz
Başbakan Yardımcısı, terörü bitirmek için atılması gereken adımlar varsa bunları atmakta tereddüt etmeyeceklerini vurguladı: Öcalan da olabilir. Geçmişte yapıldı, bundan sonra da ülkenin hayrına ve yararına olacaksa yapılır.
 
"Ülke yararına ise Öcalan'la  görüşülebilir"
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Bu ülkenin hayrına ve yararına olduğu kanaatine vardığımızda Abdullah Öcalan'la görüşme yapılabilir" dedi.  Bozdağ, Bozok Üniversitesi'nin akademik yıl açılış törenine katılmak için geldiği Yozgat'ta, tören öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
Gazetecilerin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "hükümetin İmralı'dan medet umduğu" yönündeki açıklamasını hatırlatması üzerine Bozdağ,  "Kimsenin bir yerden medet umduğu yok. İmralı'dan medet umma diye bir şey söz konusu değil. Sadece terörü bitirmek için Türkiye'de yapılması gerekenler varsa, bunları yapıyoruz" diye konuştu. 

Geçmişte yapıldı
Bozdağ, şöyle devam etti: "Terörü bitirmek için atılması gereken adımlar varsa, bunların tamamı ülkenin hayrına ve yararına adımlardır. Bunları atmaktan tereddüt etmeyeceğiz. Biz bu ülkenin hayrına ve yararına olduğu kanaatine vardığımızda Abdullah Öcalan olabilir, başka tür görüşme olabilir, geçmişte yapıldı, bundan sonra da ülkenin hayrına ve yararına olacaksa yapılır." (Haber: Fatih Erboz - Yeniçağ)

Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=73514


Bu haber 967 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,883 µs