En Sıcak Konular

PKK'NIN ''KÖKÜ'' MÜ KAZINACAK ''MÜZAKERE'' Mİ YAPILACAK?

28 Eylül 2012 11:52 tsi
PKK'NIN ''KÖKÜ'' MÜ KAZINACAK ''MÜZAKERE'' Mİ YAPILACAK? Bir taraftan “APO’yu da sürece dâhil edeceğiz” diyip diğer taraftan “PKK’ya karşı tam pres dönemi başlıyor” diye kendi kendinizle çelişmeyin.

Terörle mücadelede yeni dönem

Hükümet, PKK ile mücadelede yeni bir sayfa açtığına ve yeni yöntemler geliştirdiğine dair açıklamalar yapıyor. Bu açıklamaları dinleyince, "vah benim memleketim!" diye hayıflanmaktan başka bir şey gelmiyor elimden. 
Hükümet ne yapacağını şaşırmış durumda. PKK, güvenlik güçlerimize ağır kayıplar verdirince önce "bunların kökünü kazıyacağız" diye kükreyen, sonra "eee, şey, Oslo süreci devam edecek" diye devam eden, daha sonra Sezen Aksu ve Orhan Pamuk gibi büyük düşünürlerimizi (!) terörle mücadelede "akil adam" diye devreye sokan, daha daha sonra "APO'yu da bu sürece dâhil edebiliriz" diye şekillenen ve nihayet halka da "bakın işte terörle mücadele ediyoruz" demek için yeni tedbirler açıklayan garip bir hükümetimiz var. 
Bu yeni terörle mücadele konseptine göre, PKK ile gerilla tipi bir savaşa girişilecekmiş. Buna göre "karakollardaki birlikler yerine Kara Kuvvetleri ve Jandarma Komanda Okulu eğitim verilen en az 22 askerlik operasyonel tim ve kollar 10 haftalık eğitimden sonra araziye dağılacak. Bu timler 7 gün 24 saat komutanlarıyla birlikte arazide yatıp kalkacak. Yeni dönemde sabit noktada bekleme dönemi bitecek, tam saha presi başlayacak. Buna göre 'Türk Silahlı Kuvvetleri bölgede, PKK'nın terör faaliyetlerinde üs olarak seçtiği bölgeler başta olmak üzere alan hâkimiyetini tamamen sağlamak amacı ile bölgede büyük bir temizlik harekâtına başlıyor.' 
30 yıldan beri terörle mücadele eden Türkiye, '22 kişilik tim sistemini yeni mi keşfetti!' 
Türk ordusu ilk PKK saldırıları başladığında, 1980'lı yılların ortalarında hemen tim sistemine geçti ve daha sonra 'savaşarak elde ettiği' geniş tecrübeler ışığında "araziye tam hâkim olmak" için gece-gündüz alan hâkimiyeti sağlayacak mücadele tarzına girişti. Bunda çok da başarılı oldu. PKK unsurları her adım attıkları yerde "her an asker kaşımıza çıkar" korkusunu yaşadılar. Eylem yapamaz hale geldiler. 
AKP hükümetinin teröre bakışı farklı olduğu için 2002 yılından itibaren Güneydoğu'da arazi hâkimiyeti yenine "Oslo'da araziye hâkim olmayı" tercih etti ve "bu tercih" elinde patladı. Terör örgütüyle pazarlığın faturasını ortalığın kan gölüne dönmesiyle ödedi. 
Bu süreçte asker aktif mücadeleden karakollara çekildi, alan hâkimiyeti kaybedildi, terörle mücadelede dünyaya ders verecek ölçüde yetişmiş unsurlar pasifize edildi şimdi ise siyasetçiler yeniden "tim kuracağız, araziye hâkim olcağız, 7 gün 24 saat araziye kontrol edeceğiz!" diye kükremeye başladılar. 
İyi de kardeşim sen 30 sene önce kurmuştun bu timleri, dağa taşa hâkimdin, şimdi ne oldu da o topraklarda bırakın vatandaşı milletvekili kaçırılır hale geldi? Hangi kafa ile kendi arazine hâkim olmak yerine Oslo'da araziye uydun? Bu kadar ağır zayiat verdin? 
Zaten şu an kış geliyor. İki ay sonra bölgedeki PKK unsurlarının büyük çoğunluğu "istirahata" çekilir. Eylemler minimuma iner. Madem araziye hâkim olacaktın da neden "kışı" bekledin. Kışın zaten arazide kimse yok! 
Yani bu milleti boşuna kandırmayın. 
Bir taraftan "APO'yu da sürece dâhil edeceğiz" diyip diğer taraftan "PKK'ya karşı tam pres dönemi başlıyor" diye kendi kendinizle çelişmeyin. 
Komik oluyor. 

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12003116/terorle-mucadelede-yeni-donem/muharrem-bayraktar


Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,288 µs